Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Na ir nustebinot mane mamytes blink.gif Beveik visu jusu vaikai 4m skaito blink.gif Tik kodel tada i pirma klase ateina tik puse tokiu skaitanciu g.gif O puse skaitanciu buna, nes paruosiamojoje grupeje pamokina mirksiukas.gif( dirbu mokykloje, tai zinau, ka sakau) Arba cia raso tik ypatingu gebejimu vaiku mamos , arba pagyru maiseliai lotuliukas.gif
Atsakyti
Nematau prasmės girtis, o kad yra skaitančių mažiukų tai pilnai sutinku ir net nemanau, kad mamos meluoja. Va kurių vaikai neskaito ir nesidomi tokio amžiaus, gal jos ir galvoja, kad meluojam.

Negaliu sakyt, kad maniškis (5,4 m) skaito, tačiau nesunkius žodžius spausdintinėm raidėm perskaito. Rašytines mokysimės per vasarą. Daug lengviau jam sekasi parašyti žodį pačiam, kad ir sunkesnį, ilgesnį.
Atsakyti
na gal ir yra tokiu vaikuciu , kurie bando skaityti( bet tik ne skaito kaip cia raso, noreciau pamatyti lotuliukas.gif ), mano vyresnele ismoko skaityti tik pirmoje klaseje, zinoma raides jau zinojo ir bande, bet namuose niekaip mums neiseidavo, o tik nuejus i 1 klase is karto per menesi skaite liuksiskai, o dabar vos ne geriausiai skaito is visos klases thumbup.gif , o vidurinelei dabar tuoj bus 5 metukai, jei tikrai ne tas galvoj, ir as tikrai neskubesiu ir nevarginsiu vaiko , ateis laikas ir ismoks, zinoma mokysimes raideles, bet prievarta tikrai nebruksiu knygos i rankas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2008 06 12, 10:58)
na gal ir yra tokiu vaikuciu , kurie bando skaityti( bet tik ne skaito kaip cia raso, noreciau pamatyti lotuliukas.gif ), mano vyresnele ismoko skaityti tik pirmoje klaseje, zinoma raides jau zinojo ir bande, bet namuose niekaip mums neiseidavo, o tik nuejus i 1 klase is karto per menesi skaite liuksiskai, o dabar vos ne geriausiai skaito is visos klases thumbup.gif , o vidurinelei dabar tuoj bus 5 metukai, jei tikrai ne tas galvoj, ir as tikrai neskubesiu ir nevarginsiu vaiko , ateis laikas ir ismoks, zinoma mokysimes raideles, bet prievarta tikrai nebruksiu knygos i rankas mirksiukas.gif

Ką ir sakau: jei jūsų vaikai neskaitė, tai sunkiai patikit, kad gali būti kitaip, ane?
Atsakyti
Nu niekaip Youtube neleidžia užkrauti failo - parodyčiau. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aikutė @ 2008 06 12, 15:31)
Ką ir sakau: jei jūsų vaikai neskaitė, tai sunkiai patikit, kad gali būti kitaip, ane?

je je... doh.gif , na, bet nieko nesakau, juk buna visur isskirtiniu... thumbup.gif
Atsakyti
Gal ,Aikute, tavo vaikas ir yra is tu ypatingu mirksiukas.gif Bet , kad visu cia rasiusiuju vaikai skaito , tai netikiu.O , kad yra skaitanciu ir trimetuku- buna, nieko nesakau.Tik is patirties sakau, kad nesvarbu , ar vaikas pradeda skaityti 3 m, ar 6m.Svarbu, kokia bus jo motyvacija mokslui, nes labai daug gabuoliu po 4 klases nusimoko, nes per tuos ankstyvus skaiciavimus ir skaitymus mamos uzmirsta svarbiausia dalyka - mokejima bendrauti su bendraamziais. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 06 12, 20:32)
Gal ,Aikute, tavo vaikas ir yra is tu ypatingu mirksiukas.gif Bet , kad visu cia rasiusiuju vaikai skaito , tai netikiu.O , kad yra skaitanciu ir trimetuku- buna, nieko nesakau.Tik is patirties sakau, kad nesvarbu , ar vaikas pradeda skaityti 3 m, ar 6m.Svarbu, kokia bus jo motyvacija mokslui, nes labai daug gabuoliu po 4 klases nusimoko, nes per tuos ankstyvus skaiciavimus ir skaitymus mamos uzmirsta svarbiausia dalyka - mokejima bendrauti su bendraamziais. ax.gif

Aš juk nesakau, kad maniškis skaito, tik perskaito lengvesnius žodelius. Kur kas labiau džiugina tai, jog jam gana įdomu, jis bando, kartu džiaugiamės, kai pavyksta perskaityti ar parašyti žodį.
Atsakyti
mano 5 metų, dar neskaitė. Visas raides mokėjo. Nuo 5,5 pradėjo po du skiemenis dėti.
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2006 09 25, 23:00)
intelektas tikrai, kad skiriasi, bet kad didžioji dalis penkiamečių rimtai skaito, netikiu. Tuo labiau pats perskaito pasaką. Dukrai penki, bet tikrai neskaito pasakų. Manau tėveliai kartais perlenkia lazdą, ir vaikus moko per anksti, ne visada tai į gera išeina. Viskam savas laikas.

kodėl ne į gera? man rodos, kad kaip tik vaikams yra lengva mokytis ir jei jie bendraamžius savo vystymusi lenkia, tai reikia juos tuo labiau paskatinti. aišku, jeigu ir taip sunku, tai kankinti nereikia. bet nesčmonė, kai tėvai laukia, nes pagal "vidurkį dar ne laikas". Reikia į patį vaiką ir tik jį atsižvelgti.
Pati išmokau 4 m. skaityti ir esu labai dėkinga tėvams, kad laiku pradėjo mokyti. 5 metų ne tik pasakas skaitydavau.
Atsakyti
mano mergina skiemenimis ir spausdintinemis raidemis ismoko skaityti 5,2. O pries einant i nuline klase pramoko daug geriau. Bet as jau kitoj temoj minejau, kad jai labai didziulis postumis yra tai, kad jos drauge jau viska moka (draugei jau 8 metukai, baige 2 klase). ji nenori nuo jos atsilikti. taip paciai ismokome ir rasyti, ir skaityti rasytinemis raidemis - as prie jos nesedejau ir neverciau.
Geriau kartais tiesiog daugiau su bendraamziais palaksto kieme.
O skaityti, skaiciuoti, rasyti - ateis laikas - ismoks. Jai matyt taip reikejo mirksiukas.gif , kad pati uzsispyre ismokti. g.gif

teisingai cia mamyte rase, jog po 4 klases nusimoko kai kurie vaikai. Nereikia tu vaikuciu spausti, viskam ateina savas laikas. O kai per anksti pradedi spausti juos, paskui dingsta bet koks suinteresuotumas tolimesniems mokslams. cool.gif

Aplamai dabar nesuprantu, ko is musu vaiku nori. Mokyklines programos - siaubas doh.gif O paskui vaikams nuo tokios itampos depresijos prasideda ir nervai paslija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 15, 19:51)
Pati išmokau 4 m. skaityti ir esu labai dėkinga tėvams, kad laiku pradėjo mokyti. 5 metų ne tik pasakas skaitydavau.

Va va, man irgi įdomu, kaip čia kai kurios rašo, kad negali būti , kad skaito doh.gif Aš irgi pati 5 metų skaičiau raiškiai ir su intonacijom - auklėtojom darželyje akys ant kaktos šokdavo blink.gif , bet vaikystėj tėvas man skaitydavo ir skaitydavo ir skaitydavo. Kol pati skaityt nemokėjau - tai mintinai knygas galėdavau pasakyti, netgi žinodama, kurioj vietoj puslapį perversti reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Va ką reiškia tėvų dėmesys ir lavinimas. thumbup.gif Ir nenusimokiau iki universiteto baigimo blush2.gif thumbup.gif Dabar tai jau tingėčiau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verdaina: 16 birželio 2008 - 11:07