Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliacijos, inhaliatoriai

mes ir turim inhaliatorių "OMRON", pirkom Eurovaistinėj, aš sakiau gyd, kad nusipirkom tai kai vėl sirgsim kosuliais-bronhitais, tada ji mums pasakys kokius lašiukus pirkti ir lašint į aparatą (ji minėjo kokius, bet aš neįsiminiau blush2.gif ), kad galėtumę inhaliacijas atlikt namie
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga-mama: 18 gruodžio 2007 - 16:52
QUOTE(Inga-mama @ 2007 12 18, 17:51)
mes ir tirim inhaliatorių "OMRON", pirkom Eurovaistinėj, aš sakiau gyd kad nusipirkom tai kai vįl sirgdim kosuliais-bronhitais, tada ji mums pasakys kokius lašiukus pirkti ir lašint į aparatą, kad galėtumę inhaliacijas atlikt namie

jo, geras aparatas thumbup.gif Tik man rodos, kad nėr daug vaistų , kurie tiktų inhaliacijoms g.gif Žinau tik brontex g.gif Niu dar laringitui adrenalinas. Šiaip gerai yra tarkim tichės mineralinį kvėpuot smile.gif Sanatorijoj suo juo inhaliacijos buvo.
Atsakyti
QUOTE(Neringa30 @ 2007 11 02, 09:00)
pat dar yra berodualio lašiukai, skirti inahaliacijoms, bet jie labiau tinka kai vaikas serga bronchitu.

sakyk, iš kur gauni berodualio blush2.gif Juk jo tik rusyne tėr. Ar leidžia per sieną jį pervežti?
Papildyta:
QUOTE(dovesa @ 2007 12 18, 14:51)
Mes vakar nusipirkom inhaliatoriu, vaikia ziauriai koseja, pagaravom su ventolinu, nelabai padeda, bandziau ideti i vandeni sodos, bet mergaite kazko labai priesinosi. turiu adrenalino ampoliu bet nezinau ampule i koki kieki skiesti ir ar galima naudoti paprasta vandeni skiedimui.

Kas zinoti i kiek reikia skiesti adrenalino ampule.

O jei druskos idedate ar padeda? Reiks pabandyti.

adrenalinas tinka sergant laringitu. O jums laringitas ar šiaip kosulys? Galima skiest su vandeniu adrenaliną, bet geriau su fiziologiniu ar mineraliniu. Aš mažei 1:1 darau.
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2007 12 18, 18:45)

adrenalinas tinka sergant laringitu. O jums laringitas ar šiaip kosulys? Galima skiest su vandeniu adrenaliną, bet geriau su fiziologiniu ar mineraliniu. Aš mažei 1:1 darau.

Ne mums turbut ne laringitas, tik siaip sausas kosulys, kol kas inhaliuojam tik zoleliu arbatomis- ramuneles, salavijai, dar ventolin, o vakare nusipirkom siaip tokiu vaistuku, bandysim tuos kosulius varyti lauk.
Atsakyti
4u.gif kadangi mano sunelis daznai serga laringitais, bronchitais, tai mums mociute padovanojo kompresini inhaliatoriu microlife NEB 50 (kainuoja apie 160lt) thumbup.gif
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni). Jei uzeis laringito priepuolis, tai planuojame inhaliuoti adrenalina ax.gif dar nespejome, nes neseniai turime tongue.gif
Siaip mam labai patinka tas inhaliatorius - kompaktiskas, simpatiskas ax.gif
Ir mums labai padeda thumbup.gif Kaip tik dabar serga sunelis bronchitu, tai inhaliuojames ir drekiname bronchu sekreta rolleyes.gif
O inhaliuotis su mineraliniu vandeniu - geras patarimas bigsmile.gif reikes pabandyti, nes kazkur skaiciau, kad sergant bronchitu labai gerai inhaliuoti 2% druskos tirpalus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 21 gruodžio 2007 - 18:10
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 19:09)
4u.gif  padovanojo kompresini inhaliatoriu microlife NEB 50 (kainuoja apie 160lt) thumbup.gif
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni).

blink.gif bet juk aliejinių griežtai negalima su tais aparatais kvėpuot schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2007 12 21, 19:55)
blink.gif bet juk aliejinių griežtai negalima su tais aparatais kvėpuot schmoll.gif

ten labai maza koncentracija gaunasi - as viena lasiuka i lasinu i stikline vandens i paskui ipilu i aparata kiek reikia. To aliejaus beveik ir nesijaucia tik toks lengvas eukaliptu kvapas ax.gif Tai gal nepakenks g.gif
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 21:02)
ten labai maza koncentracija gaunasi - as viena lasiuka i lasinu i stikline vandens i paskui ipilu i aparata kiek reikia. To aliejaus beveik ir nesijaucia tik toks lengvas eukaliptu kvapas  ax.gif Tai gal nepakenks  g.gif

niu aš nerizikuočiau schmoll.gif aš dar ir sanatorijoj klausinėjau ar yra aparatų tokių, kad galėtų inhaliuot ir aliejinius. Tai sakė, kad nėr :hmir jokiais būdais taip nedaryt g.gif Žodžiu, gali savo aparačiuką sugadint. Nes nuo tų aliejinių prisineša ten viduj viskas, išplaut nebeis mirksiukas.gif Mes turim oro drėkintuvą, tai aš į jį truputį kažkokio balzamo eukabalio ar pan dedu, nes ten viską normaliai išplaut galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2007 12 21, 21:48)
niu aš nerizikuočiau schmoll.gif aš dar ir sanatorijoj klausinėjau ar yra aparatų tokių, kad galėtų inhaliuot ir aliejinius. Tai sakė, kad nėr :hmir jokiais būdais taip nedaryt g.gif  Žodžiu, gali savo aparačiuką sugadint. Nes nuo tų aliejinių prisineša ten viduj viskas, išplaut nebeis mirksiukas.gif Mes turim oro drėkintuvą, tai aš į jį truputį kažkokio balzamo eukabalio ar pan dedu, nes ten viską normaliai išplaut galima mirksiukas.gif

Na net nezinau g.gif instrukcijoje parasyta, kad galima naudoti visus iprastus skystus vaistus, kurie naudojami bronchito, astmos ir panasiu ligu gydymui. Nieko neparasyta, kad kazko draudziama deti g.gif
Tai tas aliejus nelabai gali patekti i aparato vidu, nes oras eina tik i isore, o atgal i aparata nieko nepatenka schmoll.gif nu bent jau vamzdelyje nesimato jokio vandens g.gif O visas kitas dalis galima isardyti ir isplauti.
Na siaip, man kazkaip su paprastu fiziologiniu tirpalu labiau patinka inhaliuoti tongue.gif Gal sestasis pojutis biggrin.gif kad aparato nesugadinti tongue.gif
Reikes dar su mineraliniu vandeniu pabandyti ax.gif
O siaip, aciu tau, fishke, kad perspejai aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 21 gruodžio 2007 - 22:16
Sveikos,
Mes ir gan daznai naudojam inhaliatoriu, kai tik vaikinas pradeda koseti, tai ir istraukiam. Kvepuojam juros vandeniu, ir gydytoja nerekomendavo naudoti kokio nors vaistu ar lasiuku, kadangi, kai organizmas pripras, niekas kitas nepades, o ilgainiui ir tie vaistai nebepades, taip kad mes tik vandenuku gydomes.
I kai kuriuos inhaliatorius galima lasinti ir eterinius aliejus, bet tai turi buti nurodoma instrukcijoje, o patiems savavaliskai pilti tai nereiketu, gi kaip rase mamyte fishke, didesne rizika greiciau sugadinti aparata...
Atsakyti
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 22:58)
Reikes dar su mineraliniu vandeniu pabandyti  ax.gif
O siaip, aciu tau, fishke, kad perspejai  aciuks.gif

nie už ką lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas nors pirko Lietuvoje Eukalipto lapus?

radau toki recepta inhaliaciju nuo bronchito

Inhaliacijoms tinka tokių augalų antpilai (nurodytas kiekis dedamas į 1 stiklinę vandens):
Jonažolės žolė - 1 valgomasis šaukštas.
Šalavijo lapai - 2 šaukštai.
Eukalipto lapai - 2 šaukštai.
Debesylo šaknys - 1 šaukštas.
Mėtos žolė - 1 šaukštas.
Medetkų žiedai - 2 arbatiniai šaukšteliai.
Juodasis šeivamedis - 2 arbatiniai šaukšteliai.
Atsakyti