QUOTE(Inga-mama @ 2007 12 18, 17:51)
mes ir tirim inhaliatorių "OMRON", pirkom Eurovaistinėj, aš sakiau gyd kad nusipirkom tai kai vįl sirgdim kosuliais-bronhitais, tada ji mums pasakys kokius lašiukus pirkti ir lašint į aparatą, kad galėtumę inhaliacijas atlikt namie
jo, geras aparatas Tik man rodos, kad nėr daug vaistų , kurie tiktų inhaliacijoms Žinau tik brontex Niu dar laringitui adrenalinas. Šiaip gerai yra tarkim tichės mineralinį kvėpuot Sanatorijoj suo juo inhaliacijos buvo.
QUOTE(Neringa30 @ 2007 11 02, 09:00)
pat dar yra berodualio lašiukai, skirti inahaliacijoms, bet jie labiau tinka kai vaikas serga bronchitu.
sakyk, iš kur gauni berodualio Juk jo tik rusyne tėr. Ar leidžia per sieną jį pervežti?
Papildyta:
QUOTE(dovesa @ 2007 12 18, 14:51)
Mes vakar nusipirkom inhaliatoriu, vaikia ziauriai koseja, pagaravom su ventolinu, nelabai padeda, bandziau ideti i vandeni sodos, bet mergaite kazko labai priesinosi. turiu adrenalino ampoliu bet nezinau ampule i koki kieki skiesti ir ar galima naudoti paprasta vandeni skiedimui.
Kas zinoti i kiek reikia skiesti adrenalino ampule.
O jei druskos idedate ar padeda? Reiks pabandyti.
Kas zinoti i kiek reikia skiesti adrenalino ampule.
O jei druskos idedate ar padeda? Reiks pabandyti.
adrenalinas tinka sergant laringitu. O jums laringitas ar šiaip kosulys? Galima skiest su vandeniu adrenaliną, bet geriau su fiziologiniu ar mineraliniu. Aš mažei 1:1 darau.
QUOTE(fishke @ 2007 12 18, 18:45)
adrenalinas tinka sergant laringitu. O jums laringitas ar šiaip kosulys? Galima skiest su vandeniu adrenaliną, bet geriau su fiziologiniu ar mineraliniu. Aš mažei 1:1 darau.
Ne mums turbut ne laringitas, tik siaip sausas kosulys, kol kas inhaliuojam tik zoleliu arbatomis- ramuneles, salavijai, dar ventolin, o vakare nusipirkom siaip tokiu vaistuku, bandysim tuos kosulius varyti lauk.
kadangi mano sunelis daznai serga laringitais, bronchitais, tai mums mociute padovanojo kompresini inhaliatoriu microlife NEB 50 (kainuoja apie 160lt)
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni). Jei uzeis laringito priepuolis, tai planuojame inhaliuoti adrenalina dar nespejome, nes neseniai turime
Siaip mam labai patinka tas inhaliatorius - kompaktiskas, simpatiskas
Ir mums labai padeda Kaip tik dabar serga sunelis bronchitu, tai inhaliuojames ir drekiname bronchu sekreta
O inhaliuotis su mineraliniu vandeniu - geras patarimas reikes pabandyti, nes kazkur skaiciau, kad sergant bronchitu labai gerai inhaliuoti 2% druskos tirpalus
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni). Jei uzeis laringito priepuolis, tai planuojame inhaliuoti adrenalina dar nespejome, nes neseniai turime
Siaip mam labai patinka tas inhaliatorius - kompaktiskas, simpatiskas
Ir mums labai padeda Kaip tik dabar serga sunelis bronchitu, tai inhaliuojames ir drekiname bronchu sekreta
O inhaliuotis su mineraliniu vandeniu - geras patarimas reikes pabandyti, nes kazkur skaiciau, kad sergant bronchitu labai gerai inhaliuoti 2% druskos tirpalus
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 19:09)
padovanojo kompresini inhaliatoriu microlife NEB 50 (kainuoja apie 160lt)
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni).
Inhaliojame fiziologini tirpala, eukalipto alieju (ilasinu viena lasiuka i vandeni).
bet juk aliejinių griežtai negalima su tais aparatais kvėpuot
QUOTE(fishke @ 2007 12 21, 19:55)
bet juk aliejinių griežtai negalima su tais aparatais kvėpuot
ten labai maza koncentracija gaunasi - as viena lasiuka i lasinu i stikline vandens i paskui ipilu i aparata kiek reikia. To aliejaus beveik ir nesijaucia tik toks lengvas eukaliptu kvapas Tai gal nepakenks
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 21:02)
ten labai maza koncentracija gaunasi - as viena lasiuka i lasinu i stikline vandens i paskui ipilu i aparata kiek reikia. To aliejaus beveik ir nesijaucia tik toks lengvas eukaliptu kvapas Tai gal nepakenks
niu aš nerizikuočiau aš dar ir sanatorijoj klausinėjau ar yra aparatų tokių, kad galėtų inhaliuot ir aliejinius. Tai sakė, kad nėr :hmir jokiais būdais taip nedaryt Žodžiu, gali savo aparačiuką sugadint. Nes nuo tų aliejinių prisineša ten viduj viskas, išplaut nebeis Mes turim oro drėkintuvą, tai aš į jį truputį kažkokio balzamo eukabalio ar pan dedu, nes ten viską normaliai išplaut galima
QUOTE(fishke @ 2007 12 21, 21:48)
niu aš nerizikuočiau aš dar ir sanatorijoj klausinėjau ar yra aparatų tokių, kad galėtų inhaliuot ir aliejinius. Tai sakė, kad nėr :hmir jokiais būdais taip nedaryt Žodžiu, gali savo aparačiuką sugadint. Nes nuo tų aliejinių prisineša ten viduj viskas, išplaut nebeis Mes turim oro drėkintuvą, tai aš į jį truputį kažkokio balzamo eukabalio ar pan dedu, nes ten viską normaliai išplaut galima
Na net nezinau instrukcijoje parasyta, kad galima naudoti visus iprastus skystus vaistus, kurie naudojami bronchito, astmos ir panasiu ligu gydymui. Nieko neparasyta, kad kazko draudziama deti
Tai tas aliejus nelabai gali patekti i aparato vidu, nes oras eina tik i isore, o atgal i aparata nieko nepatenka nu bent jau vamzdelyje nesimato jokio vandens O visas kitas dalis galima isardyti ir isplauti.
Na siaip, man kazkaip su paprastu fiziologiniu tirpalu labiau patinka inhaliuoti Gal sestasis pojutis kad aparato nesugadinti
Reikes dar su mineraliniu vandeniu pabandyti
O siaip, aciu tau, fishke, kad perspejai
Sveikos,
Mes ir gan daznai naudojam inhaliatoriu, kai tik vaikinas pradeda koseti, tai ir istraukiam. Kvepuojam juros vandeniu, ir gydytoja nerekomendavo naudoti kokio nors vaistu ar lasiuku, kadangi, kai organizmas pripras, niekas kitas nepades, o ilgainiui ir tie vaistai nebepades, taip kad mes tik vandenuku gydomes.
I kai kuriuos inhaliatorius galima lasinti ir eterinius aliejus, bet tai turi buti nurodoma instrukcijoje, o patiems savavaliskai pilti tai nereiketu, gi kaip rase mamyte fishke, didesne rizika greiciau sugadinti aparata...
Mes ir gan daznai naudojam inhaliatoriu, kai tik vaikinas pradeda koseti, tai ir istraukiam. Kvepuojam juros vandeniu, ir gydytoja nerekomendavo naudoti kokio nors vaistu ar lasiuku, kadangi, kai organizmas pripras, niekas kitas nepades, o ilgainiui ir tie vaistai nebepades, taip kad mes tik vandenuku gydomes.
I kai kuriuos inhaliatorius galima lasinti ir eterinius aliejus, bet tai turi buti nurodoma instrukcijoje, o patiems savavaliskai pilti tai nereiketu, gi kaip rase mamyte fishke, didesne rizika greiciau sugadinti aparata...
QUOTE(jukka @ 2007 12 21, 22:58)
Reikes dar su mineraliniu vandeniu pabandyti
nie už ką
O gal kas nors pirko Lietuvoje Eukalipto lapus?
radau toki recepta inhaliaciju nuo bronchito
Inhaliacijoms tinka tokių augalų antpilai (nurodytas kiekis dedamas į 1 stiklinę vandens):
Jonažolės žolė - 1 valgomasis šaukštas.
Šalavijo lapai - 2 šaukštai.
Eukalipto lapai - 2 šaukštai.
Debesylo šaknys - 1 šaukštas.
Mėtos žolė - 1 šaukštas.
Medetkų žiedai - 2 arbatiniai šaukšteliai.
Juodasis šeivamedis - 2 arbatiniai šaukšteliai.
radau toki recepta inhaliaciju nuo bronchito
Inhaliacijoms tinka tokių augalų antpilai (nurodytas kiekis dedamas į 1 stiklinę vandens):
Jonažolės žolė - 1 valgomasis šaukštas.
Šalavijo lapai - 2 šaukštai.
Eukalipto lapai - 2 šaukštai.
Debesylo šaknys - 1 šaukštas.
Mėtos žolė - 1 šaukštas.
Medetkų žiedai - 2 arbatiniai šaukšteliai.
Juodasis šeivamedis - 2 arbatiniai šaukšteliai.