QUOTE(LORD @ 2009 11 28, 03:21)
tiesa, kas turite omron c28 ir panasaus sudejimo inhaliatorius (c29,c30) tai galiu pasakyti (butu saunu, kad turintys irgi parasytu pastabas), kad mane labai nervija kai inhaliuojant susidare garai iseina pro ishkvepimo plysius kai oras ispuciamas (nesvarbu ar antgalis ar kauke naudojama). Nors reklamoje parasyta virtualiu voztuvu privalumas is pusti kuo maziau naudingo garinto skyscio, taciau man praktiskai atrodo, kad jis ispuciamas "per visus galus". Toks cia ir taupumas...
LABAI saunu, kad naujos kartos inhaliatoriuje galima naudoti ivairius skyscius (net eterinius aliejus). Mechanines detales tik kelios, gerai plaunasi, virinasi arba dezinfekuojasi spec. skysciais. Kompresorius (kaip ir pas kitus) jeigu butu tylesnis ir galima butu reguliuoti putimo srove, tai butu pac paciausias daigtas
KAs perkates natrio chlorido 0.9% tirpalo (fiziologinis tirpalas) arba mineralinio vandens tai nepamirskite, kad atidarius tirpala jo galiojimo laikas 12 val. (na iki 24 grieztai), po to jis jau nera naudingas. Pirkite tuomet mazesniais fasavimais. Tiesa, fiziologinio tirpalo galite ir pasigaminti (juk druska namie buna
)
Mano manymu mineralinis vanduo yra "turtingesnis" naudingomis medziagomis. Iseitu, kad jis budamas surus veikia kaip fiziologinis tirpalas plius turi dar kitu naudingu medziagu (zinoma, jeiu jis ne mineralizuotas
)
Aciu, viska gerai cia parasete, idomu, o jei paciam pasigaminti ta fiziologini skysti, kaip ten ta druska atitaikyti? Bet gal pradziai prisipirksim tu fiziologiniu skysciu. Tai tam fiziologiniam vandenelyje tiktai druska ir vanduo, ane, nes niekad tokio nepirkome?
Nusipirkom ir mes ta inhaliatoriu Omron C28 tikedamiesi nors mazo stebuklelio, nes mano draugui jau 3 metai nepraeina temperatura po vieno stipraus persalimo. Dabar jam toks vis sunkus jausmas likes ant plauciu, kaip erzinimas kazkoks, tai bandysim visokiais vaistais kvepuot, taip norisi ta temperatura numusti, nes vis virs 37 laikosi. Rentgenu pridaryta is visu pusiu, daktarai nieko nemato blogo, aisku, kaip gi ten pamatysi ta virusa pasislepusi.... Gal kokius specialius reiks kraujo tyrimus darytis, nezinom ko griebtis....