Įkraunama...
Įkraunama...

IELTS akademinis modulis

QUOTE(borooze @ 2009 09 13, 23:15)
manau kad viskas bus gerai... manau antra karta viskas kitaip... kokios uzduotys pasitaike  - temos tiksliau smile.gif?

na tiesa, antrą kart einant atrodo lengviau, gal nebėr to streso, ir nežinojimo kaip bus toliau, kas per užduotys ir pan. bent jau dėl to jaučiaus geriau.
o užduotys ir bent jau taip atrodė,kad šį kart man lengvesnės. na sąlyginai.

klausimo užd. buvo interviu,kaip pirkti bilietus į teatrą. paskiau iš to plaukė kita užduotis.paskaiu buvo irgi interviu kaip studentai stebėjo šimpanzes, kaip jos reagavo ir t.t.
o paskutinioji,nebepamenu pavadinimo, bet apioe visokias naujoves šiuolaikiniam amžiuj. nu pvz kad prekybcentriuose atsiras vežimėliai, kurie turės kažką įtaisytą, kad iš kart įdėjus prekę,nuskenuos barkodą ir t.t. bet kažkaip buvo suprantama.

skaitymo užduotys buvo tokios kaip čia pasakius..
pirmoji - kaip daromas stiklas. ganėtinai sunkus tekstas,nes žodžiai tiesiog pirmą kartą buvo girdėti.
antrasis apie egiptą ir iškasenas ir pan.'
o trečiasis- sunkiausias, bet bent įdomiausias tekstas - apie sapnus, Froido ir kitų mokslininkų teorijas.

rašymą pradėjau nuo esės, man pasoirodė lengviau.temos tiksliai nebeatkartosiu, bet maždaug taip: dauguma moksleivių,baigę mokyklą nusprendžia pasiimti pertrauką ir pakeliauti arba padirbti. nors ir darbo patirtis svarbi tolesniam tobulėjimui bet ką manote apie tai jūs/ savo nuomonė vienu ar kitų kl. pavyzdžiai iš gyvenimo,jei siejasi su tema.
na tai atrodė,kad galiu rašyti daug,tik neaišku kaip čia man bus su klaidom.\
o grafikai unsure.gif vienas buvo stulpelinis bananų eksportas 1993 ir 2003 metais. trijuose regiuonuose,o kitas grafikas - pyraginis tas, su finansiniais rodikliais ir pan. bet tik vienų metų. tai man biški beryšio taip ten siejos viskas, nes čia du metai, čia vieni, tai ką su kuo lygint nežinau, trūko ir laiko man šitam 5 min. žodžiu šituo nepasižymėsiu...

kalbėjimas buvo lengvas manyčiau,viską lems kiek klaidų padariau. moteris buvo labai faina, jaučiaus gerai.
paklausė vardo, iš kur esu. ką veikiu,dirbu ar mokaus. kai pasakiau kad norėčiau mokintis, klausė kodėl būtent tą, kas įdomu toje srityje ir pan.
paskiau klausė apie tv kiek laiko žiūriu,ką žiūriu, ar tv padeda education.
paskiau davė topiką pakalbėt.
tema:prisimink kokį nors pokalbį, kuris buvo svarbus tavo gyvenime. kas tai per pokalbis, ką kalbėjai, su kuo ir pan.
tai kad per daug nenukryot nuo education temos, tai sukūriau staigiai kažką apie tai,kad kalbėjaus su tėvais ir pan.
paskaiu sekė klausimai bendrai apie comunication. kuo skirias bendravimas tarp vyrų ir moterų, sakykim jei kalba vyras su vyru, moteris su moterim, moksleiviai su mokytojais ir pan.
dar apie global comunication. ir paskutinis kl buvo privalumai ir trūkumai jei būtų viena kalba visame pasaulyje.

na sakyčiau tokios normalios temos smile.gif

tai va tiek žinių smile.gif

borooze,ką tu toliau'?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 14 rugsėjo 2009 - 14:46
Sveiki smile.gif

labai aciu visiems, pasidalinusiems patirtimi, gavau tikrai naudingos informacijos smile.gif as ruosiuosi laikyti testa balandzio menesi, bet labai bijau nes nezinau ar uzteks laiko (nuo rugsejo 23d iki sausio 31 mokysiuos Kroatijoj, tad anglu gali visai pasimirst verysad.gif ) na, bet ruosiuos veztis knygas ir skirtis tam laiko, tikiuosi pavyks mirksiukas.gif

norejau paklausti, gal kas nors galetu persiusti tuos testukus? 4u.gif
ausra.butkute@gmail.com

is anksto labai dekoju! 4u.gif
Atsakyti
grange - nezinau kaip jauciu niekaip ... :/
Atsakyti
QUOTE(ausryte_22 @ 2009 09 15, 00:30)
Sveiki  smile.gif

labai aciu visiems, pasidalinusiems patirtimi, gavau tikrai naudingos informacijos  smile.gif  as ruosiuosi laikyti testa balandzio menesi, bet labai bijau nes nezinau ar uzteks laiko (nuo rugsejo 23d iki sausio 31 mokysiuos Kroatijoj, tad anglu gali visai pasimirst  verysad.gif  ) na, bet ruosiuos veztis knygas ir skirtis tam laiko, tikiuosi pavyks  mirksiukas.gif

norejau paklausti, gal kas nors galetu persiusti tuos testukus?  4u.gif
ausra.butkute@gmail.com

is anksto labai dekoju!  4u.gif

as ir noreciau gauti testukus ax.gif
egle.dudzinskyte@inbox.lt

dekinga 4u.gif
Atsakyti
Labas visiems smile.gif

Ielts egzaminą teko laikyti šių metų vasarą, bet neišlaikiau, pritrūko vieno balo.... unsure.gif Tai žadu perlaikyt turbūt sausio arba vasario mėnesį. Gal atsiras tokių, kurie taip pat šiomis dienomis laiko? 4u.gif
Medžiagos prikaupusi nuo ruošimosi preitam kartui nelabai turiu, nes dažniausiai visus pratimus atlikdavau online. Mąstau dabar gal palankyti kokius kursus g.gif
Gal kas nors galėtų pasidalinti patirtimi, kas Klaipėdoje geriausiai ruošia tokiam egzaminui? 4u.gif
Būčiau dėkinga už bet kokią info, taip pat praverstų ir medžiaga savarankiškam mokymuisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ar dar turit kas nors testukų? ax.gif

Būčiau labai dėkinga, jeigu atsiųstumėte į paštą: avietes@gmail.com 4u.gif
Atsakyti
aš tai nelabai suprantu, kokių jūs testukų norit? realiai ką galima mokintis, tai nebent rašyti esė, bet ir tai, juk nežinai kokią temą gausi? nebent namie yra kas pataiso, nes šiaip rašyt nežinant paskiau kaip tai nežinau ar verta? ai dar tiesa klausymą galima nebent pasipraktikuot g.gif
realiai, tai aš visai beveik nesiruošiau blush2.gif žinau,negerai, bet į kursus nebuvo kada eiti, o taip ką ruoštis tai nelab. įsivaizdavau, nežinai ką gausi juk ten.. žinot kaip kas rašos ir viskas, ir tobulint kalbą bendrai manyčiau g.gif
Atsakyti
siaip tai kygynuose yra 5 dalys testu su CD, man jos buvo labai naudingos ypac ruosiantis klausyma ir skaityma, nes testai panasaus sunkumo kaip ir egze + reikai spet i laika...

Grange - kaip rezultatai?
Atsakyti
aš dar nežinau penkt.sužinosiu
Atsakyti
Manęs irgi laukia šitas 'malonumas', ilgai svarsčiau, ar eiti į kursus, bet vis dėlto bandysiu ruoštis pati, nors labai nenorėčiau antrą kartą laikyti. Gal kas turėjote šitą knygą "IELTS Specimen Materials Handbook"? jinai rekomenduojama British council puslapyje, kainuoja 60,-, knygyne mačiau pigesnių variantų, bet gal šita geresnė...
Atsakyti
QUOTE(Ellenyte @ 2009 09 23, 07:52)
Manęs irgi laukia šitas 'malonumas', ilgai svarsčiau, ar eiti į kursus, bet vis dėlto bandysiu ruoštis pati, nors labai nenorėčiau antrą kartą laikyti. Gal kas turėjote šitą knygą "IELTS Specimen Materials Handbook"? jinai rekomenduojama British council puslapyje, kainuoja 60,-, knygyne mačiau pigesnių variantų, bet gal šita geresnė...

as nemanau, kad butent ta knyga geresne uz kitas schmoll.gif
nesutinku su Grange, kad visai ruostis nereikia - as irgi beveik laiko neturejau, bet paskutinemis savaitemis truputi prisedau pasimokyti. Situacija yra tokia - sis egzaminas yra labai labai specifinis ir net jei anglu kalba sekasi neblogai, jei nei karto nebusi bandes streso metu gali ir pasimesti - o tai lygu nesekmei doh.gif
yra internete nemokamu puslapiu (tikrai nebeturiu nuorodu, bet jei as radau kai reikejo manau ir jus susigooglinti sugebesit) tiesiog pasibandyti kaip tas egzaminas vyksta, o bendro lygio nei kursai, nei kelui savaiciu sedejimas prie knygu tikrai nepakels schmoll.gif
Bet kuriuo atveju dideliausios sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Spoilt* @ 2009 09 23, 11:09)

nesutinku su Grange, kad visai ruostis nereikia - as irgi beveik laiko neturejau, bet paskutinemis savaitemis truputi prisedau pasimokyti. Situacija yra tokia - sis egzaminas yra labai labai specifinis ir net jei anglu kalba sekasi neblogai, jei nei karto nebusi bandes streso metu gali ir pasimesti - o tai lygu nesekmei  doh.gif

aš nesakau, kad nereikia mokytis, pasimokyti reikia, jei yra kas patikrina. na apie rašymą turiu omeny. reik žinot kaip grafikai aprašomi,apie trendus ir pan. žinoma, darant klausymo pratimus irgi padeda, bet kas be ko, reikia turėti bent vieną pvz su konkrečiais laikais kaip viskas vyksta, kas po ko ir pan. pirmu kartu man stresą būtent davė ir tai,nors ir žinojau,kas bus,bet vistiek,tas laiko trūkumas ir pan. bet pvz skaitymui ką tu gali pasimokint? nelabai ką,nes nežinai kokias temas gausi, kokio sunkumo kl bus. pasipraktikuot gerai, kad įsivaizduot kaip ir kas,bet ką daugiau galima išmokti, tai nežinau. apie kalbėjimą irgi iš vis nežinau ką galima išmokt, neprisiruoši dialogų. jei moki kalbėt,iš bet kokio klausimo išsisuksi...
Atsakyti