Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(alina @ 2008 05 28, 09:59)
paruošiamojoj klasėj nieks nemoko vaikų skaityti  schmoll.gif

Jo g.gif Nu nieko,toki dicki jau nesunku ir ismokyti smile.gif
Atsakyti
Kai vyresnioji pradejo eiti imokykla, jau truputi mokejo skaityti (beveik 7 metu), bet nelabai noro buvo, gal klaida padariau kad pati stengiausi ja ismokinti skaityti, nors poreikio pas ja nebuvo.
O va mazoji atvirksciai, ji vos suejo 4 klausinejo apie raides, liepe sakyti zodzius paraidziui o ji uzrasinedavo, Tai 5 metu ji jau skaite neskiemenuodama, ir dabar pasiima knygas ir skaitineja (nezinau kiek is tikro, nes sako kad skaito tyliai)

Tik nereikia persistengti su mokinimu kuo anksciau ismokinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(selestė @ 2008 05 28, 08:50)
Na nesiūlyčiau taip aklai pasitikėti mokytoja, nes vaikiukų bus daug ir įvairraus lygio, o mokytoja viena. Labai dažnai būna, kad atėję  nemokantys skaityti ir po pusmečio dar nemoka ( aš nekalbu apie spec. poreikių vaikus ). Tiesiog apie tuos su kuriais mamytės neranda laiko pasėdėti prie knygučių namie.

iki naujų metų skaityt pradeda visi (neskaitant spec. poreikių vaikų). jei mamos neranda laiko pasėdėt, tada tenka daugiau laiko tokiam vaikui skirti mokytojai.
Atsakyti
Mūsiškei 4 metai ir 5 mėnesiai. Skaito, visai neblogai. Rašo pati, nieks jos nemokė, bet ir pusėtinai. Net nežianau, kaip ir iš kur ji išmoko tas visas raideles.... Kažkaip viskas savaime... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 09:00)
Mūsiškei 4 metai ir 5 mėnesiai. Skaito, visai neblogai. Rašo pati, nieks jos nemokė, bet ir pusėtinai. Net nežianau, kaip ir iš kur ji išmoko tas visas raideles.... Kažkaip viskas savaime...  4u.gif

blink.gif Neįtikėtina. mastau.gif Na ir gabus vaikas...
Atsakyti
kazkaip man atrodo, kad tai jau yra tevu apsileidimas, jei vaikas eina i mokykla 6-7 metu visiskai nepazindamas raidziu ir nemokedamas nors siek tiek rasyti....tikrai nekalbu apie vertima, juk yra begales visokiu priemoniu, specialus zaisliukai, knygutes....juk to pilnai uztenka, viskas zaidimo forma.....o sudominti, nukreipti, manau, reikia....aisku, anksciau ar veliau skaityti rasyti ismoks, bet labai galimas dalykas, kad praras interesa.....

kai pirma karta atvaziavau i uk ir pamaciau, kaip 5meciai skaito ir raso be problemu, buvau sokiruota....visi vaikai turi didziuli potenciala, tereikia juos nukreipti reikiama linkme, o ne svaistyti ji veltui laukiant kol kas nors kitas uz mus tai padarys smile.gif aisku, visur reikia tureti saiko jausma ir neperspausti smile.gif

beje, mano 3metu 4men sunus tikrai dar neskaito biggrin.gif bet bus priverstas ismokti anksti, nes gyvenam uk....
Atsakyti
Mamytes, pasakykit jus man , ar gali taip buti,kad 3 metu ir 4 menesiu vaikas pats ant atvirutes parasytu... diedukai ir bobute, jus labai sveikina anuke Migle . Butukas .ir data dar parasyta? Man kazkaip neitiketinai atrodo g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lete @ 2008 06 07, 16:30)
Mamytes, pasakykit jus man , ar gali taip buti,kad 3 metu ir 4 menesiu vaikas pats ant atvirutes parasytu... diedukai ir bobute, jus labai sveikina anuke Migle . Butukas .ir data dar parasyta? Man kazkaip neitiketinai atrodo  g.gif  unsure.gif

Abejoju.Mūsiškė 3 metų 4 mėn pana moka tik dalį savo vardo parašyt (Vardas Emilė moka parašyti E ilė)Beto keletą artimiausių žmonių vardų pirmas raides.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lete @ 2008 06 07, 15:30)
Mamytes, pasakykit jus man , ar gali taip buti,kad 3 metu ir 4 menesiu vaikas pats ant atvirutes parasytu... diedukai ir bobute, jus labai sveikina anuke Migle . Butukas .ir data dar parasyta? Man kazkaip neitiketinai atrodo  g.gif  unsure.gif

Na, mūsų dukra tokio amžiaus pasirašinėjo vardu, mokėjo parašyti kitų šeimos narių vardus, 'mama', 'tėtė', 'bobutė', 'diedukas', bet rašė iš atminties - pati dar nejungė garsų, raidžių į skiemenis, žodžius ir toli gražu sakinių pati nesudarinėjo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lete @ 2008 06 07, 15:30)

mechaniškai gali. tik gal nelabai supras, kad rašo ir ką rašo. jeigu tėveliai norimą tekstą užrašys patys, o vaikas tik perkels jį ant atviruko.
Atsakyti
Jei raides moka rašyti, tai tėvai galėjo sudiktuoti, o vaikas ir užrašė po raidę.
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 10:00)
Mūsiškei 4 metai ir 5 mėnesiai. Skaito, visai neblogai. Rašo pati, nieks jos nemokė, bet ir pusėtinai. Net nežianau, kaip ir iš kur ji išmoko tas visas raideles.... Kažkaip viskas savaime...  4u.gif

as pati budama 4 perskaiciau "danuko dunduliuko nuotykius" biggrin.gif ir as pati labai norejau mokytis skaityt rasyt mama sake duodavau sasiuvini ir parkeri ir as tekstus perrasinejau,manau tai priklauso nuo vaiko noro ax.gif
Atsakyti