Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliacijos, inhaliatoriai

QUOTE(zbara @ 2009 10 14, 11:31)
pas mus kosulys vel sausas.  doh.gif inhaliatorių pradėjom naudot tik nuo vakar, nors sergam jau senai. vakar vaistinėj žiūrėjau Prospano ir Hedelix lašų i inhaliatorių bet neturėjo. syrupo lašiukai kaip suprantu netinka?  unsure.gif
ten labai maza talpa Omron'o, tai ar nebūtina vandens išviso pilti.  unsure.gif užtenka tik vaisto lašelių, kaip nurodyta instrukcijoj?  g.gif

esant sausam kosuliui nei prospanas, nei bronteksas neinka. jie skirti bronchitiniams kosuliams - dregnems. esant sausam kosuliui visai kitos kategorijos ir vaistai skiriami.
tai jum tiktu pakvepuoti ar silpnai mineralizuotu vandeniu, arba fiziologiniu skysciu, arba kokiu nors SILPNU ir KAMBARIO temperaturos arbatzoliu nuoviru.
reiktu labai daug gerti siltu (nekarstu) skysciu.
o jei kosulys panaseja dar ir i laringitini arba gydytojas nustato kad tai laringitas, tada yra receptinis vaitas tam atvejui, kuris kvepuojamas.

vaistu dozes paprastai pagal amziu ir vaista nustatomas arba gydytojo arba info lapelyje vaistu galima rasti. paprastai jie nevirsija 1-2 ml dozes.

QUOTE(Avocetė @ 2009 10 14, 11:36)
tik skauda. jokio kosulio

tada reiktu gerti piena su kakavos sviestu, sildyti ivairiais kimpresais gerkle, skaulauti suriu vandienuku, arba vaistineje teirautis vaistu.

sio tiopo inhaliatoriai skirti bronchitams, laringitams, faringitams... ir pan. lygoms.
Atsakyti
o tas fiziologinis skystis - čia yra pirkti vaistinėj?
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 10 14, 15:03)

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 10 14, 15:03)

Čia tas pats jūros vanduo kaip aš suprantu g.gif
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2009 10 14, 14:46)

sio tiopo inhaliatoriai skirti bronchitams, laringitams, faringitams... ir pan. lygoms.

dėkui, galvojau gal netyčia ir gerklei padeda. Šiandien ryte mano vaikinas atsikėlė pilna nosim. Išpučia geltonas gleives doh.gif kvėpuosim vandenuku unsure.gif gal greičiau jos išeis
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 10 14, 15:32)
Čia tas pats jūros vanduo kaip aš suprantu  g.gif
Papildyta:

dėkui, galvojau gal netyčia ir gerklei padeda. Šiandien ryte mano vaikinas atsikėlė pilna nosim. Išpučia geltonas gleives  doh.gif  kvėpuosim vandenuku  unsure.gif gal greičiau jos išeis

ir taip ir ne. fiziologiniu dar skiedzia vaistus. o su juros - ne.

tai jum tikrai geriau pakveputi arba fiziooginiu arba negazuotu silpmai mineralizuotu mineraliniu vendieniu.
Atsakyti
kai pradeda rasyti medicininiais terminais ir gauna visiska nesamone,juk aiskiai ant dezutes parasyta INJEKCINIS VANDUO juo skiedziami vaistai ,drusku tirpalas NATRIO CHLORIDAS va juo ir geriausia inhaliuoti,o injekciniu tirpalu skieskite adrenalina ir t .t
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 10 16, 07:50)
kai pradeda rasyti medicininiais terminais ir gauna visiska nesamone,juk aiskiai ant dezutes parasyta INJEKCINIS VANDUO juo skiedziami vaistai ,drusku tirpalas NATRIO CHLORIDAS va juo ir geriausia inhaliuoti,o injekciniu tirpalu skieskite adrenalina ir t .t

Vaistineje man dave natrio chlorido izotoninis 9 mg/ml
trpala kai priemone inhaliacijoms ir vaistams skiesti g.gif

ant paties buteliuko parasyta Natrii chloridum. ir tik sudetyje parasyta 1000ml tirpalo/9g natrio chlorido.

ant dezutes neparasyta jog tai injekcinis vanduo. tup tarpu inete randu aprasa kad jis skirtas vaistam skiesti? o vaistineje man ji dave inhaliacijoms? g.gif g.gif g.gif

kas galetu pakomentuot?
Atsakyti
Sveikutės,
Aš ir nusipirkau Omron inhaliatorių, pasinaudojau akcija Litfarmoje, mėginsime gydytis dar šitokiu būdu.LAbai daug info čia radau.Tadėl VISOMS TARIAME
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
labas mamytes,perskaiciau tema,nu ir visai nebesusigaudau su tuo fiziologiniu skysciu ax.gif g.gif .Tai gal kuri daugiau suprantate:fiziologinis skystis,injekcinis vanduo,drusku tirpalas natrio chloridas....tai cia visi skirtingi,ar kaip? doh.gif O manes vaistinej visai nesuprato,padave kazkokia laseline i vena-Sodium Chloride Fresenius 0.9% infuzinis tirpalas,tai cia sita galima inhaliuoti? unsure.gif Kazkaip ne taip man cia atrodo,parasyta "vartoti i vena" ir nieko panasaus apie inhaliavima g.gif
Atsakyti
dar vienas klausimukas ax.gif
o kaip arbatas inhaliuoti,pvz.:salaviju,eukaliptu...?galima,kaip suprantu ir su tais elektriniais inhaliatoriais rolleyes.gif O kaip paruosti,uzplikyti arbatele,palaukti kol atves,o tada?Pilti kiek i inhaliatoriu ir kiek kartu kvepuoti?Kazkaip bijau pakenkti...
Atsakyti
nu zodziu ,ilindau i neta ir dabar dar blogiau blush2.gif -infuzinis,izotoninis,hipertoninis....kokiu dar yra?
Koki naudoti inhaliacijoms?
Atsakyti
Aš naudoju mineralinį vandenį smile.gif
Atsakyti