Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Pilnai sutinku,kad pirmose klasese vaikai jau nuobodziauja,nes pazysta raides,moka skaiciuoti ir skaito ir angliskai zodzius moka.Vaikai dabar kitokie,greiciau vystosi.Kai tevai mus augino mes iki metu dar suvystyti budavom,o dabar jau 8men. vaikas stojasi ant koju.,o ir vaikystes jie nepraranda,zaidzia visus zaidimus.Vaikai labai zingeidus,viskas jiems idomu ir viska labai greitai ismoksta.
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 04 24, 15:40)
O prieš konsultaciją leiskit paklausti, o kokiose džiunglėse tamsta gyvenat, jei, kaip suprantu, nesat mačiusi nė vieno skaitančio penkiamečio?
Dalis penkerių metų vaikų skaito. Ir tai nėra nieko antgamtiško ar nenormalaus... Ir dažniausiai jie tą išmoksta "patys savaime"....Niekieno per daug nemokomi... mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif .Visiškai sutinku. Tikrai nieko blogo, kad vaikelis skaito. Blogai, kai tėvai nenorintį, nesidomintį penkiametį verčia skaityt. O tai kaip jūs įsivaizduojate, kaip norinčiam, besidominčiam raidelėmis vaikui reiktų uždraust mokytis? Jis gi, jei labai norės, išmoks ir be tėvų pagalbos. smile.gif
Atsakyti
Tas skaitymas penkiamečio tai tikrai nėra rišlus. Tai tik skaitymo pradžia, o kad pradėtų gerai skaityt turi praeiti pora metų. Beje kalbant apie mokyklą, tai mano sūnus pradėjo eiti į pirmą klasę tai beveik visi vaikai jau mokėjo daugiau ar mažiau skaityti. Jiems tekdavo patiems pratybų užduotis perskaityti jei neišgirsdavo ar pamiršdavo. Ir tikrai ten toje pirmoje klasėje vaikai nenuobodžiavo, iš kur jūs tai ištraukėt ? lotuliukas.gif Galbūt jei kalba eina apie tikrai gerai skaitantį ir rašantį pirmoka, bet tokių reta. Juk jie mokykloje ne tik skaito. Mano nuomone kad eidamas į mokyklą vaikas jau turėtų nors minimaliai mokėt skaityt
Atsakyti
Na mano dukra neskaito oir kiek bandau ja mokinti matau kad ji nesidomi schmoll.gif Parasyti moka vcardus,bet skaityti nenori schmoll.gif neverciu jos blush2.gif Manau ateis laikas ismoks blush2.gif
Atsakyti
nu tik nereikia pavydo " jei kazkieno vaikas moka daugiau uz mano, tai jau kazkas nenormalaus (tame kitame vaike) " biggrin.gif
kiekvienas vaikas vystosi skirtingai - idomumo delei as pati laisvai skaiciau 5, mano vyras - 7-eriu, tuo tarpu abu vidurine baigem su pagyrimu (be 8-uku), aukstasias irgi.... Musu didzioji skaito ir raso 5-eriu metu, raso beveik be klaidu (net nosines sudeda), skaiciuoja simto ribose mintinai - ir nieko nenormalaus nematau. normalus vaikas kaip ir visi kiti ax.gif ir net gydytojai nieko blogo nepastebi lotuliukas.gif
Tiesa, nei skaityti, nei rasyti, nei skaiciuoti nemokinom (uz aukles neatsakau biggrin.gif ), ir man visiskai nusispjaut kiek ji moketu siandien dienai...
ir dar karta sakau - mano vaikas visiskai NORMALUS, kaip ir kiekvienos is Jusu 4u.gif
Atsakyti
Maniškis visas raides 1m ir 10 mėn pažinojo, tiesiog pabanžiau ir per mėnesį visas išmoko, nes jam buvo labai įdomu. 2 m jau lauke ant sniego su lazda rašydavo lengvesnes. Jukdavomės, parašo P ir sako:p, kaip panelė biggrin.gif Tačiau, jei būtų nuolat nekartojęs, tikrai būtų jas pamiršęs. Bet su raidėm jis žaisdavo kiekvieną dieną. Turėjom tokias plastmasines dideles nupirkę. dabar maniškiui 5. jei būtų taip ir likęs vienturtis vaikas iki šiol, gal būčiau daugiau jam dėmesio skyrusi ir jau skaitytumėm. Tačiau palikau viską jo saviugdai. Pats vardina žodyje girdimas raides, bando parašyti žodį, manau gaudosi pakankamai kaip tokiam amžiui.
Aš pati 4 skaičiau, bet pamenu, kaip būdavo sunku.
Atsakyti
2m. vaikai ne visi dar ir sneka,o cia pazysta raides ir raso,cia jau kazkas is fantastikos mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 25 balandžio 2008 - 08:05
oi mamytes, kaip lengva jus isprovokuot doh.gif O jeigu "nenormaluma" buciau pavadinusi "isskirtinumu", o "normaluma" - "vidutinybe", tai gal labiau patiktu mirksiukas.gif
Ot man asmeniskai "normalus" netgi nepatinka, nes jie baisus nuobodos ir vidutiniokai mirksiukas.gif Labiau patinka kitokie... bigsmile.gif bet tokie, kurie nepabrezia savo kitoniskumo mirksiukas.gif
Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
blink.gif o ka jau penkemetis rasyti ir skaityti privalo??? blink.gif nu jau neatimkim mamos is vaiku vaikystes, ir nesodinkim prie enciklopediju g.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 04 24, 16:17)
Pilnai sutinku,kad pirmose klasese vaikai jau nuobodziauja,nes pazysta raides,moka skaiciuoti ir skaito ir angliskai zodzius moka.Vaikai dabar kitokie,greiciau vystosi.Kai tevai mus augino mes iki metu dar suvystyti budavom,o dabar jau 8men. vaikas stojasi ant koju.,o ir vaikystes jie nepraranda,zaidzia visus zaidimus.Vaikai labai zingeidus,viskas jiems idomu ir viska labai greitai ismoksta.

Bet tokių vaikų kurie be tėvų skatinimo patys pradėtų skaityti knygas tik vienas kitas. Gal aš visiška tundra - bet man tas šiuolaikinis gyvenimas, nuolatinis lėkimas ir materializmas biški baisūs. Aišku kai penkiametis išmokinamas skaityti, tai baigęs pradinę mokyklą tikriausiai moką pagrindinės mokyklos kursą, o baigęs vidurinę - universiteto. Tada daro karjerą, ir pinigai pinigai pinigai pinigai.
Kiek žinau iš psichologinės pusės tokius moksliukus reikia leisti į specialias mokyklas, ir labai rimtai su jais užsiimti, nes su visais kartu mokytis mokykloje neįdomu. Kadangi turiu ryšių su pedagogika - galiu drasiai teigti, kad tokį vaiką užtenka apleisti mėnesiui ir jis savo žinias gilina kitose srityse, kurios ne visada būna geros.

Tikrai neturiu nieko prieš tokius vaikus jei jie patys rodo didelę iniciatyvą, bet jei tai tėvelių idealo realizavimas,noras pasirodyti ir pasididžiuoti prieš kitus - tai jūs Sadistai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruzdzevičienė: 25 balandžio 2008 - 09:07
QUOTE(dublis2 @ 2008 04 25, 09:23)
oi mamytes, kaip lengva jus isprovokuot doh.gif O jeigu "nenormaluma" buciau pavadinusi "isskirtinumu", o "normaluma" - "vidutinybe", tai gal labiau patiktu mirksiukas.gif
Ot man asmeniskai "normalus" netgi nepatinka, nes jie baisus nuobodos ir vidutiniokai mirksiukas.gif Labiau patinka kitokie... bigsmile.gif bet tokie, kurie nepabrezia savo kitoniskumo mirksiukas.gif
Sekmes visoms 4u.gif

o išgirdus įvardinimą "vaikas su spec. poreikiais" apie ką iškart pagalvojate? g.gif turbūt apie silpnai besimokantį, turintį sutrikimų vaiką. bet ir ypač gabūs vaikais irgi yra spec. poreikių vaikai, nes jiems reikalingos atskiros užduotys, atitinkančios jo gebėjimus.
Atsakyti
QUOTE(Aikutė @ 2008 04 25, 08:47)
Maniškis visas raides 1m ir 10 mėn pažinojo

blink.gif blink.gif blink.gif swoon.gif
QUOTE(gagrate @ 2008 04 25, 09:04)
2m. vaikai ne visi dar ir  sneka,o cia pazysta raides ir raso,cia jau kazkas is fantastikos  mastau.gif

Va, ir man taip pasirodė drinks_cheers.gif .
Nepykit, mamos, bet man atrodo, kad greit sulauksim pasisakymo, kad vaikas jau ir metukų skaitė lotuliukas.gif
Neįtikėtina doh.gif
Ir nieko asmeniško 4u.gif
Atsakyti