Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(širšė @ 2008 04 20, 18:14)
o foto buvo su pirštų atspaudais?  lotuliukas.gif  nori aš tau atsiųsiu dailutės mažutės azijietės foto- ar tai reikš, kad aš negyvenu Balbieriškyje?  tongue.gif

Aisku, kad garantijos ner. Tuolab, kad savo vaikams apkritai draudziam savo foto siusti, o ir patys nededam savo feisu i interneta. Bet tekstukai rodo, kad nepiktybiskas vaikas. Tik pasiprase vienoj komandoj zaisti. Susikukavo vaikinai.

Apskritai, tai gal laikas pratrinti kazkam situos off topic'us.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 20 balandžio 2008 - 17:17
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 19, 12:38)
Tiesa, salia bendraamziu atrodo labiau pazenges i prieki.

QUOTE(migliux @ 2008 04 19, 15:47)
Nu maniškė irgi pasakyčiau kad lenkia bendraamžius bet tikrai ne tokiais tempais  smile.gif

Susidaro įspūdis, kad visų supermamų vaiaki GEROKAI lenkia bendraamžius lotuliukas.gif Įdomu, kur kaupiasi vis tie-aplenktieji tongue.gif

Tai ką, laba diena, mano dukros irgi manau GEROKAI lenkia bendraamžius-bent jau mums-tėveliams taip tikrai atrodo ax.gif
Bet perdaug to neafišuoju forumuose-žmonės juk nemėgsta išsišokėlių blush2.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(alfa159 @ 2008 04 20, 05:17)
Jei vaikui duosi zaisti medines kaladeles- jis mastys, jei duosi Lego- jis mastys dvigubai intensyviau, jei duosi Tetri- desimteriopai intensyviau. O vaiku smalsumas begalinis. Klausimas, ka pasirenka tevai- ar sustoti ties kaladelem, ar tiek legais, ar ties tetriu, ar dar ties kazkuo.

Na, čia jau man įdomu-kuom Tetris pranašesnis už Lego g.gif

O šiaip iš šono pažiūrėjus, tu jau nepyk, alfa, bet nenorėčiau, kad mano vaikai tiek laiko praleistų prie kompo..
Viskas suprantama-visa kita veikla-bla-bla-bla..Bet po teisybei-iš kur tada TIEK laiko tiems zombiškiems žaidimėliams lieka g.gif
Mano vyresnėlės (8 metų) diena tokia užimta, kad prie geriausių norų prie kompo ji galėtų pralesit max 1 val. per dieną-ir tai ne kasdien..Tiesiog nelieka tokioms balabaikoms laiko..Nebent pastatytum tai kaip prioritetą į pirmą vietą ir leistum sėdėt miego sąskaita..
Bet taip mes-tėvai niekad nedarėm ir nedarom, o dabar ir jinai pati jau supranta, kad kompu ir tv gyvenimas neapsiriboja-ir tai net nėra toks jau dalykas, be kurio negalima apsiet...Nieks to kompo neužrakina, bet skatint irgi nematau jokios prasmės..
Manau, kaip tik su vyru būdami visiški technokratai pagal savo profesiją, stengiamės ir patys laisvalaikyje rasti ne su kompais susįjusių dalykų ir vaikams kompus traktuojam kaip tam tikrą saldainį, kurio kartais galima, bet nepersivalgant smile.gif

O mažiukė dar neturi nei 3 metų-todėl dar neskaito, nerašo, su kompais nežaidžia.. Pagrinde kapstosi smėlio dėžėj, dėlioja paprastas medines kaladėles arba įsisuka į sesės LEGO...Ir vis tiek yra mūsų nuomone labai gudri, imli ir GEROKAI lenkianti bendraamžius rolleyes.gif ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 21 balandžio 2008 - 13:47
QUOTE(svetima @ 2008 04 21, 14:45)

Na, čia jau man įdomu-kuom Tetris pranašesnis už Lego g.gif

O šiaip iš šono pažiūrėjus, tu jau nepyk, alfa, bet nenorėčiau, kad mano vaikai tiek laiko praleistų prie kompo..

Norejau pasakyti ne 'pranesesnis", o tiesiog kaip kitas zingsnis. Steb by step, skant. biggrin.gif Visi padelioja kaladeles. Tai vat vieni tevai tuo ir pabaigia, nes Legai- burzuju ismislas, o dar ir nesveika- plastmase, chemija. biggrin.gif Kiti po kaladeliu vaikui duoda legus. Bet tik jau ne kompa, nes kompas- dar didesniu burzuju ir nesveikuoliu ismislas. Kiti duoda po legu ta kompa ir nesiparina...O tetris- tiesiog kitoks. Na, kai isiciklini su kaladelem ar legais, reikia gi vaikui paieskoti kitokiu issukiu. Tetris gerai tuo, kad ten lygiai patys kyla, vaikas skatinamas dar ir taskais- ir skaiciuot pramoksta. Na, nesu ypatinga tetrio gerbeja. Tiesiog kaip pavyzdys kompiuteriniu zaidimu. Po tetrio vaikui galima konsole paduoti...Manau, galima daugybe kompiuteriniu ir playstation'iniu zaidimu surasti, kurie padeda vakui kazko ismokti (musu paskutinis atradimas- Everybody's Golf- pakako keliu dienu, jau kerta svarbiausius golfo terminus, lazdas skiria biggrin.gif).

Na, kad po pastarojo mano pasigyrimo neskaudetu taip sirdies nekuriems: vakar vaika vakare teko vezti i traumatologini- sviete, tvarste. Zaide chebra kieme policininkus-vagis. Tai vat nelabai sekmingai tas mano "policininkas" operacijoje sudalyvavo... verysad.gif A geriau dabar ant sirdeliu? Zinokit, normalus vaikas jis. Kraujukas bega, mikroschemos is zaizdos nelenda... verysad.gif

Beje, ar kur buvau parasiu, KIEK laiko vaikas praleidzia prie kompo. Man net cekava, kokia dienotvarke mano vaikui isburet. smile.gif
O apie kompo ir playstation'u nauda buvo super staripsnis Danijos spaudoj apie Naujameti. Tyrimu visokiu pridaryta, psichologu pakomentuota. Bet cia tema ne apie tai.

Svetima, pasiilgau jau. smile.gif
Atsakyti
Jūsų vaikas tikrai toks pat kaip ir kiti. Stebina tik jūsų požiūris....Penkiametis (sorry, jei klystu dėl viako amžiaus, tiksliai nebepamenu, kiek jam metų) žaidžia kompiuterinius žaidimus ir jūs tuo didžiuojatės? blink.gif Matot, reikalas tame, kad viskas, kaip jūs sakėt, turi eiti "step by step" . Tai manau, dauguma man pritartų, kad penkiamečio sėdėjimas prie kompo nėra vaiko "pažangumo" požymis. Daugelis vaikų mielu noru prie kompo sėdėtų, jei tik kas jiems leistų. Man keista, kad jūs nerandat kitų sričių, kaip tobulint tą "pažengusį" vaiką, kito "step" penkiamečiui kaip tik išmokymas žaist tetrį... Aš pavyzdžiui labai džiaugiuos, kad mano vaikas (5m.) net nemoka kompo įsijungt (jūsų akim žiūrint tai turbūt reikštų protinį atsilikimą), nes niekas jai nerodė, kaip tai daroma. Viskam savas laikas....Ir nesakykit, kad jūsų vaikas prie kompo nepraleidžia daug laiko - kad ir koks jis būtų genijus iš prigimties, bet ką išmokt užima laiko....
Oj, kažką ten kitką rodos jis ten žaidžia per kompą... smile.gif aš irgi atsilikus - niekad gyvenime nežiadžiau kompiuterinių žaidimų biggrin.gif Ir iki šiol nemanau, kad visos technologinės naujovės yra besąlygiškas gėris....O jau kompiuteriniai žiadimai, bent jau mano nuomone, ir ypač vaikams, tai tikrai neša daugiau žalos, nei naudos...Tegu jau geriau medinėm kaladėlėm žaistų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brasa: 21 balandžio 2008 - 14:36
QUOTE(Brasa @ 2008 04 21, 15:31)
Man keista, kad jūs nerandat kitų sričių, kaip tobulint tą "pažengusį" vaiką, kito "step" penkiamečiui kaip tik išmokymas žaist tetrį...

Vel tos uzuojautos ir pamokslavimai. smile.gif Na, mano vaikas tikrai nenuskriaustas kitose srityse, svelniai tariant. Tiesiog yra tokiu tevu, kuriu gyvenimo kredo- stumk diena (ju akimis, tai jie aktyvesni, nei vidutiniai zmones lotuliukas.gif , mano akimis- nilabai...). Tai ir vaikus tokius uzaugina. Nesakau, kad jie blogi zmones. Tiesiog letesni. Nejau savo aplinkoj neturit nei vieno pvz. su "batareikom", kuris daug gali, daro, pasiekia? Ar taip jau pykstat ir ant jo?

Man tikrai kelia kreiva sypsni tokie Jusu pastebejimai apie mano vaiku gyvenimo nykuma. Sakykim, vakar, praeita savaite, menuo, metai? Jei pradetume lyginti faktus (ka nuveikem), o ne jusu fantazijas, tai garantuoju, kad mano vaikai jums neatrodytu tokie vargsai. mirksiukas.gif

Is kitos puses- na koks man skirtumas. Nesiruosiu tikrai visu ikalbineti, kad aukletu vaikus taip, kaip mes, kad pirktu musu megstamus automobilius ar statytusi namus musu nusiziuretose vietose. Kam man ta konkurencija. lotuliukas.gif

Sakau- gi visokiu reikia. Atsipalaiduokit. Mano vaikai - tai pats paskuinis dalykas, kuris jums gyvenime turetu rupeti. Na, Jusu interesu saraselyje turetu stoveti tikrai po, pvz., Kinijos ir Mianmaro santykiu. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Brasa @ 2008 04 21, 15:31)
Tai manau, dauguma man pritartų,

Niekad nesivadovavau "daugumos zmoniu" nuomone, duokdie iki to nenusigyventi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 21 balandžio 2008 - 15:03
Kur jūs radot pasakymą, kad jūsų vaikų gyvenimas nykus? aš to nežinau ir, jūs teisi, man tai nė kiek nerūpi. Tik keista, kad jums atrodo, jog vaikai, nemokantys kompiuterinių žaidimų ir ten dar visokių naujovių, tik "prastuminėja" dienas, kad jie ir jų tėvai neturi jokio cinkelio? g.gif . Na. kiekvienas renkasi savo prioritetus... Tiesiog mes , lėtieji, kaip jūs sakot, tą laiką, kurį jūsų vaikai praleidžia tam, kad pereitų į 64 lygį kažkokiam ten žaidime, praleistume gamtoj, kelionėj, dar kurnors... tik ne prie kompo...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 21, 16:02)
Kur jūs radot pasakymą, kad jūsų vaikų gyvenimas nykus? aš to nežinau ir, jūs teisi, man tai nė kiek nerūpi. Tik keista, kad jums atrodo, jog vaikai, nemokantys kompiuterinių žaidimų ir ten dar visokių naujovių, tik "prastuminėja" dienas, kad jie ir jų tėvai neturi jokio cinkelio?  g.gif . Na. kiekvienas renkasi savo prioritetus... Tiesiog mes , lėtieji, kaip jūs sakot, tą laiką, kurį jūsų vaikai praleidžia tam, kad pereitų į 64 lygį kažkokiam ten žaidime, praleistume gamtoj, kelionėj, dar kurnors... tik ne prie kompo...

Tai vat as apie ta pati- manau, kad jei sulygintume tuos mistinius "pasibuvimus gamtoje", tai musu seima lenktu jus ir visus aktyviausiai man pamokslaujancius toli toli. biggrin.gif Na, nebent jus palapineje gyvenate. smile.gif
Atsakyti
Tiek to, baikim tas diskusijas...Matau, kad ne tik jūsų vaikai apdovanoti antgamtinėm galiom ,bet ir visa jūsų šeima. Sveikinu 4u.gif Mums, eiliniams, tik beprasmiškai prastuminėjantiems savo vargingos egzistencijos dienas, nėra ko lygintis biggrin.gif
Atsakyti
Cia truputi pasiskaitynejau,na mano duktrele 5m. man kazkada irgi atrode,kad labai lenkia savo bendraamzius,bet kai ta euforija praejo supratau ,kad tokia kaip ir visi,vieni vienam ,kiti kazkam kitam labiau gabus,visi skirtingi.Nori jinai ir kompo ir teliko,bet is to nieko gero.Suprataom bus geriau jei daugiau laiko praleis su sese ir savo seima.Karta sakiau vyrui ,kad mes gal labai leti,reiketu vaika uzversti veikla,kad neturetu laiko kvailystem ir vakare griutu kaip negyva miegot.Bet juk tai jos vaikyste,pats graziausias metas,lai su dviraciu vazynejasi,baseinas,zaidimai su seima ..juk tuoj i mokykla ir galveles bus visam laiko uzgrustos informacija.O kol maza,daugiau stengemes praleisti kartu,savaitgaliai yra vaiku.Nes kol dar turime jiems itakos norisi tos galimybes nepraleisti,kazko isaukleti,kaip mus atrodo teisinga.nes kai paauks prasides kiti dalykai,draugai,bendraamziai ir t.t.Vaikams su technologijom manau problemu nebus,kai ateis laikas ismoks visko.Nezynau kaip kiti vaikai ,bet manoji mielai klausosi pasakas ir jau pati gali jas atpasakoti.Vaikui daugiausia ka gali duoti tai bendravimo su gyvais zmonemis,o ne sedejimas prie kompiuterio,juk ju psichika dar labai jautri ir pazeidziama. 4u.gif
alfa159,
Atleiskite,bet jus man primenat ne zmogu,o robota,kazkuom gyretes,bet kuom tai nesuprantu,tai ir neaisku nei kas jus nei kokie jusus vaiku sugebejimai. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 21 balandžio 2008 - 15:29
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 21, 12:16)
Norejau pasakyti ne 'pranesesnis", o tiesiog kaip kitas zingsnis. Steb by step, skant.  biggrin.gif Visi padelioja kaladeles. Tai vat vieni tevai tuo ir pabaigia, nes Legai- burzuju ismislas, o dar ir nesveika- plastmase, chemija.  biggrin.gif Kiti po kaladeliu vaikui duoda legus. Bet tik jau ne kompa, nes kompas- dar didesniu burzuju ir nesveikuoliu ismislas. Kiti duoda po legu ta kompa ir nesiparina...O tetris- tiesiog kitoks. Na, kai isiciklini su kaladelem ar legais, reikia gi vaikui paieskoti kitokiu issukiu. Tetris gerai tuo, kad ten lygiai patys kyla, vaikas skatinamas dar ir taskais- ir skaiciuot pramoksta.

Beje, ar kur buvau parasiu, KIEK laiko vaikas praleidzia prie kompo. Man net cekava, kokia dienotvarke mano vaikui isburet.  smile.gif

Svetima, pasiilgau jau.  smile.gif

O aš manau, kad Lego duoda vaikams penkioliką kartų daugiau naudos nei bele koks tetris..Tetris-tai visiškai tuščais užsiėmimas, kai absoliučiai neturi ką veikt..Kartais paspaudalioju pati telefone-kai mažoji kieme žaidžia, o man reikia ją prižiūrėt bent viena akim..Tiesa pasakius tai darau tik tada, kai jaučiuosi visai atbukus po sunkios dienos, nors ir tais atvejais daugiau naudos tiesiog ramiai pasėdėt ir pasižvalgyt į aplinką..
Tik vat detalė-manęs tas tetris perdaug neįtrauks bet kokiu atveju, o vaikai..jie linkę užsiciklint ir nejaust ribų..

Tai vat tikrai pasidarė smalsu-tai KIEK to laiko skiriat kompui?
Nes pagal aprašymą, kad daug pasiekė tuose lygiuose, susidaro įspūdis, kad nemažai tam laiko reikia..
Dabar primečiau iš akies, mano vyresnioji gal kokias 3 val per SAVAITĘ ir pasėdi..Būna savaičių, kai išvis kompas būna tiesiog pamirštas..

Šį savaitgalį perskaičiau Kurto Vonneguto knygą "Žmogus be tėvynės"...Kai kurios mintys privertė sustot ir susimąstyt..Šitos diskusijos kontekste būtų jas galima pavadint "antitechnologinėmis" biggrin.gif Šiaip senukas tas Vonnegutas-dabar jau miręs, nors knyga šių dienų aktualijomis..amerikietiškomis, bet...

Pasiilgau ir aš, bet kad to laiko kaip nėr taip nėr...Kur jo nusipirkt... pageidautina su nuolaida, nors pasiryžus mokėt ir brangiai lotuliukas.gif
Atsakyti
Svetima, apnestek, o po to "davesk" save iki gulimo rezimo- atsiras laiko... lotuliukas.gif

Gi neskau- vietoj legu. Sakau- salia. kompas- tik dar vienas is galybes lavinanciu zaislu.

Kiek? Hmmm... Kadangi siandien vargsas sedi namuose su savo subintuota koja, tai gal kiek daugiau. Atrado kazka naujo internete, pazaide ta nauja zaidima. Po to daug "kovsesi" su guminiais kardais, pasakojo savo sukurtas fantazijas apie tai, koks jis bus uzauges (jo siekiamybe- Haris Poteris biggrin.gif ), pasistate serpantina is tu plastmasiniu detaliu su paleidziamais rutuliukais- pasibovijo, kepe su manim pyragelius (paprastucius), mokesi rasyti smuiko rakta (israityt israito, bet netelpa i penkline lotuliukas.gif ), ka tik paprase golfa pasitreniruoti (per TV)- leidau... Ne, ka tik mete, pasieme savo karda, eina muses kauti lotuliukas.gif ...Sako- o, apsigyne muse, turi ji kazkokia apsigynimo magija. lotuliukas.gif

Ar vis dar taip blogai tas mano vaikas atrodo is salies? biggrin.gif

As tai dabar skaitau Pelevino "Generation P". Tai jau nepykit, kad to sarkazmo kartais daugiau pasimato- pasiduodu Pelevino itakai. biggrin.gif

P.S. Grizom prie golf. cool.gif Suzais partija- pradeta darba reikia baigti, po to eis treidinti su sese lipdukais- susitare jau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 21 balandžio 2008 - 15:59
QUOTE(svetima @ 2008 04 21, 13:45)
Susidaro įspūdis, kad visų supermamų vaiaki GEROKAI lenkia bendraamžius lotuliukas.gif  Įdomu, kur kaupiasi vis tie-aplenktieji tongue.gif

Tai ką, laba diena, mano dukros irgi manau GEROKAI lenkia bendraamžius-bent jau mums-tėveliams taip tikrai atrodo  ax.gif
Bet perdaug to neafišuoju forumuose-žmonės juk nemėgsta išsišokėlių blush2.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nepagalvojau kad afišuoju blush2.gif O jei apie tai kalbant tai ar daug 3 mėn. pradeda vartytis? 9 mėn. pradeda vaikščiot? 1 m. pradeda kalbėt? 2 m. dviračiu važiuot? 4,5 m. skaityt? 5 m. batus užsirišt? Galiu dar pavardint bet kam biggrin.gif Tiesiog matau pagal jos draugus kad šiek tiek lenkia. Be to galiu palygint su sūnum kuris yra pats tikriausias vidutiniokas. Bet manau kad ji tik šiek tiek anksčiau viską daro
Atsakyti