Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Na, brasa, nepasiilgai manes? mirksiukas.gif As tokias "pedagoges gruzdzevicienes" pusryciams megstu. biggrin.gif Jei ka- kviesk prie stalo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal truputį ir pasiilgau - vėl šefo nėra mirksiukas.gif Aš turbūt šitam ginče užimčiau poziciją per vidurį. Nemanau, kad iš skaitančio vaiko atimama vaikystė blink.gif Mano pačios neskaito, bet skaitantys vaikai tai visiškai normalūs. Žmonija skaito jau tūkstanmečius ir ką, nė vienam skaitymas dar nepakenkė.... O va, kompiuteriniai žaidimai.... kartojuos, bet čia tai man blogis atrodo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 04 25, 10:21)
blink.gif  blink.gif  blink.gif swoon.gif

Va, ir man taip pasirodė  drinks_cheers.gif  .
Nepykit, mamos, bet man atrodo, kad greit sulauksim pasisakymo, kad vaikas jau ir metukų skaitė  lotuliukas.gif
Neįtikėtina  doh.gif
Ir nieko asmeniško  4u.gif

Būtent taip ir buvo. Meluot neturiu pagrindo, net nufilmavę turim. O va dukrytė visai kitokia, neįdomu jai taip, kaip broliui.
Atsakyti
QUOTE(Aikutė @ 2008 04 25, 10:57)
Būtent taip ir buvo. Meluot neturiu pagrindo, net nufilmavę turim. O va dukrytė visai kitokia, neįdomu jai taip, kaip broliui.

mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 25, 10:53)
Gal truputį ir pasiilgau - vėl šefo nėra mirksiukas.gif Aš turbūt šitam ginče užimčiau poziciją per vidurį. Nemanau, kad iš skaitančio vaiko atimama vaikystė  blink.gif  Mano pačios neskaito, bet skaitantys vaikai tai visiškai normalūs. Žmonija skaito jau tūkstanmečius ir ką, nė vienam skaitymas dar nepakenkė.... O va, kompiuteriniai žaidimai.... kartojuos, bet čia tai man blogis atrodo... unsure.gif

Manau, kad po simto metu tevai kalbes- knygos ir kompiuteriai- tai nieko tokio, bet vat tas naujas isradimas tai labai negerai. biggrin.gif

Apskritai, kai tik save pagaunu piktinantis kazkokia naujove ar siuolaikiniu vaiku pomegiais (muzika, zaidimais, dar kazkuo), tai tuoj save sustabdau. Nes tai pirmas senejimo pozymis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš paaiškinsiu, kodėl esu taip prieš kompiuterinius žaidimus.Tu buvai teisi, kad paaugliai, žaidžiantys kompiuterinius žaidimus, netampa narkomanais (bet užtad ne vienas yra pasišvaistęs šaunamaisiais ginklais). Jie jau turi savo narkotiką, sukeliantį ne ką mažesnę priklausomybę nei koks kokainas, tai tie patys žaidimai (nueik kada į vaiko krizių centrą, juk esi vilnietė, ir savo akim įsitikinsi). Ir tai, kad kompiuteriniai žaidimai lavina smegenis, mano manymu netiesa. Jie tik dirgina smegenis, kaip ir kiti priklausomybes sukeliantys veiksniai. Šiaip gal ne labai į temą, bet papasakosiu. Savo laiku Z. Freudas labai nuoširdžiai žavėjosi kokainu (to pasekoje ne tik pats tapo narkomanu, bet ir pripratino kelis savo artimuosius). Jis lygiai taip pat manė, kad kokainas lavina mąstymą, kad tai labai pažangi naujovė ir t.t.
Aš tikrai nenoriu gąsdint ir tikrai nesakau, kad penkiamečiai, žaidžiantys kompiuterinius žaidimus, išaugs į žudikus maniakus. Bet tai, kad jūs dabar dar galit kontroliuot procesą, nereiškia, kad taip bus ir toliau. Tiesiog man čia atrodo per didelė rizika dėl abejotinos naudos vaiko mąstymo lavinimui.
Atsakyti
Aš savo akimis esu mačiusi skaitantį dar trejų nesulaukusį mažylį. Tiesa, jis nuo metukų buvo mokomas skaityti pagal kažkokią specialią metodiką. Dabar tam vaikui jau 6,5m. ir nepasakyčiau, kad jis kažkoks supergabus. Dar daugiau - kadangi ta metodika buvo pritaikyta tik skaitymui, bet ne rašymui, tai berniukas užrašyti žodžius mokosi tik dabar ir ganėtinai sunkiai.

Ir dar. Pagal saviškius pastebėjau, kad vaikai išties imlūs ir greitai išmokti gali bet ko. Svarbiausia - motyvacija. Ir ne tėvų, o būtent jų pačių. Tas galioja ir skaitymui.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 25, 12:02)
Aš paaiškinsiu, kodėl esu taip prieš kompiuterinius žaidimus.Tu buvai teisi, kad paaugliai, žaidžiantys kompiuterinius žaidimus, netampa narkomanais (bet užtad ne vienas yra pasišvaistęs šaunamaisiais ginklais). Jie jau turi savo narkotiką, sukeliantį ne ką mažesnę priklausomybę nei koks kokainas, tai tie patys žaidimai (nueik kada į vaiko krizių centrą, juk esi vilnietė, ir savo akim įsitikinsi). Ir tai, kad kompiuteriniai žaidimai lavina smegenis, mano manymu netiesa. Jie tik dirgina smegenis, kaip ir kiti priklausomybes sukeliantys veiksniai. Šiaip gal ne labai į temą, bet papasakosiu. Savo laiku Z. Freudas labai nuoširdžiai žavėjosi kokainu (to pasekoje ne tik pats tapo narkomanu, bet ir pripratino kelis savo artimuosius). Jis lygiai taip pat manė, kad kokainas lavina mąstymą, kad tai labai pažangi naujovė ir t.t.
Aš tikrai nenoriu gąsdint ir tikrai nesakau, kad penkiamečiai, žaidžiantys kompiuterinius žaidimus, išaugs į žudikus maniakus. Bet tai, kad jūs dabar dar galit kontroliuot procesą, nereiškia, kad taip bus ir toliau. Tiesiog man čia atrodo per didelė rizika dėl abejotinos naudos vaiko mąstymo lavinimui.

Kodel SM taip megsta kalbeti apie Freuda- gi jau seniai jis narpliotas-isnarpliotas, vargsas ligonis zmogus...

Ne visi paaugliai, gave i rankas peili, eina zmoniu darineti. Ne visi, gave kompa, eina sedi istisai prie kompo. Gal reikia paziureti- jei vaikas is neaktyviu, likusiu depresuoti, savim nepasitikinciu, tai gal tokiems is tiesu reiketu atsargiau su kompais. Bet kitiems vaikams ner toks blogis tie zaidimai ir kompas. Kadangi vyresnelei vienuolika, tai matau, kad nieko baisaus nuo to kompo ar zaidimu neivyko. Man tikrai ramu, matau, kad ju interesu ratas labai platus, o kompas- tik vienas is jus. Gal tiesiog reikia jausti tuos savo vaikus, o netaikyti viesiems vienod taisykliu. Maniskiai irgi is tu, kurie ismoksta nemokyti. Nesiruosiu ju stabdyti ir derinti prie statistinio vidutinio lygio.
Atsakyti
QUOTE(gruzdzevičienė @ 2008 04 24, 15:39)
aš viską suprantu, bet kad penkių metų vaikas skaitytų.......  Palikit jūs vaikams vaikystę......
Pritariu - kas per daug , tas nesveika. Ką tada vaikui pradinėse klasėse veikti?

O tai ką daryt? Atimt iš vaiko tas raides, liept užsimerkt prieš užrašus? Mano vyresnėlis visas raides pažino nebūdamas dvejų. Kai kurių garsų ištart negalėjo, tai savaip stegdavosi parodyti, kad tai rrrr biggrin.gif . Ir nieko mes specialiai nemokėm prispaudę, vaikystės neatėmėm. Skaityt pradėjo pats, vos sulaukęs penkerių - iš pradžių užrašus ant parduotuvių reklamų doh.gif .
Bet sakyt, kad jis neturi ką veikt pirmoje klasėje - negaliu. Nors, tiesą sakant, maniau, kad taip irbus. Bet ten ir skaitymo veiklos - per akis smile.gif

QUOTE(Urartu @ 2008 04 24, 15:40)
O prieš konsultaciją leiskit paklausti, o kokiose džiunglėse tamsta gyvenat, jei, kaip suprantu, nesat mačiusi nė vieno skaitančio penkiamečio?
Dalis penkerių metų vaikų skaito. Ir tai nėra nieko antgamtiško ar nenormalaus... Ir dažniausiai jie tą išmoksta "patys savaime"....Niekieno per daug nemokomi... mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(gagrate @ 2008 04 25, 09:04)
2m. vaikai ne visi dar ir  sneka,o cia pazysta raides ir raso,cia jau kazkas is fantastikos  mastau.gif

Prie ko čia fantastika? Maniškis ne tik raides tokiam amžiuje žinojo, bet ir mašinų markes pagal ženkliukus vardindavo biggrin.gif . Ir ką? Nei fantastika, nei ką - atmintis pavydėtina.
O va mažoji - "normalus" biggrin.gif vaikas, jai jau ketveri su puse, o raides tik kelias žino. Išmoko parašyti žodį MAMAI, nes man piešinukus piešia ir dedikuoja taip.
Tai kuris čia tas mano vaikas nenormalus mastau.gif? biggrin.gif
Atsakyti
Nieko neskaičiau aš SM apie Freudą biggrin.gif (ir nemėgstu aš apie jį kalbėt, čia savaime kažkaip toks pirmas kartas gavosi). Aš tik norėjau dar kartą pasakyt, kad ne visada tai, kas atrodo pažangu, iš tiesų ir yra pažangu ir naudinga. Juk galima vaiką ir į kazino nuvest, net neabejoju, kad jam bus visai įdomu palošt, ir interesų ratas bus dar praplėstas, bet tai ką tai duos?
O dėl to vaikų būdo, tai kur jūs matėt depresuot linkusį penkiametį? Man tai dar neteko.... Šiaip tai labai ta patogi pozicija - na, jau mano vaikas tai niekada nei rūkys, nei prasilošinės kazino, nei sėdės per dienas prie kompo. Bet milijonai pavyzdžių rodo, kaip dažnai tas galimų pasekmių deramas neįvertinimas priveda prie labai liūdno finišo....
Aš pavyzdžiui nesu tokia optimistė ir kad ir koks man dabar mano vaikas atrodo nesugadintas angelėlis, aš nesu tikra, kad ateity su ja nebus jokių problemų....
Atsakyti
Brasa, maciau niuriu penkiameciu... g.gif Rimtai, buna tokiu vaiku. Ir agresyviu maciau. Ir labai tevu islepintu, jiems ant galvos lipanciu. Vat tokiems tai tikrai kompa reikia YPAC reguliuoti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 25 balandžio 2008 - 13:01
Na, žinoma, kad visi vaikai skirtingi, su savo charakteriais, kaip ir suaugę... smile.gif (gal tik depresuojančio iš tiesų nesu mačius). Bet tai nereiškia, kad tas net ir pats geriausias vaikas neišaugs į banditą (na, nebūtinai taip drastiškai, tiesiog nereiškia, kad jis ir užaugs labai geru žmogum). Beje, labai dažnai tėvai negali, o ir nenori objektyviai pažvelgt į tą savo vaiką - kad ir koks jis bus išlepintas, agresyvus, visvien tėvai sakys, kad jis pats geriausias, meiliausias ir t.t. ir kad jam vienas kitas kompiuteriu pažaistas smurtinis žaidimas tikrai nepakenks... smile.gif
Atsakyti