Na maniskiui tuoj bus sesi , skaito bet dar labai prastai, as tai sakau ateis laikas ir ismoks Ne visi gi vaikai vienodi. Mano vyro brolio mergaite jau nuo 5metu laikrascius skaito, kompu susirasineja su puskem savo vyresnem
Vaikai iki 7m. turi žaisti, džiaugtis vaikyste. Nesuprantu tėvų kurie verčia (būtent apie tokus kalbu) vaikus 5m. skaityti. Ateis laikas ir patys noriai sės prie knygų.
O tas tėvų didžiavimasis kad "mano penkiametis skaito" - ima juokas
Maniškei 6 metai ir ji nemoka skaityti ,nedarau iš to jokios tragedijos,ateis laikas ir išmoks.
mums penki metukai,raides pazysta jau gal daugiu nei metai,dabar jau peskaito is penkiu raidziu zodzius,su ja uzsiima diedukas bet per prievarta naliepiam mokintis(na gal diedulis kartais perliankia lazda kad reikia jau gerai skaityti)ji jei nenori sako man atostogos ir as neskaitysiu
Mes irgi nemokam
QUOTE(goya @ 2008 05 22, 11:39)
Vaikai iki 7m. turi žaisti, džiaugtis vaikyste. Nesuprantu tėvų kurie verčia (būtent apie tokus kalbu) vaikus 5m. skaityti. Ateis laikas ir patys noriai sės prie knygų.
O juokas neima, kai "mano 8 metis dar sunkiai tepaskaito"?
Ir ką jau tam penkiamečiui, vien tik vėjai tegul būna galvoj, tegul dūksta, kvailioja, žaidžia, juk vaikystė, ginkdie kam kankinti vaiką mokslais
jeigu tai galima pavadint skaitymu raides pazista, etiketes gali perskaityt. bet knygu teksto nelabai ikerta, nors ir skaitom nemazai
Raides tai visas pazysta, visas is eiles gerai pasako, bet kai reik pasakyt visa zody ,tai ne kas gaunas
Mums tuoj bus 6, mes nei skaitom, nei rašom, ir skaičiuojam tik iki 10. Pažįsta kelias raides, visų pirmą savo vardo pirmą raidę, mano vardo raidę ir tėvelio. Viskas. Nieko neverčiu,ir neversiu mokytis. Norės išmoks. dabar vaikystė, tegu žaidžia. manęs irgi tėvai nevertė mokytis, viską mokykloje išmokau, ir rašyti, ir skaičiuoti, ir abėcėlę.. O jei vaikas skaito, rašo, skaičiuoja tai ką reikia mokytis pirmoje klasėje?????
Dėl mokymosi pirmoje kl. tai krūvis didelis ir spartus tempas.Nebe tie mokslai, kurie buvo prieš kelias dešimtis.
QUOTE(chikko @ 2008 05 23, 23:37)
Mums tuoj bus 6, mes nei skaitom, nei rašom, ir skaičiuojam tik iki 10. Pažįsta kelias raides, visų pirmą savo vardo pirmą raidę, mano vardo raidę ir tėvelio. Viskas. Nieko neverčiu,ir neversiu mokytis. Norės išmoks. dabar vaikystė, tegu žaidžia. manęs irgi tėvai nevertė mokytis, viską mokykloje išmokau, ir rašyti, ir skaičiuoti, ir abėcėlę.. O jei vaikas skaito, rašo, skaičiuoja tai ką reikia mokytis pirmoje klasėje?????
Patikėkit, vaikas nuėjęs i pirmą klasę jausis labai prastai, nes dauguma į mokyklą ateina jau šiek tiek skaitydami. Dabar niekas nemoko , kaip mus : Alė ėmė lėlę, mama malė . Vaikai jau pirmoje klasėje skaito normalius tekstus. Be to, prie matematikos uždavinukų parašytos užduotėlės. Vaikas negalės jų perskaityti ir pastoviai atsilikinės. Bandykit mokyti raidelių žaisdami. Mano vyresnėliui labai patiko automobiliai. Vaikščiodami lauke, kartodavome raideles ant automobilio valstybinio numerio. Taip pat turejome nusipirkę raideles su magnetukais, kurios pastoviai buvo priklijuotos prie šaldytuvo. Vaikas į dieną nors po raidelę išmokdavo.
Sekmės !
QUOTE(Vidulė @ 2008 05 24, 18:27)
Patikėkit, vaikas nuėjęs i pirmą klasę jausis labai prastai, nes dauguma į mokyklą ateina jau šiek tiek skaitydami. Dabar niekas nemoko , kaip mus : Alė ėmė lėlę, mama malė . Vaikai jau pirmoje klasėje skaito normalius tekstus. Be to, prie matematikos uždavinukų parašytos užduotėlės. Vaikas negalės jų perskaityti ir pastoviai atsilikinės. Bandykit mokyti raidelių žaisdami. Mano vyresnėliui labai patiko automobiliai. Vaikščiodami lauke, kartodavome raideles ant automobilio valstybinio numerio. Taip pat turejome nusipirkę raideles su magnetukais, kurios pastoviai buvo priklijuotos prie šaldytuvo. Vaikas į dieną nors po raidelę išmokdavo.
Sekmės !
Sekmės !
Visiškai sutinku Jau vieną vaiką išleidauj į mokyklą ir puikiai žinau kad skaityti nors kiek reikia mokėti.
Ištikrųjų stebiuosi kad 6 metų vaikas nemoka parašyti net savo vardo
Maniškė jau nuo 4 prie kiekvieno piešinio rašo - Luka mamai tėtei