Mamytės, gal dar patarsit, renkuosi inhaliatorių arba omron compair tm arba microlife neb10. Omron japonų, o microlife - šveicarų, kaži verta atsižvelgt šioj vietoj į pagaminimo šalį, šveicarai man kažkaip patikimiau Gal dar kas žinot, koks abiejų šių inhaliatorių nepertraukiamas veikimo laikas?
QUOTE(dzeine01 @ 2009 11 09, 12:25)
Mano berniukui [14mėn] vis nepraeina karkiantis kvėpavimas,gyd sako kad tai nealerginė astma [ji išaugama],priskyrė visokių fliuksotide,monkasta,salbutamolį bet kažkodėl nei žodžio apie inchalecijas drėgnu oru .Vaikas nei kosti,nei sloguoja,o ji man siūlosi atlikti bronchoskopiją [toks tyrimas kai narkozėje žmogui su aparatu apžiūrimi bronhai] .Šiandien nuėjusi į vaistinę nusipirkau brangų inchaletorių,toks kur rekmuoja per ,,sveikas žmogus,, omron vadinasi,kaina 269lt,bet nežinau kokie vaistai tinka jo naudojimui,gal kas nors naudojate ir galite pasidalinti mintimis kokius vaistus dėti į tą aparatą?
del konkreciu vaistu vis tik reiktu pasitarti su gydytoju. o siaip kompresoriniams inhaliatoriams tinka vaistai spirito pagrindu, tie kurie yra lasais, bet ne sirupiniai ir aliejiniai.
is tokiu vaistinese nereceptiniu yra bronteksas lasais, prospanas lasais. bet dar syki pasikartosiu - del vaistu tarkites su gydytoju.
tinka fiziologinis skystis, silpnai mineralizyotas NEgazuotas mineralinis vanduo arba silpni vaistazliu nuovirai (kambario temperaturos). vaistazoles geriau inhaliuoti tomis kurios turi nedaug eteriniu alieju savo sudetyje, kitaip tiesiog gali sudirginti ir issaukti vemima. tai as is savo patirties siulyciau raminles, medetkas (o satai ciobrelius, metas ar salavijus - geria gerti arbatelemis)
QUOTE(Jucy @ 2009 11 09, 12:54)
Mamytės, gal dar patarsit, renkuosi inhaliatorių arba omron compair tm arba microlife neb10. Omron japonų, o microlife - šveicarų, kaži verta atsižvelgt šioj vietoj į pagaminimo šalį, šveicarai man kažkaip patikimiau Gal dar kas žinot, koks abiejų šių inhaliatorių nepertraukiamas veikimo laikas?
Skirtumo tarp ju apart gamintojo as nematau. Veikimo principas tas pats. Tad inkites pagal kisene.
Del nepertraukiamo veikimo... o kam jis jums?! Jug vaistai normuojami tam tikru kiekiu. Ir ribotas kvepavimo skaicius. Maziukams rekomenduojama 1ml. doze.
Didesniems vaikams - 2 ml. Siaugusiam iki 5 ml. Visos rekomenduojamos dozes pagal amziu yra surasytos kiekvieno vaisto info lape.
Labai ačiū už išsamų paaiškinimą,aš kaip tik ir nusipirkau,,prospan,, lašus [vaistininkė rekomendavo]
QUOTE(dzeine01 @ 2009 11 09, 12:25)
Mano berniukui [14mėn] vis nepraeina karkiantis kvėpavimas,gyd sako kad tai nealerginė astma [ji išaugama],priskyrė visokių fliuksotide,monkasta,salbutamolį bet kažkodėl nei žodžio apie inchalecijas drėgnu oru .Vaikas nei kosti,nei sloguoja,o ji man siūlosi atlikti bronchoskopiją [toks tyrimas kai narkozėje žmogui su aparatu apžiūrimi bronhai] .Šiandien nuėjusi į vaistinę nusipirkau brangų inchaletorių,toks kur rekmuoja per ,,sveikas žmogus,, omron vadinasi,kaina 269lt,bet nežinau kokie vaistai tinka jo naudojimui,gal kas nors naudojate ir galite pasidalinti mintimis kokius vaistus dėti į tą aparatą?
adenoidus tikrinot?
QUOTE(Avocetė @ 2009 11 09, 16:58)
adenoidus tikrinot?
gerklytę žiūrėjo kelis kartus,bet nieko apie adenoidus neminėjo
QUOTE(janna @ 2009 11 09, 15:22)
Skirtumo tarp ju apart gamintojo as nematau. Veikimo principas tas pats. Tad inkites pagal kisene.
Tai va, kad kaina ta pati, keliais litais skiriasi
Mano vaikas vis rudenį į slogas, kosulį linkęs, tai manau įsigysim gerą daiktą
QUOTE(Avocetė @ 2009 11 09, 15:58)
adenoidus tikrinot?
14 mėnesių kūdikiui adenoidai? Baikit juokus.
vakar padariau sūneliui vieną inchalecijos procedūrą su,,prospan,,lašiukais,į rytą atsirado toks traškantis kvėpavimas [kaip per sniegą],bet vaikas žvalus,nekarščiuoja,net nežinau ar čia į gerą,ar taip turi būti?
QUOTE(Jucy @ 2009 11 09, 20:44)
Tai va, kad kaina ta pati, keliais litais skiriasi
skirtumo tai nematau, draugė pirko Microlife, o aš Omron nu abi naudijam, veikia ir tiek skirtumo nematau
neblogas daiktas, tik mazam vaikui sunku nusėdėt
laba,
gal gali pasakyti kur pirkai inhaliatorių , kokį ir kiek kainavo, nes aš ir žiūrinėjuosi ir nežinau nes jų pasirodo gana daug yra (http://www.hiperfarma.lt/ecat/index/group/63a8b29234/medicinos_technika/inhaliatoriai) ir nebežinau kurį rinktis. Vaistinėja dar nežiūrėjau, bet žinoma bus su antkainiu, bet gal garantija ilgesne negu 1 mėnesis.
gal gali pasakyti kur pirkai inhaliatorių , kokį ir kiek kainavo, nes aš ir žiūrinėjuosi ir nežinau nes jų pasirodo gana daug yra (http://www.hiperfarma.lt/ecat/index/group/63a8b29234/medicinos_technika/inhaliatoriai) ir nebežinau kurį rinktis. Vaistinėja dar nežiūrėjau, bet žinoma bus su antkainiu, bet gal garantija ilgesne negu 1 mėnesis.
maniškiui tai patinka,sėdi ramiai man ant kelių,nosį įkišes į kaukę,akis tik varto ,o kai nusibosta,ima zirsti
QUOTE(dzeine01 @ 2009 11 10, 19:15)
maniškiui tai patinka,sėdi ramiai man ant kelių,nosį įkišes į kaukę,akis tik varto ,o kai nusibosta,ima zirsti
laba, 4u.gif