QUOTE(grožis @ 2006 11 24, 21:17)
Mano irgi tokia nuomonė,kad skubėti neverta. Estetinėje mokyklėlėje 4-6m.vaikučiams,,kurioje dirbu 16m pastebėjau,kad vaikučių -mažučių versti nereikia.Labai svarbu skatinti norą ir supratimą norėti pažinti raideles,skaityti...Kai mažiukas pradeda anksti skaityti , skaičiuoti-būna pats, pats grupėje, o susitikus tėvelius po keletos metų sužinai, kaip vaikui buvo sunku mokykloje,nes kiti vaikai net raidelių nepažysta,o jis neturi ką per pamokėles veikti.Jei papuls gera , dėmesinga auklėtoja,sugebės su juo individualiai padirbėti-vaikas išgelbėtas,o jei ne- gali tapti tinginys,neklaužada,nes jam nusibos laukti ,kol kiti vaikai pasieks jo lygį.Gali pradėti užsiimti savo reikalais.Viskas turi vykti naturaliai.
Sveiki,
Aš taip pat pritariu, kad skubėti neverta. Kai buvau penkerių, mano tėtis, matyt, nusprendė, kad į mokyklą turiu eiti mokėdama skaityti. Kadangi darželyje tai irgi buvo visapusiškai skatinama, mokinausi skaityti ir darželyje, ir namie grįžus. Tai man buvo kančia, nes prisimenu iki dabar. Skaityti man sekėsi, kaip ir rašyti, skaičiuoti, bet visa tai buvo per prievartą. Į mokyklą nuėjau viską mokėdama, ką kiti mokinosi pirmus metus. Savo mergaitės aš nieko neverčiu. Kai domisi pati raidėmis, skatinu, aiškinu, žaidžiant parduotuvę, norėjo suskaičiuoti savo pinigėlius. Padėjau, kodėl gi ne, jei pati to nori. Dabar jai greit šešeri, visų žodžių dar neperskaito, bet vis atkakliai bando. Tegu bando, viskam savas laikas