Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(Latimerija. @ 2008 07 17, 19:38)
nu as kai pasakiau jog noriu savo dukryte 5 metu leisti i priesmokykline tai ji man pareiske kad ji butinai turi moketi mintyse skaiciuoti 10 ribose. na bet kadangi ji tai sugeba  thumbup.gif  tai jokiu problemu. ir kai buvom daryti testo psichologinej tarnyboj tai pas ja klausinejo sudeties ir atimties ir ji turejo mintyse suskaiciuoti. na ir dar visokiu dalyku daug klausinejo. gavom mes ta leidima i mokykla. tik va del skaitymo tai net neuzsimine. tai manau tikrai nera butinas dalykas. tam mokykla ir reikalinga kad vaikus mokintu

idomu kodel jus norite jau i mokykla leisti? g.gif juk suspes, kaip speja visi, duokite vaikui pasidziaugti vaikyste, juk ji ja tik viena tures doh.gif kad ir koks butu protingas vaikas tai ne rodiklis, jog jam jau reik i mokykla, o kas jei tie mokslai greit atsibos ? manau viskam savas laikas, cia aisku mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Latimerija. @ 2008 07 17, 20:38)
nu as kai pasakiau jog noriu savo dukryte 5 metu leisti i priesmokykline tai ji man pareiske kad ji butinai turi moketi mintyse skaiciuoti 10 ribose. na bet kadangi ji tai sugeba  thumbup.gif  tai jokiu problemu. ir kai buvom daryti testo psichologinej tarnyboj tai pas ja klausinejo sudeties ir atimties ir ji turejo mintyse suskaiciuoti. na ir dar visokiu dalyku daug klausinejo. gavom mes ta leidima i mokykla. tik va del skaitymo tai net neuzsimine. tai manau tikrai nera butinas dalykas. tam mokykla ir reikalinga kad vaikus mokintu

As irgi nesuprantu kam skubinti ivykius,nuo to jinai protingesne nepasidarys.
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2008 07 27, 17:00)
idomu kodel jus norite jau i mokykla leisti? g.gif juk suspes, kaip speja visi, duokite vaikui pasidziaugti vaikyste, juk ji ja tik viena tures doh.gif kad ir koks butu protingas vaikas tai ne rodiklis, jog jam jau reik i mokykla, o kas jei tie mokslai greit atsibos ? manau viskam savas laikas, cia aisku mano nuomone mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Butent..
Nesuprantu, kodel patys tevai kartais kenkia vaikui doh.gif Siuo atveju atimdami is vaiko vaikyste .. g.gif
Atsakyti
nesuprantu kaip as jai kenkiu. pati i pirma klase pradejau eiti nuo 6 metu ir man sekesi kuo puikiausiai. ir tikrai nesijauciau nuskriausta. ir dar kvailesne buvau uz savo dukryte. jei vaikas yra protingas ir sugeba kodel gi jo nepradejus leisti i mokykla. juo labiau jei jos mastymas yra kaip 2 metais vyresniu vaiku. darzelyje jei nera ka veikti! cia ne mano zodziai o aukletojos. tai kam ta vaika traumuoti ir laikyti aplinkoje su vaikais su kuriais jei net neidomu? tai tegu ji eina i ta mokyklele ir mokinasi, juo labiau ji to pati nori. cia viena mama klause ka ji jauna baigus mokykla paskui veiks. ogi eis mokintis, ne tokia ji jau ir jauna bus, jai bus 18 metu ir nemanau jog cia yra blogai baigti 12 klasiu 18 kai kiti baigs 19. manau cia kaip tik yra pliusas tureti protinga vaika, kuris budamas 4 metu moka daugiau nei kai kurie 6 metu vaikai. ir nematau cia nieko nenormalaus kaip kai kurios is jusu issireiskia. kaip tik manau jog reikia ta protinga vaikuti kuo daugiau lavinti, nes kuo jaunesnis tuo greiciau viska isisavina. as pati baigiau 12 klasiu budama 18. ir dar besimokindama sugebejau uzsiauginti mergaite. o kad ji 5 metu prades lankyt priesmokykline, o 6 metuku pirma klase tai cia tikrai ne pasaulio sensacija ir nereikia is to daryti dramblio. tik vienintele problema kuri gali iskilti kitu metu rugseji yra ta kad jos del amziaus gali nepriimti i ta mokykla i kuria as jau parasiusi prasyma. bet ir tai manau jog cia nera didele problema. g.gif
Atsakyti
Viskas puiku, ka tu rasai, bet nepagalvoji, kad gal ji netures ar maziau tures draugu, jei bus ne su vienmeciais.Vaikai ziaurus, etikete moksliukes ar profesores tuoj uzkabins.Nustos tavo mergele mokytis , kad pritaptu irt.t. Gal geriau jos gabumus panaudoti kita linkme. Pvz., surasti koki megiama hobi, plesti zinias, kurios nesidubliuotu mokykloje g.gif Ne vienas vunderkindas nebuvo laimingas ( maciau apie tai laida).O kad tau buvo gerai mokykloje, tai dar neirodo, kad ir tavo dukrai bus gerai. Ar ji pasiruosusi psichologiskai ir fizeologiskai mokyklai?Pagalvok apie tai mirksiukas.gif
Atsakyti
psichologiskai ji tikrai pasiruosi ir kasdien klausineja kada bus rugsejo pirmoji. del vaiku nemanau jog kils problemu, nes jie bus TIK METAIS VYRESNI. o manau tie vieni metai nieko nereiskia. kieme ji kuo puikiausiai sutaria su 11 metu vaikais ir visi ja labai megsta. ji yra komunikabili ir gali laisvai bendrauti su betkokio amziaus zmonemis. o kas del pritapimo prie kitu ir pradejimo blogai mokytis tai manau cia tevu kalte ir tai priklauso nuo to kaip jie vaika aukleja. jei vaikui bus sakoma kad imk i galva tai ka sako ar daro kiti vaikai. maniske nuo mazens mokoma buti savimi ir kuo maziau kreipti demesi i kitu nuomones. taigi ji yra tokia kokia yra ir as ja labai didziuojuosi thumbup.gif ir manau laikas baigti aptarineti sita dalyka, nes jau pradeda nervinti. toks vaizdas kad as ja i koki kara siunciu. ir tikrai jei jus cia kazkaip ir toliau meginsit ikalti man i galva kad as kazka negero darau tai mano nuomone TIKRAI DEL TO NEPASIKEIS. esu del to pilnai apsisrpendusi, konsultavausi del sito dalyko su darzelio aukletojom, kaimyne pedagoge, darzelio aukletoja ir vaiku psichologe. ir nors is pradziu kai kurioms atrode kad tai nesamone, bet pabendrave su Sarlote jos man pritare, nes pamate jog ji sugeba tikrai daugiau negu reiketu tokio amziaus vaikams
Atsakyti
QUOTE(Latimerija. @ 2008 08 01, 01:59)
manau laikas baigti aptarineti sita dalyka, nes jau pradeda nervinti

Nesinervuok. Mane tai juokina tokie pareiškimai, todėl net burnos neaušinu. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Latimerija. @ 2008 08 01, 01:59)
o manau tie vieni metai nieko nereiskia.

patikėk reiškia. ir labai daug reiškia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir uzsipuolet Latimerija. biggrin.gif Leiskit speti- jusu vaikai neskaito, neraso, neskaiciuoja, jokiu ypatingesniu gabumu nesimato. O ir teveliai ambicijom gyvenime nepasizymi, mat gasdina gabiu vaiku tevus, kad siuos pravardziuos moksliukais, kad jie draugu netures. doh.gif Na, jei gabiesiems bijoti tokiu etikeciu, tai visa gyvenima reiketu apsimetineti kvailesniu, nei esi? Ir apsimeti kvailesniu, kad susidraugautum su tokiais, kurie pavydi kitiems proto ir gabumu? Na, savo vaikams tokiu draugeliu nelinkiu.

Lametrija, labai gerai suprantu Tavo "problema". Aisku, leisk Tu ta mergyte i mokykla. Mano dukra ejo i pirma klase seseriu. Dabar jau eis i sesta. Istojus i Jezuitu gimnazija, mokosi puikiai- yra pirmune, vidurkis beveik desimt. Neturi problemu nei del draugu, nei del mokslu, nei del kruvos uzklasiniu uzsiemimu- muzikavimu, menu, sportu... thumbup.gif

O vat su berniuku, jauciu, be reikalo pastabdziau. Jam seseri sueis po menesio. Rasiau jau sioj temoj- raso, skaito, skaiciuoja, bla bla bla. Beje, dviraciai, sportai, gitara- liuks. Dar sia vasara nardyti ismoko- is vandens neistraukiam... Mintis delioja graziai, risliai, domisi viskuo, gabus, imlus vaikas, matosi, kad galva gera. Bet vat kieme susidraugavo su vienu seseriu metu berniuku. Abu tures po metu eiti i pirma klase. Skirtumas akis bado. Mano vaikis mokosi kantrybes su juo- na su tuo kitu sesemeciu susisneketi.... doh.gif Ko paklausi- to negausi. Pvz., siandien. Maniski sako- as tau paskambinsiu, koks telefonas? Nesupranta tas vaikis, sako- pirma S. blink.gif Maniskis sako- skaiciai turi buti, ne S. Na, tas vaikis is galvos kazkokia nesamone- 4567. Maniskis toliau kantriai- tai ne telefonas, telefona sudaro sesi skaiciai, paklausk mamos, o ji gali uzrasyti arba atsiusti mano mamai elektroniniu pastu tokiu tai adresu. Tas vaikis- unsure.gif . Na, mes su jo mama pazistamos, tai suorganizavom...

Ir taip kiekvienam zingsnyje- zaidimuose, gaudynese... Mano akimis, tas vaikas yra tokiam lygyje, kokiame maniskis buvo treju metu. Ju dialogai tokie prasilenkiantys prasilenkiantys...

Tai rupus miltai, jei absoliuti dauguma klases bus tokia neskaitanti-neskaiciuojanti- vaikyste su nuspaustu stabdziu pasimegavus, ka ten veiks maniskis? Gi nuobodu bus. blink.gif Telieka viltis, kad ateis daugiau vaiku i pirma klase jau gerai skaitydami, skaiciiuodami ir pasaulyje besigraibantys. g.gif
Atsakyti
Vat, dar agalvojau, kodel tas skirtumas tarp tu berniuku taip akis bado. Maniskis sneka graziai, raiskiai, logiskais sakiniais, nuosekliai desto mintis. O tas kitas seseriu metu- net neartikuliuoja normaliai, cypauja, rekauja gerklingai kazkaip, sakiniai tokie... na kaip... unsure.gif

Tai gal taip jau yra- tiesiog vieni vaikai isties greiciau vystosi, tokiems ir reikia eiti i mokykla anskciau. Du seseriu metu vaikai gali savo protiniu issivystymu oi kaip skirtis... g.gif Aisku, po metu dvidesimties gal tas skirtumas nebus toks, bet vaikysteje tai tikrai labai akis bado.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 01 rugpjūčio 2008 - 13:04
niekas cia jos neussipuole schmoll.gif as tik issakiau savo nuomone,ir nera cia ko nervuotis mirksiukas.gif tiesiog manau, kad viskam savas laikas ir tiek drinks_cheers.gif
jei taip nusprende puiku, cia josios reikalas kaip ji elgsis su savo vaikais biggrin.gif linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 08 01, 13:25)
Na ir uzsipuolet Latimerija.  biggrin.gif Leiskit speti-  jusu vaikai neskaito, neraso, neskaiciuoja, jokiu ypatingesniu gabumu nesimato. O ir teveliai ambicijom gyvenime nepasizymi, mat gasdina gabiu vaiku tevus, kad siuos pravardziuos moksliukais, kad jie draugu netures.  doh.gif Na, jei gabiesiems bijoti tokiu etikeciu, tai visa gyvenima reiketu apsimetineti kvailesniu, nei esi? Ir apsimeti kvailesniu, kad susidraugautum su tokiais, kurie pavydi kitiems proto ir gabumu? Na, savo vaikams tokiu draugeliu nelinkiu.

Lametrija, labai gerai suprantu Tavo "problema". Aisku, leisk Tu ta mergyte i mokykla. Mano dukra ejo i pirma klase seseriu. Dabar jau eis i sesta. Istojus i Jezuitu gimnazija, mokosi puikiai- yra pirmune, vidurkis beveik desimt. Neturi problemu nei del draugu, nei del mokslu, nei del kruvos uzklasiniu uzsiemimu- muzikavimu, menu, sportu...  thumbup.gif

O vat su berniuku, jauciu, be reikalo pastabdziau. Jam seseri sueis po menesio. Rasiau jau sioj temoj- raso, skaito, skaiciuoja, bla bla bla. Beje, dviraciai, sportai, gitara- liuks. Dar sia vasara nardyti ismoko- is vandens neistraukiam... Mintis delioja graziai, risliai, domisi viskuo, gabus, imlus vaikas, matosi, kad galva gera. Bet vat kieme susidraugavo su vienu seseriu metu berniuku. Abu tures po metu eiti i pirma klase. Skirtumas akis bado. Mano vaikis mokosi kantrybes su juo- na su tuo kitu sesemeciu susisneketi.... doh.gif Ko paklausi- to negausi. Pvz., siandien. Maniski sako- as tau paskambinsiu, koks telefonas? Nesupranta tas vaikis, sako- pirma S.  blink.gif Maniskis sako- skaiciai turi buti, ne S. Na, tas vaikis is galvos kazkokia nesamone- 4567. Maniskis toliau kantriai- tai ne telefonas, telefona sudaro sesi skaiciai, paklausk mamos, o ji gali uzrasyti arba atsiusti mano mamai elektroniniu pastu tokiu tai adresu. Tas vaikis-  unsure.gif . Na, mes su jo mama pazistamos, tai suorganizavom...

Ir taip kiekvienam zingsnyje- zaidimuose, gaudynese... Mano akimis, tas vaikas yra tokiam lygyje, kokiame maniskis buvo treju metu. Ju dialogai tokie prasilenkiantys prasilenkiantys...

Tai rupus miltai, jei absoliuti dauguma klases bus tokia neskaitanti-neskaiciuojanti- vaikyste su nuspaustu stabdziu pasimegavus, ka ten veiks maniskis? Gi nuobodu bus.  blink.gif Telieka viltis, kad ateis daugiau vaiku i pirma klase jau gerai skaitydami, skaiciiuodami ir pasaulyje besigraibantys.  g.gif

biggrin.gif -tai tada jusiskis tures progos pasimokyti pirmoje klaseje kantrybes ir vaikiskumo!-nera to blogo,kas neiseitu i gera smile.gif
Atsakyti