na maniskis zino alfabeta ir pramokes 4 kalbas.na dabar galit sakyt ,kad pagyrune
Mano penkiametė per paskutinį mėnesį pramoko rašyt, o skaityt visvien niekaip Žodžiu, rašydama ji sugeba išskirt tas raideles, supranta daugmaž kokia raide po kurios eina. O skaityt, t.y. kur raideles reikia sulipdyt į žodį, jai neišeina... O aš visada galvojau, kad vaikai pirmiau išmoksta skaityt, o tik paskui rašyt Ar bent jau kažkaip viską vienu laiku - o čia ... Parašyt parašo, o ką parašė perskaityt nebeišeina...
Psklausiau savo sunaus aukletojos ar pas ja grupeje daznai buna skaitanciu penkiameciu, tai ji nusijuoke, sako tik ant pirstu galima suskaiciuoti. Taigi mamytes, jai jus nusprandete mokyti savo vaika skaityti 3,4,5m, tai jus esate labai stropios
QUOTE(gerdute50 @ 2008 06 16, 21:16)
na maniskis zino alfabeta ir pramokes 4 kalbas.na dabar galit sakyt ,kad pagyrune
Oho, o kaip jis išmoko tiek kalbų? Manasis tai tik kelis žodžius rusiškai pasako, mat pas jį draugeliai rusiukai, bet šiaip tai jie kalba su juo lietuviškai
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 06 27, 20:49)
Psklausiau savo sunaus aukletojos ar pas ja grupeje daznai buna skaitanciu penkiameciu, tai ji nusijuoke, sako tik ant pirstu galima suskaiciuoti. Taigi mamytes, jai jus nusprandete mokyti savo vaika skaityti 3,4,5m, tai jus esate labai stropios
O kaip tada pasiruošt pirmai klasei? Manasis kitais metais eis į mokyklą (bus 6,5 m.), raides pažįsta, skaičiuot ir sudėt pilnai moka, bet štai sakinius sudeda tik iš 4 raidžių, o paskui, tipo, jam per sunku
QUOTE(Poli1 @ 2008 06 29, 16:13)
Oho, o kaip jis išmoko tiek kalbų? Manasis tai tik kelis žodžius rusiškai pasako, mat pas jį draugeliai rusiukai, bet šiaip tai jie kalba su juo lietuviškai
O kaip tada pasiruošt pirmai klasei? Manasis kitais metais eis į mokyklą (bus 6,5 m.), raides pažįsta, skaičiuot ir sudėt pilnai moka, bet štai sakinius sudeda tik iš 4 raidžių, o paskui, tipo, jam per sunku
O tai ka jus isivaizduojat veikia pirmokai? Galiu pasakyti : mokosi skaityti, rasyti su keliom taisyklem, skaiciuoti iki100 ir atlikti veiksmus perzengiant desimti dvidesimties ribose.Jei jusu vaikas nores mokytis, tai tikrai pralenks ar pasivys visus skaitancius nuo 4m.O jei tam skaitanciam bus neidomu mokykloj , nes reikia laukti, kol kiti mokosi pradmenis, jei igaus pravarde " moksliukas" ( neduok ,Dieve,jautriai i tai reaguos), tada itikinti mokytis bus triskart sunkiau. Didele dalis noro eiti i mokykla yra draugai, t.y. mokejimas bendrauti.
Mano vaikas tai moka skaiciuoti, net spresti logines uzduotis, moka tris kalbas (aisku ne visai teisingai, bet suprast galima.) zino visas raides, moka parasyti savo varda ir dar kelis zodzius , bet skaityti as jo ne pro kur negaliu ismokyti, jam neuztenka kantrybes ir yra visiskai neidomu , bet tikrai del to nepergyvenu, ateis laikas ir manau pats prasimus, o gal kantrybes atsiras
Sveikos, maniškiui irgi neseniai suėjo 5m, tai jis rašyti raides jau moka, kokiu aš paprašau, jas lyg ir pažysta, bet skaityt tai visai neišeina neisivaizduoju, kaip reiks išmokt
Na maniškis dar ne visas raides pažįsta, parašo spausdintinem varda,mama,tete...ka parašai perrašo ,skaičiukais domisi, nu bet skaityti ,perskaito tik aaaa aoao ooo nežinau ar 5 skaitys Ar turėtu????
Ei mamos sugalvojau, siandien rasem mociutei laiska kompiuteriu, surasiau visas nosines ir ilgasias, as jam diktavau (raidemis), o jis rase, manau nebloga ideja. Pabandykit ir pasakykit kaip sekasi
Aš čia visai nesenai juokiaus, kad mano dukra moka rašyt (na, "moka" gal kiek per skambiai - padaro daugiau klaidų, nei neklaidų, bet esmę pagauna ), o skaityt - niekaip. O vakar ji man atsinešė kalendorių ir žiūriu skaito :"SSSPPPPAAALLLIS". Buvo juoko - skaito tai taip vos ne dainuodama, išsižiojus, dar liežuvį tarpais iškiša, kad geriau skaitytųsi taip ir nesupratau, kada ir kaip ji išmoko skaityt....
QUOTE(Brasa @ 2008 07 02, 14:24)
Aš čia visai nesenai juokiaus, kad mano dukra moka rašyt (na, "moka" gal kiek per skambiai - padaro daugiau klaidų, nei neklaidų, bet esmę pagauna ), o skaityt - niekaip. O vakar ji man atsinešė kalendorių ir žiūriu skaito :"SSSPPPPAAALLLIS". Buvo juoko - skaito tai taip vos ne dainuodama, išsižiojus, dar liežuvį tarpais iškiša, kad geriau skaitytųsi taip ir nesupratau, kada ir kaip ji išmoko skaityt....