Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliacijos, inhaliatoriai

Gal kas girdėjot apie inhaliacijas nuo užkimimo? Maniškė (2 m.) jau keletą mėn. užkimusi, nors gerklės jai neskauda, nekosti. Girdėjau, kad balso stygų problemoms esant negalima kaitinti, t.y. garinti ir pan. Gal yra kokių inhaliacijų naudojant inhaliatorių? Labai lauksiu kokios nors informacijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuxe @ 2006 12 28, 16:45)
Microlife NEB 10 mes naudojam ir esam patenkinti. Pirkom vaistinėje 189lt.

as ruosiuosi irgi pirkti,norejau paklausti kokie vaistai ten pilami g.gif
Atsakyti
mūsiškis omron cx3 thumbup.gif Kvėpuojam adrenaliną, vandenuką, fiziologinį mirksiukas.gif
Atsakyti
elektrinį inahaliatorių turiu jau senų seniausiai. Dukrytei buvo 1,5 metukų, kai įsigijau.Į inhalitorių pilu tik fiziologinį skystį (tą, kuris skirtas injekcijoms). Jei vaikui prasidėdavo laringitas, įlašindavau adrenalino, kosulys iškart rimsta.Taip pat dar yra berodualio lašiukai, skirti inahaliacijoms, bet jie labiau tinka kai vaikas serga bronchitu.
Atsakyti
sveikos,turiu Microlife firmos inhaliatoriu,vaikas daznai serga bronchitu, noreciau daugiau suzinoti su kokiais vaistais galima garinti ,koki kieki pilti ir kiek kartu per diena?
Atsakyti
Nusipirkom kompresorinį inhaliatorių, norėtume garinti su fiziologiniu tirpalu, kuris parduodamas vaistinėse. Tačiau iškilo klausimas - ar jūs jį skiedžiate? Ar tiesiog juo vienu ir inhaliuojate?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 13:23)
Nusipirkom kompresorinį inhaliatorių, norėtume garinti su fiziologiniu tirpalu, kuris parduodamas vaistinėse. Tačiau iškilo klausimas - ar jūs jį skiedžiate? Ar tiesiog juo vienu ir inhaliuojate?? g.gif

Jei garinsi tik su fiziologiniu skysčiu, jo skiesti nereikia, nebent dar galima įlašinti vaistų.Geriausiai turbūt būtų pasitarti su gydytoja.Aš lašinu berodualį (nuo bronchito) arba adrenaliną (nuo laringito).
Atsakyti
QUOTE(Neringa30 @ 2007 11 15, 15:56)
Geriausiai turbūt būtų pasitarti su gydytoja.

Tai kad gydytoja man nieko nepatarė, matyt, pati nelabai supranta apie inhaliacijas unsure.gif Sako, kai pirksi inhaliatorių, tai ir paklausk, su kuo galima inhaliuot, kiekvienas inhaliatorius skirtingas. Na, aš suprantu, kad tie inhaliatoriai skirtingi, tačiau aš gi ir noriu išsirinkti tinkamą pagal savo vaikučio ligą. Ir, kaip suprantu, gydytojas juk turi vaistus nuo konkrečios ligos skirt, o ne kažkoks pardavėjas doh.gif
Ai, nebežinau verysad.gif Nusipirkom OMRON'ą, gelbėdamiesi nuo laringito priepuolių, bet va kaip teisingai juo naudotis ir nežinau.
Atsakyti
QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 17:10)
Tai kad gydytoja man nieko nepatarė, matyt, pati nelabai supranta apie inhaliacijas unsure.gif Sako, kai pirksi inhaliatorių, tai ir paklausk, su kuo galima inhaliuot, kiekvienas inhaliatorius skirtingas. Na, aš suprantu, kad tie inhaliatoriai skirtingi, tačiau aš gi ir noriu išsirinkti tinkamą pagal savo vaikučio ligą. Ir, kaip suprantu, gydytojas juk turi vaistus nuo konkrečios ligos skirt, o ne kažkoks pardavėjas doh.gif
Ai, nebežinau verysad.gif Nusipirkom OMRON'ą, gelbėdamiesi nuo laringito priepuolių, bet va kaip teisingai juo naudotis ir nežinau.

Čia tai geras,kad gydytoja nežino.nuo laringito tai aš lašinu 2 - 3ml fiziologinio skysčio ir 1 - 2 ampulytes adrenalino.Kažką girdėjau, kad su adrenalinu reikėtų atsargiai, bet kai vaikams naktį užeidavo laringitnis kosulys, kai vaikas dūsta, tai mums būdavo pirmas vaistas.Kai neturėjom inhaliatoriaus, vyriausią sūnų yra tekę vežti į greitąją, tai ligononėj irgi garino su adrenalinu.Kai dukra buvo maža, tai net nežinau kiek sykių būtų reikėję vežti į greitąją, bet pagarindavau su adrenalinu,lojantis kosulys praeidavo ir nuo ligoninės išsisukdavom.Aišku, ryte vykdavom pas gydytoją.Šiaip tai tikrai sunku patarti, gal bandyk nors su vaistininke pasitarti, o tai jei kas nors ne taip, nes tikrai girdėjau, kad su adrenalinu reikėtų atsargiai. Tiesa, dar yra lašiukai"Prospan", jie taip pat tinka inhaliatoriams(tik ne sirupas).Bet lašiukai daugiau tinka atsikosėjimui gerinti.
Atsakyti
Labas rytas,
Gal zinote, kur gauti atsargine inhaliatoriu detale? (pameteme toki maza apvalu labai plona daikciuka, kuris padeda sulaikyti garus).
Atsakyti
Ačiū, Neringa, už paaiškinimus 4u.gif
Mes irgi esam gulėję ligoninėj su laringitu, tai ten inhaliuodavo su adrenalinu, kaip tu ir sakei, bet pati aš kažkaip bijau pasiskirt savo mažylei tokių vaistų unsure.gif Kol baisių priepuolių nebūna, gelbstimės tuo fiziologiniu, tik va man kažkaip norėjosi tiksliau viską žinot. Bandysim ieškot kitos, daugiau išmanančios, daktarės.
Ačiuks tau dar kartą aciuks.gif
Atsakyti
Mes vakar nusipirkom inhaliatoriu, vaikia ziauriai koseja, pagaravom su ventolinu, nelabai padeda, bandziau ideti i vandeni sodos, bet mergaite kazko labai priesinosi. turiu adrenalino ampoliu bet nezinau ampule i koki kieki skiesti ir ar galima naudoti paprasta vandeni skiedimui.

Kas zinoti i kiek reikia skiesti adrenalino ampule.

O jei druskos idedate ar padeda? Reiks pabandyti.
Atsakyti