QUOTE(GAGA @ 2006 09 26, 12:33)
1. Na tada mano vaikas atsilikęs
2.ir nereikia iš to daryti tragedijos
tu pati atsakei i pirma savo teigini. Jei vaikas neskaio 6 metu, jis greiciausiai nera atsilikes, ir todel nereikia is to daryti tragedijos
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 12:34)
Taigi ne dviem-trim, o tik metais
Ar maža dabar tokių, kai vienoj klasėj 6-metis, 7-metis ir beveik 8-metis
O tai, kad vaikui nebuvo suteikta galymybė mokytis pagal savo sugebėjimus, nėra eksperimentas
Maniskis i mokykla isejo tik sukakus 6-iems metams, vadinasi persokes klase butu jaunesnis 2 arba trim metais uz bendraklasius ( kazkuriame etape jis butu dar vaikas, o jie paaugliai). Del tos galimybes
...jis gi lanke normalia mokykla
( su sustiprinta uzsienio kalbu programa). Nezinau, dabar galvoju, kodel nesiverziau to savo vaiko atiduoti i kokias super duper mokyklas
. Tiesiog pazinojau savo vaika, jis gi ne genijus
, mokejo puikiai skaityti, skaiciuoti, rasyti ( beje, turejo toki sutrikima: rasydamas praleisdavo vidurini zodzio skiemeni. Seniai tai buvo
, logopedai tai buvo ivardije kaip sutrikima,pamirsau pavadinima
), visai nesigaude zemelapiuose ir planuose,nekente braizybos ( cia mano dovanele, as sugebu nerasti
5 metus ten gyvenancios ir daznai lankomos drauges laiptines
). Maniau, kad nereikia jam persokti per klases, nors mokytojams tie "negabumai" atrode menki. Na, nezinau, gal as ir neteisi, kad nesikrausciau is proto kur auksciau ta vaika "priduoti". Taciau vis tiek manau, kad mokytojai turedami klaseje ivaraus gabumu vaiku galetu kiek pasistengti ir del stiprioku, o ne mauti visus ant vieno kurpalio. Minejau, kad mano pirmokai skaitydami puikiai, dabar mokosi pazinti raidele A
. Ar tureciau skubeti ieskoti jiems gimnazijos,privacios mokyklos?
QUOTE(vivjana @ 2006 09 26, 12:40)
As dar su aukletoja dukros pasikalbejau sia tema, sake tikrai nei vienas skaityt nemoka (ta prasme mano dukters grupej) ir sake, kartais iseje i priesmokykline grupe nemazai vaiku i mokykla nueina nemokedama skaityt
bet sake cia ne beda
.
Neilgai vedziau vaikus i darzeli ir labai buvau nustebinta, kai aukletoja pasake, kad 4 metu vaikui normalu nezinoti spalvu pavadinimu
. Taigi ir nemoke tokiu dalyku. Motyvas- per anksti
.