QUOTE(Brasa @ 2008 06 18, 13:52)
Mano penkiametė per paskutinį mėnesį pramoko rašyt, o skaityt visvien niekaip Žodžiu, rašydama ji sugeba išskirt tas raideles, supranta daugmaž kokia raide po kurios eina. O skaityt, t.y. kur raideles reikia sulipdyt į žodį, jai neišeina... O aš visada galvojau, kad vaikai pirmiau išmoksta skaityt, o tik paskui rašyt Ar bent jau kažkaip viską vienu laiku - o čia ... Parašyt parašo, o ką parašė perskaityt nebeišeina...
mano keturmetei tas pats Gal ir ji sugalvos netiketai kalendoriu pavartyti Beje del to maziu skaitymo. Maniske 3m jau skaite paprastus zodelius, bet po keliu menesiu prikirpau kame ten reikalas Nezinau kaip aiskiau aprasyti. Na, raides ji mokejo jau senokai, tai pradejom zaisti su skiemenukais. Po kiek laiko ji pamatydavo trumpus zodelius (dviskiemenius) pvz ant reklaminiu iskabu ar kur ir ji man juos pasakydavo. O pasirodo ji tiesiog isimine daug raidziu kombinaciju, ta prasme visa skiemeni kaip viena simboli Ji nesuprato, kad raides reikia skaityti viena po kitos, ji tiesiog is karto pasakydavo kas ten parasyta O dabar jau skaityt jai nebeidomu, uzejo rasymo manija. Namie zaidzia, kad tvarko dokumentus, kad ji advokate, notare arba kokia bankininke zinoma man po jos dokumentais pasirasyt butina