Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(alfa159 @ 2008 04 21, 15:57)
P.S. Grizom prie golf.  cool.gif Suzais partija- pradeta darba reikia baigti,  po to eis treidinti su sese lipdukais- susitare jau.  biggrin.gif

Šito žodžio tai tikrai nesupratau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2008 04 21, 18:01)
Šito žodžio tai tikrai nesupratau  blink.gif

Mamyte, cia gi siuolaikiniu vaiku zargonas. Siulau pramokti, nes dar keleri metai- su vaikais nesusisnekesit. biggrin.gif Cia anglicizmas- trading- prekyba.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 21, 17:12)
Mamyte, cia gi siuolaikiniu vaiku zargonas. Siulau pramokti, nes dar keleri metai- su vaikais nesusisnekesit.  biggrin.gif Cia anglicizmas- trading- prekyba.

Ka tu sakai? lotuliukas.gif Mano aštuonmetis tokių žodžių nevartoja. ir nenoriu kad vartotų. Kam jam ir man mokytis tų žargonų g.gif Gal kaip nors susišnekėsiu su tuo savo vaiku biggrin.gif
Beje žinau ką reiškia Trading lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliux: 21 balandžio 2008 - 19:13
Matai, mano vyresnelei vienuolika- tai vartoja butent nekuriuose zaidimuose. biggrin.gif Laikausi nuomones, kad draudimais svaistytis negalima. Juos reikia naudoti tikrai labai svarbiais atvejais. O kol maniskiai nesikeikia, kalba grazia lietuviu kalba, ir dukra nesa desimtukus is lietuviu kalbos, tai tokiu nieku, kaip paaugliu kalba, nedraudziu. cool.gif Draudziu tik "idiotu kalba". Na, visi tie "nirealiai", "kaip fainiai"- nes cia jau nupushimo indikatorius, mano akimis. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 21 balandžio 2008 - 20:07
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 21, 20:01)
Matai, mano vyresnelei vienuolika- tai vartoja butent nekuriuose zaidimuose.  biggrin.gif Laikausi nuomones, kad draudimais svaistytis negalima. Juos reikia naudoti tikrai labai svarbiais atvejais. O kol maniskiai nesikeikia, kalba grazia lietuviu kalba, ir dukra nesa desimtukus is lietuviu kalbos, tai tokiu nieku, kaip paaugliu kalba, nedraudziu.  cool.gif

Nieko sau lietuvių kalba lotuliukas.gif Nu bet ne tame esmė. Aš ir nesakiau kad aš tokius žodžius drausiu vartoti. Aš tik sakiau kad nenoriu jų girdėti. Ateis laikas ir aš juos išgirsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 21, 16:57)
Svetima, apnestek, o po to "davesk" save iki gulimo rezimo- atsiras laiko... lotuliukas.gif

Gi neskau- vietoj legu. Sakau- salia. kompas- tik dar vienas is galybes lavinanciu zaislu.

Kiek? Hmmm... Kadangi siandien vargsas sedi namuose su savo subintuota koja, tai gal kiek daugiau. Atrado kazka naujo internete, pazaide ta nauja zaidima. Po to daug "kovsesi" su guminiais kardais, pasakojo savo sukurtas fantazijas apie tai, koks jis bus uzauges (jo siekiamybe- Haris Poteris  biggrin.gif ), pasistate serpantina is tu plastmasiniu detaliu su paleidziamais rutuliukais- pasibovijo, kepe su manim pyragelius (paprastucius), mokesi rasyti smuiko rakta (israityt israito, bet netelpa i penkline  lotuliukas.gif ), ka tik paprase golfa pasitreniruoti (per TV)- leidau... Ne, ka tik mete, pasieme savo karda, eina muses kauti  lotuliukas.gif ...Sako- o, apsigyne muse, turi ji kazkokia apsigynimo magija.  lotuliukas.gif

Ar vis dar taip blogai tas mano vaikas atrodo is salies?  biggrin.gif

As tai dabar skaitau Pelevino "Generation P". Tai jau nepykit, kad to sarkazmo kartais daugiau pasimato- pasiduodu Pelevino itakai.  biggrin.gif

P.S. Grizom prie golf.  cool.gif Suzais partija- pradeta darba reikia baigti,  po to eis treidinti su sese lipdukais- susitare jau.  biggrin.gif

Vau....Ar cia turejom įžiūrėt, kaip turi atrodyt eilinė toli visus lenkiančio vaiko diena? Išsikyrus tai, kad jis pasimokė rašyt smuiko raktą, nematau nieko prasmingo ir gero, ką jis būtų nuveikęs per visą dieną lotuliukas.gif Mano lėtapėdis, "be batareikų" (ar kaip jūs ten sakėt) vaikas per tą laiką būtų nuveikęs kur kas daugiau, tiesą pasakius.... O aš jau iš jūsų postų buvau susidarius įspūdį, kad jūsų vaikai laisvalaikiu kuria simfonijas, tapo šedevrus ir visą kitą....juk jūs tai laiką leidžiat tūkstantį kartų prasmingiau, nei visi "pamokslautojai".... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 08:31)
Vau....Ar cia turejom įžiūrėt, kaip turi atrodyt eilinė toli visus lenkiančio vaiko diena? Išsikyrus tai, kad jis pasimokė rašyt smuiko raktą, nematau nieko prasmingo ir gero, ką jis būtų nuveikęs per visą dieną lotuliukas.gif  Mano lėtapėdis, "be batareikų" (ar kaip jūs ten sakėt) vaikas per tą laiką būtų nuveikęs kur kas daugiau, tiesą pasakius.... O aš jau iš jūsų postų buvau susidarius įspūdį, kad jūsų vaikai laisvalaikiu kuria simfonijas, tapo šedevrus ir visą kitą....juk jūs tai laiką leidžiat tūkstantį kartų prasmingiau, nei visi "pamokslautojai".... biggrin.gif

Barsa, tai jis ne tik kad nekure simfoniju pertraukelese, bet net gi valge-gere- sisiojo-kakojo. Tai cia, suprast, krito mano vaikas Jusu akyse. lotuliukas.gif

Sakykit jus ka norit, bet man taip ramu-ramu del savo vaiku. O tai, kad jie abu skaite ramiai ketveriu, tai man tik vienas nezymus ju pasiekimukas. Zinau, kad maniskiai bus laimingi ir neprapuls. tongue.gif

Tiesa, salia kitu mikroschemu mes savo vaikams instaliavom ir meilumo mikroschema. Tai cia irgi ne lygis? biggrin.gif

P.S. Man tai idomu, kaip jus isivaziduojat tuos kompiuterinius ar playstationinius zaidimus, ju nauda-zala vaikui, jei nesat patys ju bande? Tai, ka patys zaidet ankstyvoje jaunysteje, ne is tolo neprimena siuolaikiniu zaidimu. Kodel taip baidotes parinkti kokius gerus-geriausius strateginius zaidimus, kad makaules kiek palavetu? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 22 balandžio 2008 - 08:32
Na, yra ir kitų priemonių makaulei lavint. Mes skaitom knygas!!!!! Tas tikras, iš popieriaus, pamenat tokias? biggrin.gif ir mano vaikas apsieina be kompo ir aš taip pat dėl jos visiškai rami....
O žaidimų žalą aš matau žiūrėdama į savo brolį ir į paauglius kompiuteriniuose salonuose bei girdėdama tą iškraipytą kalbą, kad ir tą jūsų minėtą "treidinti" smile.gif nesuprantu, yra normalus lietuviškas žodis, o kalbėt tokiais baisiais barbarizmais.... blink.gif
Papildyta:

Tiesa, salia kitu mikroschemu mes savo vaikams instaliavom ir meilumo mikroschema. Tai cia irgi ne lygis? biggrin.gif

P.S. Man tai idomu, kaip jus isivaziduojat tuos kompiuterinius ar playstationinius zaidimus, ju nauda-zala vaikui, jei nesat patys ju bande? Tai, ka patys zaidet ankstyvoje jaunysteje, ne is tolo neprimena siuolaikiniu zaidimu. Kodel taip baidotes parinkti kokius gerus-geriausius strateginius zaidimus, kad makaules kiek palavetu? rolleyes.gif
[/quote]

Ką jūs norėjot pasakyt apie tą meilumą, tai nesupratau g.gif . Įsivaizduokit, mūsų vaikai irgi moka būti meilūs biggrin.gif

Tai ką aš žaidžiau ankstyvoje vaikystėje ir jaunystėje, nedavė man nieko blogo. Aš visą laisvą laiką praleisdavau kieme su draugais ir labai džiaugiuos, kad mano laisvalaikis nė iš tolo nepriminė šiuolaikinių žaidimų. Pažiūrėkit, kiek vaikų nebemoka bendraut akis į akį, visas jų bendravimas per kompą... Ir, mano manymu, tas tikrasis bendravimas, tikrasis pasaulio pažinimas (o ne per kompiuterio monitorių) kur kas labiau lavina makaulę nei geriausi strateginiai žaidimai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 09:35)
Na, yra ir kitų priemonių makaulei lavint. Mes skaitom knygas!!!!! Tas tikras, iš popieriaus, pamenat tokias? biggrin.gif ir mano vaikas apsieina be kompo ir aš taip pat dėl jos visiškai rami....
O žaidimų žalą aš matau žiūrėdama į savo brolį ir į paauglius kompiuteriniuose salonuose bei girdėdama tą iškraipytą kalbą, kad ir tą jūsų minėtą "treidinti" smile.gif nesuprantu, yra normalus lietuviškas žodis, o kalbėt tokiais baisiais barbarizmais.... blink.gif

Knygas ar pamenam? Aciu uz Jusu nuolatini rupesti musu seimos svietimu. smile.gif Taip, pamenam. Skaitom daug ir kasdien. Gal jus paskaite labai nuvargstat, kad jau net nebesugebat pusvalanduka peles ir demesio islaikyti- buna visiskas nokautas? tongue.gif Beje, turiu teva- Lietuvos rasytoju sajungos nari, isleidusi knygu kruva suauguseims ir, kai tik gime anukai, nemazai parasiusi vaikams. Nenustebciau, kad savo vaikams skaitot koki vakara butent berastes alfos tevo knygas lotuliukas.gif Beje, jis isleides ir Sveitimo ir mokslo ministerijos uzsakymu eiliuotas knygeles pradinukams, kurias visu pirma perskaite ir isbande mano maliai. O paskutine knygele pritruko vienos iliustracijos, tai maniskiai tuoj ja ispaise. smile.gif Mums negaila- galesit pasigereti, kai i mokykla eisit. tongue.gif

Patogu jums taip galvoti- jei jau vaikas moka pele valdyti, tai, aisku, knygos nebus vartes. nes gi labai nesmagu pripazinti, kad kiti vaikai suspeja daugiau. O tas "degradas" skaito daug (nepatogi tiesa, ne? smile.gif ), o is vyresneles apskritai sunku knygas atimti...Jei kas jai dovanoja pinigu, tai uz juos perka knygas ir... dovanele broliukui (cia savo gimdieino proga wub.gif ).

Barsa, parasykit dar ka nors- turiu tokia silpnybe- savim pasididziuoti. Tai jusu postai man cukrus su meduciu. smile.gif Beje, kazkaip nieko neuzfiksavau apie jusu vaikus. Raset kazka? Kazka reguliaraus? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2008 04 21, 14:02)
Nepagalvojau kad afišuoju  :geda2:  O jei apie tai kalbant tai ar daug 3 mėn. pradeda vartytis? 9 mėn. pradeda vaikščiot? 1 m. pradeda kalbėt? 2 m. dviračiu važiuot? 4,5 m. skaityt? 5 m. batus užsirišt? Galiu dar pavardint bet kam  biggrin.gif  Tiesiog matau pagal jos draugus kad šiek tiek lenkia. Be to galiu palygint su sūnum kuris yra pats tikriausias vidutiniokas. Bet manau kad ji tik šiek tiek anksčiau viską daro

Aš čia netaikiau kažkam asmeniškai-tiesiog ironizuoju-visoms gi mamoms jų vaikas pats gudriausiais mirksiukas.gif

QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 05:31)
Vau....Ar cia turejom įžiūrėt, kaip turi atrodyt eilinė toli visus lenkiančio vaiko diena? Išsikyrus tai, kad jis pasimokė rašyt smuiko raktą, nematau nieko prasmingo ir gero, ką jis būtų nuveikęs per visą dieną :lotuliukas:  Mano lėtapėdis, "be batareikų" (ar kaip jūs ten sakėt) vaikas per tą laiką būtų nuveikęs kur kas daugiau, tiesą pasakius.... O aš jau iš jūsų postų buvau susidarius įspūdį, kad jūsų vaikai laisvalaikiu kuria simfonijas, tapo šedevrus ir visą kitą....juk jūs tai laiką leidžiat tūkstantį kartų prasmingiau, nei visi "pamokslautojai".... biggrin.gif

Aš manau, kad dar neblogas daiktas - pasimokyt kept pyragėlius smile.gif
Svajoju, kada man dukros kažką tokio iškeps rolleyes.gif

Alfa, šiuolaikiniai kompiuteriniai žaidimai tikrai nei iš tolo nebeprimena tų senųjų-toli pažengę zombėjimo kryptimi tongue.gif

Mano vyras vakar kaip tyčia grįžo su naujom idėjom-kaip prasmingiau vaikams leist laiką prie kompiuterio..Nori užsakyti kažkokį elektroninį pieštuką, prijungiamą prie kompo, su kuriuo būtų galima piešti, kad viskas iškart matytųsi kompe... doh.gif
Klausiausi, klausiausi, galų gale kažkaip kilo man klausimas-ar nepaprasčiau tiesiog piešti ant lapo su paprastais pieštukais ar dažais..Paskui susigriebiau, kad esu labai atsilikus-paprastai piešti šiais laikais turbūt jau nelygis lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 22, 09:45)
Pažiūrėkit, kiek vaikų nebemoka bendraut akis į akį, visas jų bendravimas per kompą... Ir, mano manymu, tas tikrasis bendravimas, tikrasis pasaulio pažinimas (o ne per kompiuterio monitorių) kur kas labiau lavina makaulę nei geriausi strateginiai žaidimai  ax.gif

Labai atidziai ziuriu i savo vaikus. Maniskiai tai labai graziai moka bendrauti. Durys neauzsidaro- draugai vorom eina, kaimynu vaikai sudare grazia kompanija, kieme zaidzia, dviraciais, rieduciais gavedom per Vilniu traukia. O dar tos nakvynes vieniems pas kitus, kalbos iki penkiu ryto... smile.gif

Bendravimas su gyvais zmonemis duoda labai daug, kas gincijasi? Bet ar taip sunku pripazinti, kad SALIA to yra gausybe galimybiu vaikams, kurias tiesiog trumparegiska neigti. 4u.gif
Atsakyti
Na, jūs truputį per daug susireikšminat apie tas nepatogias tiesas (na, gal ir ne truputį) biggrin.gif . Apie savo vaiką aš šiek tiek rašiau, aišku ne tiek, kiek jūs, bet tikrai ne todėl, kad neturėčiau kuom pasimaivyt biggrin.gif Matot, aš puikiai žinau, kad kiekvienam tik savas vaikas atrodo ir protingiausias, ir gražiausias. Ir kad ir kas būtų jūsų vaikų senelis, kad ir kokį tetrio lygį jie būtų pasiekę, man mano vaikas visvien atrodys ir daugiau pasiekęs, ir protingesnis, ir laimingesnis, ir kad jam diegiamos tikresnės vertybės biggrin.gif
Ir tai, kad mano vaikas nemoka valdyt pelės, nereiškia kad jis mažiau pasiekęs (kad ir kaip patogu jums būtų taip galvot biggrin.gif )Tiesiog mūsų požiūriai į vaiko auklėjimą, lavinimą, prioritetus skiriasi. Ir tai normalu, kiekvienas renkasi pagal save...
Atsakyti