O jėzusmarja.... Juk aš nesutinku su jumis tik dėl vieno dalyko - aš manau, kad penkiamečiams nereikėtų sėdėt prie kompiuterio. Nesakau, kad neleiskit, sakau tik tai, kad man atrodo, jog tai kenksminga. O jūsų nuomone, tai vaikai nemokantys naudotis pele yra nelavinamom smegenim, atsilikę ir t.t. Juk čia jūs vis minit, kokie mes lėtapėdžiai, tik prastuminėjantys laiką, tai mūsų išvykimai į gamtą yra kažkokie "mistiniai". Kažkodėl jums atrodo, kad tai, ką jūs darot, yra kažkokios geresnės kokybės, aukštesnio lygmens - ir vaikų žaidimai, ir laisvalaikis ir t.t.
Nepatikėsit - aš irgi turiu laimingą ir sveiką šeimą, nors ir strateginių kompiuterinių žaidimų nepralavintom smegenim... Man irgi gražu, kai žmonės džiaugiasi gyvenimu, savo artimais žmonėmis, bet kai tai tampa pasipūtimu ir kitų nuvertinimu, tai darosi kažkaip neskanu....
Papildyta:
Spėju, kad tą savęs aukštinimo žaidimą jūsų šeima nuolat laimėdavo
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 22, 13:06)
ner toks jau kriminalas is tiesu save myleti.
Aš pasakysiu tik tiek: kas per daug, tas nesveika
QUOTE(migliux @ 2008 04 22, 10:36)
Negi tavo vaikas noriai nuo kompo nueina? Netikiu
Ir dar - nemanau kad tas adrenalino gaminimas jau toks ir nepiktybinis
Ir dar - nemanau kad tas adrenalino gaminimas jau toks ir nepiktybinis
Nueina noriai, vos tik pasiulom jam priimtina alternatyva. Nerekaujam kaip maumai- mars nuo kompo! Pasiulom- dviraciu iki Katedros gal? Iskart bega salmo ieskoti. Arba duodam zemelapi- tegul issirenka vieta, kur noretu pasokti savaitgali (Vilniuas apskrities, aisku), ka jiems idomu pamatyti. tai sekmadieni issirinko Puckoriu atodanga ir Tuputiskiu serpantina, nes labai grazus pavadinimai. Beje, pries "Monopoli" irgi neatsilaiko. Tik kad tas "Monopolis" visus palink jau uzveike, sunui jis vis dar labai patinka. Gerai, kai turejo nuostabia auklyte, kuri su juo turejo kantrybes kelias valandas ji zaisti, man nervai nelaiko....
O adrenalinas. Esme tame, kad nuo to niekur nepabegsi. Kiekvienam zmogui adrenalino poreikis skirtingas. Ir jis ji turi is kazkur gauti. Vieni jo poreiki patenkina sokinedami nuo TV boksto, kiti- slidinedami, treti- pasirinkdami tiesiogini eteri TV, ketvirti dar kazkur. Kazkam tas poreikis menkutis, tai uztenka SM pliurpalu ar naujo pyrago recepto isbandymo. Pamenat, rasiau apie straipsni Danijos spaudoj. (Ai, vis vien jau seniai off topic'as, tai brukstelsiu). Tai vat ten buvo pateikti duomenys apie narkotikus vartojancius paauglius. Tarp ju nebuvo tokiu, kurie mirksta prie kompo.Nes "kompiuteristai" lengvai susiranda to adrenalino, jei jiems jo truksta. Vercia pamastyti, ar ne?
Aisku, tevu pareiga priziureti, kad vaiko gyvenime butu islaikytas balansas tarp ivairiu laisvalaikio leidimo budu, tinkamas butent ju vaikui. Reikia tiesiog pajausti, kada laikas savam vaikui pasakyti- "Gal iki Katedros dviraciais?"
Papildyta:
QUOTE(širšė @ 2008 04 22, 13:25)
bingo, štai ką primena ne kurios forumo temos (žinoma, darant prielaidą, kad girtis galima nebūtinai tik pozityviais dalykais). štai kodėl tos temos taip užkabina jų dalyvius- visai kaip tuos vaikus
Sirse, be abejo! Visi turi ta poreiki- nors slapcia pasididziuoti, nes juk atvrai- tai tokia lietuviska geda. SM tam puikiai tinka. Ir neduokdie kazkas pasigirs labiau, nes tada prasideda zaidimas- kas geriau sumals i miltus ta, kuris moka labiau pasigirti. Tiek, kad kai su vaikais zaidi, tai galima girtis ir didesne nosim, ir labiau atlepusiom ausim, o kai zaidzia SM mamytes- pradedancios pagyrunes, tai tas gyrimasis labai suprimityveja.
Aš apakus negi metėt akmenį į savo daržą? Juk kas čia pas mus didžiausias pagyrūnas? Tai vadinasi , kaip pati kątik paminėjot, tai darot labai primityviai? Pagaliau ir aš priversta su jumis sutikt
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 22, 13:31)
Sirse, be abejo! Visi turi ta poreiki- nors slapcia pasididziuoti, nes juk atvrai- tai tokia lietuviska geda. SM tam puikiai tinka. Ir neduokdie kazkas pasigirs labiau, nes tada prasideda zaidimas- kas geriau sumals i miltus ta, kuris moka labiau pasigirti. Tiek, kad kai su vaikais zaidi, tai galima girtis ir didesne nosim, ir labiau atlepusiom ausim, o kai zaidzia SM mamytes- pradedancios pagyrunes, tai tas gyrimasis labai suprimityveja.
jep, užtat kokios aistros užverda, koks nuoširdumas, susireikšminimas ir žūtbūtinis noras "atvest į doros kelią" nieko nepadarysi, visiems mums patinka žaisti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 04 22, 13:17)
Aš pasakysiu tik tiek: kas per daug, tas nesveika
O kas nustato visam pasauliui, kada jau gana? Jus, jusu bobute ar tamsta mokytoja?
QUOTE(širšė @ 2008 04 22, 13:36)
jep, užtat kokios aistros užverda, koks nuoširdumas, susireikšminimas ir žūtbūtinis noras "atvest į doros kelią" nieko nepadarysi, visiems mums patinka žaisti
Nemanau, kad čia yra bandymų atvest į "doros kelią" Čia tiesiog verda diskusijos (nors iš tikrųjų jos tikrai nieko neduoda - nė vienos nuomonės čia nepakeisi). Aišku, kad tai žaidimas (mano atveju, nėra šefo, tai stumiam laiką - užkabina, kas be ko )
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 13:35)
Aš apakus negi metėt akmenį į savo daržą? Juk kas čia pas mus didžiausias pagyrūnas? Tai vadinasi , kaip pati kątik paminėjot, tai darot labai primityviai? Pagaliau ir aš priversta su jumis sutikt
Brasa, tai jus gal apsispreskit, ar ta mano seima- gyrimosi cepmionai (kaip paraset kiek auksciau), ar pradedantys. Ar cia priklauso nuo situacijos- kaip Jums parankiau, kad "samoju" sublizgetumete nykiame musu kolektyve.
Papildyta:
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 13:42)
Nemanau, kad čia yra bandymų atvest į "doros kelią" Čia tiesiog verda diskusijos
Diskusijos? SM? Parodykit man bent viena diskusiju tema.
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 13:42)
Nemanau, kad čia yra bandymų atvest į "doros kelią" Čia tiesiog verda diskusijos (nors iš tikrųjų jos tikrai nieko neduoda - nė vienos nuomonės čia nepakeisi). Aišku, kad tai žaidimas (mano atveju, nėra šefo, tai stumiam laiką - užkabina, kas be ko )
Sutinku išties neblogas laiko "užmušinėjimas"
O alfai159 siūlyčiau gal atskirą temelę susikurt, pvz. čia giriasi alfa159, arba alfos159 ir jos šeimynėlės pasiekimai . Atėjau paskaitinėt, kaip sekasi 5-mečiams skaityt, o radau temą apie tai, kaip giriasi puodas, kad katilas juodas
Papildyta:
O kiek skaitytojų . Nu, fain
Na, kabinėdamasi prie žodžių, sąmoju irgi nelabai sublizgat Aš manau, kad jūs giriatės primityviai, bet daug (ta prasme kiekybė gerokai lenkia kokybę). juk apti pasakės - pradedančios mamytės pagyrūnės tai daro labai primityviai. Tai vat jūs tarp tų pradedančių ir esat čempionė
Na, jei nepatinka žodis diskusijos, tai tarkim, nuomonių išsakymas, bobų turgus - esmės nekeičia...
Na, jei nepatinka žodis diskusijos, tai tarkim, nuomonių išsakymas, bobų turgus - esmės nekeičia...