Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliacijos, inhaliatoriai

o musu gydytoja patare patiems inhaliatoriu pasidaryt, kai sirgom bronchitu. nupjauni du mineralinius buteliukus, sukishi viena i kita. I viena gala istatai inhaliatoriu, kita gala apzioja vaikas. tada papurshki, o vaikas kvepuoja thumbup.gif

QUOTE(ader @ 2004 12 07, 09:56)
westa, gal gali truputi smulkiau papasakot koki gala buteliuko kur kisti ir koks inhaliatorius, purskiami vaistai cia kaip tantum verde?

paimi du mineralio mazo buteliukus, nupjauni dugnelius ir sukishi viena i kita. tik nepjauk abu vienodam auksti, nes sunku bus ikishti. Vis tiek kazkurioj vietoj buteliukas pradeda siaureti, tai viena ties ta vieta ir nupjauk. tada dugneliais sukishi. O pro ten, kur gerti ( jie lieka isorej) i viena gala ikishi inhaliatoriu ar koki kita prietaisa ir papurshki i vidu, o vaikas apsiziojes kita gala kvepuoja( ikvepia pro burna, ishkvepia por nosi).
Na nezinau ar ka supratot blink.gif wink.gif
Atsakyti
Mums poliklinikoje gydytoja buvo paskolinusi inhaliatoru Baby Haler vadinasi.Tada maziui buvo 1 metukai,ir sirgo laringitu.Tai visai geras.Tik kainos nezinau.
Atsakyti
Aš už inhaliatorių mokėjau apie 300(čia iš brangesnių). Bet jis l. kompaktiškas, nedidelis.Mano vaikas dažnai kosėdavo, todėl ir pirkom. O mano mažoji dukrytė nenori inhaliuotis, tai aš jai miegančiai palaikau.
Atsakyti
Na siaip profilaktiskai tai mes naudojam ne inhaliatoriu, o oro drekintuva su inhaliatoriaus funkcija thumbup.gif Jis leidzia karstus garus. Pripilu i tam skirta talpykla Pvz. eukalipto aliejuko ir liuks smile.gif
Atsakyti
varysiu siandien per vaistines apziurineti inhaliatoriu... doh.gif
Atsakyti
Inhaliatoriai
Kadangi mano vaikai irgi neišlipa iš peršalimo ligų, tai aš galvoju pirkti Microlife NEB10. Gal kuri nors iš jūsų naudoja tokį? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Mano sūnutis susirgo.Sloga, kosti.Kai atsigula miegoti prasideda sausas, laringitinis kosulys.Geriam stodal vaistukus[gal kas žinot ar jie geri] lašinam vibrocil, dedam garstyčių lapus, ''garinu'' eukalipto balzamo garais su druska.Ka dar galėčiau daryti gal žinot gerus vaistus ar inchalecijas. Nes mūsų gydytoja mažiau supranta už mane.Dar prisidėjo dantukų dygimas tai jau dvi paros be miego.Įdedu raminančia žvakute, tepu dantenas-nieko gero.Jau pavargau...
Atsakyti
Tu zinai as su savo pirmaja mergina prasikankinau labai ilgai ,mes eidavom net i ligonine kvepuoti .O namuo se eidavau i vonia po skieciu arbatinuka ta senoviska dangti atidarydavau ir sokinedavau vonioj ,tik va nelabai atsimenu ka dejau i vandeni lyg soda,bet dabar girdejau kad negalima,o pries 6 metus man gyditoja liepe taip daryti.Nors dabar yra pirkt tie aparatai kiek girdejau . g.gif Bet dabar jei ka visada naudoju Eucabalo balzama istepu kojas ,krutine ir nugaryte ir dar duodu isgerti Eucabalo sirupa nuo kosulio.Tai vieninteliai vaistai bent jau mums kurie padeda,nes isbandyti visu rusiu tie sirupai.Nors cia taip pat gal ne visiems g.gif Tiesa savo dabar mazajai taip pat tepu Eucabalo balzama ,jei sloga buna,tai ant nakties visada pritepu isplaunu nosyte su juros vandeniu ,su pompyte kiek iseina isvalau ,o poto Vibrocil ilasinu ,lyg ir praeina.Tai va gal nelabai padejau bet vistiek g.gif ax.gif
Atsakyti
aš žinau tokį būdą su puodais ir gal pavyktų su judriu ar visai mažiuku vaikučiu.
kaip ir pradžioje mamos rašė, reikia pasiruošti puodą, paklodę. pasiimti vaikiuką ant rankų ir kartu kvėpuoti. tada gali labiau kontroliuoti garuojančio oro temperatūrą: kad būtų nekaršta pačiai kvėpuot ir gal dar truputį vėsesnė, tada tikrai nenuplikysi mažylio.
Atsakyti
Skaičiau skaičiau, bet neperskaičiau dar vieno būdo mums jis labai padeda ir gan patogu su mažu vaikučiu: žodžiu taip - į paprastą elektrinį arbatinuką pripilu apie litrą vanens ir įšvirkščiu apie porą centimetrų Resorban tepalo (galima ir eukalipto lašiukų) pastatau vonioj ant žemės, mažiuką pasisodinu ant kelių kiek atokiau nuo virdulio, užsidarom duris ir įjungiam virdulį. Elektriniai virduliai turi tokią funkciją, kai jie uždengti, tai užverda ir automatiškai išsijungia, neuždengtas, verda pastoviai, jis neišsijungia, taip prigarinam pilną vonią šiltų garų, ir vaikui gerai, nereik lenkti prie karšto puodo, ir pati pakvėpuoju kartu, ir judėt galim. Tikiuosi, kad pravers. ax.gif
Atsakyti
Mielos mamytes,
Arteja lygų sezonas (bent jau pas mus doh.gif ), gal kuri naudojat gydymui (kosulis,sloga ir pan.) inhaliatorius. Nenorių prasidėt su vaistais, tai gal inhaliatoriaus įsigijimas būtų gera išeitis. Pasidalinkit prašau patirtim. Ar verta pirkti inhaliatorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditka: 26 rugsėjo 2006 - 09:55

inhaliatorius super daiktas , turiu ir naudojam ,net bijau įsivaizduoti ką daryčiau jei jo namie neturėčiau.Bet reikia žinot kada jis reikalingas,nes kitaip galima su juo ir bėdos pasidaryti pav: aš pati vieną kartą kosėjau ir pasigarinau su inhaliatorium kad man lengviau būtų atkosėt ir ką pasirodo nebuvo galima ,o aš tik baciloms kialę palengvinau nuo gerklės iki plaučių , gavosi bronhitas.Bet jei vaikas ar kas šeimoj serga laringitu tai pimai pagalbai ir gydymui super daikčiukas.O vaistų jis tikrai nepakeis , nes jų irgi mums reik juk kaip sergam be jų neišsikapstom.
Atsakyti