Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(GAGA @ 2006 09 26, 12:33)
Na tada mano vaikas atsilikęs nors man toks neatrodo doh.gif jam 6 bet skaityti tikrai neskaito ,raides visas pažysta,bet neskaito g.gif manau ateis laikas ir skaitys vieni anksčiau kiti vėliau ir nereikia iš to daryti tragedijos thumbup.gif

Vaikai vystosi nevienodai. Ir ne visi vienodų gabumų būna. Normalu, kad 6- metis neskaito, lygiai taip pat kaip normalu, jog 6-metis skaito.
P.S Susirūpinti reiktų, jei 9-10 metų vaikas visai neskaitytų, neskirtų raidžių. Tada jau galima įtart disleksiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sparow: 26 rugsėjo 2006 - 11:43
QUOTE(GAGA @ 2006 09 26, 12:33)
1. Na tada mano vaikas atsilikęs
2.ir nereikia iš to daryti tragedijos thumbup.gif

tu pati atsakei i pirma savo teigini. Jei vaikas neskaio 6 metu, jis greiciausiai nera atsilikes, ir todel nereikia is to daryti tragedijos smile.gif

QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 12:34)
Taigi ne dviem-trim, o tik metais ax.gif  Ar maža dabar tokių, kai vienoj klasėj 6-metis, 7-metis ir beveik 8-metis g.gif
O tai, kad vaikui nebuvo suteikta galymybė mokytis pagal savo sugebėjimus, nėra eksperimentas g.gif

Maniskis i mokykla isejo tik sukakus 6-iems metams, vadinasi persokes klase butu jaunesnis 2 arba trim metais uz bendraklasius ( kazkuriame etape jis butu dar vaikas, o jie paaugliai). Del tos galimybes g.gif ...jis gi lanke normalia mokykla g.gif ( su sustiprinta uzsienio kalbu programa). Nezinau, dabar galvoju, kodel nesiverziau to savo vaiko atiduoti i kokias super duper mokyklas g.gif . Tiesiog pazinojau savo vaika, jis gi ne genijus ax.gif , mokejo puikiai skaityti, skaiciuoti, rasyti ( beje, turejo toki sutrikima: rasydamas praleisdavo vidurini zodzio skiemeni. Seniai tai buvo blush2.gif , logopedai tai buvo ivardije kaip sutrikima,pamirsau pavadinima blush2.gif ), visai nesigaude zemelapiuose ir planuose,nekente braizybos ( cia mano dovanele, as sugebu nerasti blink.gif 5 metus ten gyvenancios ir daznai lankomos drauges laiptines unsure.gif ). Maniau, kad nereikia jam persokti per klases, nors mokytojams tie "negabumai" atrode menki. Na, nezinau, gal as ir neteisi, kad nesikrausciau is proto kur auksciau ta vaika "priduoti". Taciau vis tiek manau, kad mokytojai turedami klaseje ivaraus gabumu vaiku galetu kiek pasistengti ir del stiprioku, o ne mauti visus ant vieno kurpalio. Minejau, kad mano pirmokai skaitydami puikiai, dabar mokosi pazinti raidele A ax.gif . Ar tureciau skubeti ieskoti jiems gimnazijos,privacios mokyklos?
QUOTE(vivjana @ 2006 09 26, 12:40)
As dar su aukletoja dukros pasikalbejau sia tema, sake tikrai nei vienas skaityt nemoka (ta prasme mano dukters grupej) ir sake, kartais iseje i priesmokykline grupe nemazai vaiku i mokykla nueina nemokedama skaityt  schmoll.gif bet sake cia ne beda irnesakyk.gif.

Neilgai vedziau vaikus i darzeli ir labai buvau nustebinta, kai aukletoja pasake, kad 4 metu vaikui normalu nezinoti spalvu pavadinimu unsure.gif . Taigi ir nemoke tokiu dalyku. Motyvas- per anksti g.gif .
Atsakyti
Musu 1 klases statistika tokia, kad is 28 vaiku dauguma skaito, tik 6 skiemenemis, ir tik vienas nepazista raidziu. Kaip supratau, vaikas i mokykla turi ateit mokedama skaityti. Ir tas vienas neskaitantis vaikas yra didelis nepatogumas mokytojai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 09 26, 13:33)
Ir tas vienas neskaitantis vaikas yra didelis nepatogumas mokytojai blink.gif

Tai aišku. Juk tam vienam vaikui, mokytoja privalės rašyt atskirą ugdymo programą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sparow: 26 rugsėjo 2006 - 12:45
Kaip supratau, vaikas i mokykla turi ateit mokedama skaityti.

Kodel taip supratai?

Papildyta:
QUOTE(sparow @ 2006 09 26, 13:45)
Tai aišku. Juk tam vienam vaikui, mokytoja privalės rašyt atskirą ugdymo programą rolleyes.gif

Kodel? blink.gif Juk pirmoje klaseje vaikai mokosi pazinti raideles, jungti skiemenis. Manyciau, kad mokytojams sudetingiau pasiderinti prie jau mokancio skaityti ir rasyti mokinio
Atsakyti
Uliuliuska net nezinau ar turi vaikas ateidamas i pirma klase moket skaityt g.gif kiek girdejau tipo nebutinai, bet parengiamosiose klasese to jau mokina, taip kad jei visi vaikai ja lanke, o vienas ne ir jo namuose nemokino, tai tikrai tada manau gaunasi nei sis nei tas g.gif

QUOTE(sena karvė @ 2006 09 26, 12:17)
1.Taciau vis tiek manau, kad mokytojai turedami klaseje ivaraus gabumu vaiku galetu kiek pasistengti ir del stiprioku, o ne mauti visus ant vieno kurpalio. 

2.Neilgai vedziau vaikus i darzeli ir labai buvau nustebinta, kai aukletoja pasake, kad 4 metu vaikui normalu nezinoti spalvu pavadinimu unsure.gif . Taigi ir nemoke tokiu dalyku. Motyvas- per anksti g.gif .

1. As irgi taip manau drinks_cheers.gif pas mus mokykloj miestely mazam, tai atsimenu 7 klasej is dvieju klasiu atrinko gabiausius ir sudare viena stipresniuju klase, visem nuo to buvo tik geriau mirksiukas.gif
2. Tai vat kai maniske perejo is lopselio i darzeli jai buvo 3 metai ir jinai puikiai pazinojo visas spalvas, nes juos to mokino lopselio aukletojos, darzelio aukletoja mane irgi nustebino pasakius, vaje jusu vaikas pazysta spalvas blink.gif dauguma ateje i sia grupe ju nepazista schmoll.gif buvau nustebus. O maniskes net rubai turedavo buti suderinti pagal spalvas doh.gif Siaip jau visada taip buna, isivaizduoji jei moka tavo vaikas turi moket ir kiti, taciau taip nebuna mirksiukas.gif svarbiausia stebeti vaika ar jis sugeba tai padaryti it nepralesiti to momento kad ko gero tikrai jau daug netu o jis dar nemoka. Kaip kazkuri minejo, vaikui 9-10 metu o jis dar nepazista raidziu, tada manau tai tikrai jau sutrikimas.
Atsakyti
QUOTE(sena karvė @ 2006 09 26, 11:07)
Nemanau, kad reikia palikti ramybeje maziau gabius vaikus ir pulti prie maniskiu, bet manau, imanoma suderinti, kad maniskiai gautu daugiau kruvio. Pvz. uzduotu jiems namu darbus ( taciau pasirodo pirmoje klaseje to daryti negalima g.gif )

Na mano vaikas vyresnėlis irgi iš tų gabesniųjų.... Ale ir papulk tu man taip, kad jis nuolat pataiko į silnesniųjų grupes.... Pvz, kai užrašinėjom į mokyklą kažkaip nieks nesakė, kad bus sustiprinta matematikos klasė, tiesiog susikvietė mokytoja juos visus vasarą davė kelis uždavinukus irt nusprendė, kad bus lengvesnė programa pasirinkta........ Nes vertinant klasės lygį dauguma buvo silpnų mokinių....... Kitoje klasėje daugiau stiprių buvo, tai pasirinko rimtesnę programą....... Na ir prasėdėdavo pirmas pamokas mano sūnus nieko neveikdamas, nes ką kiti vaikai padarydavo per 20 min jis išspręsdavo per 5 min... Bet man kitos klasės mokytoja patarė, nupirkti pratybas ir tos stipriosios programos, ir tuo metu kai jis pradėdavo nuobodžiauti, mokytoja(mano prašymu) jam užduodavo spręsti iš kitų pratybų......... Taip išsisprendė problema, dėl neturėjimo ką veikti........ Dabar 5 klasėje analogiška situacija su anglų kalba.... Dauguma silpnų į pogrupį pataikė....... Dar nesugalvojau nieko gudraus, bet vis tiek eisiu kalbėtis su mokytoja, kad jam didintų kaip nors atskirai krūvį, nes kadangi gabus tegu ir mokosi daugiau........
Beja ir priešingai negu kažkuri rašė, prie gabiųjų niekad mokytojai nepuola.... Jie nusprendžia, kad jie ir taip viską išmoks ir juos apledžia skirdami daugiau dėmesio mažiau gabiems....... Bet kuo nusikalto gabieji? Tai va, amžinas ginčas tarp tėvų gaunas...... Negabiųjų sako, kad tegu tik spėja su programa...... O mano kadangi gabus, aš manau, kad anie negabūs ar taip, ar anaip nieko nemokės, tai kam su jais vargti iš vis.......... Ir įrodykit man dabar atvirkščiai...... mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir tas vienas neskaitantis vaikas yra didelis nepatogumas mokytojai blink.gif

QUOTE(sparow @ 2006 09 26, 13:45)

Nu laba diena blink.gif Tai kam tie pirmokų vadovėliai su raidelėmis blink.gif Gal iš kart nuo pasakų pradėti mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Va, neseniai lankiau pirmokus. Klausiu: kokią raidę mokotės? Sako: Ė.
Na, iš tikro, mokytųsi kokių tarptautinių žodžių, ar ką... irnesakyk.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 09 26, 13:58)
Bet man kitos klasės mokytoja patarė, nupirkti pratybas ir tos stipriosios programos, ir tuo metu kai jis pradėdavo nuobodžiauti, mokytoja(mano prašymu) jam užduodavo spręsti iš kitų pratybų.........

na, o man pasiule nebepirkti jokiu pratybu ir papildomu mokykliniu knygeliu
Papildyta:
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 14:00)
Klausiu: kokią raidę mokotės? Sako: Ė.

Viliuosi, kad gal nieko baisaus neatsitiks, jei maniskiai mokykloje mokysis gerai zinoma raidele E, o namie, vakare skaitys storiausia knyga "Elfu kraujas blink.gif " biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena karvė: 26 rugsėjo 2006 - 13:07
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 14:00)
Nu laba diena blink.gif  Tai kam tie pirmokų vadovėliai su raidelėmis  blink.gif  Gal iš kart nuo pasakų pradėti mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

Na taip, tai visus skaitančius vaikus kartu su vienu klasėje neskaitančiu reikia mokyti raidės A bigsmile.gif ( mes čia kalbam apie konkretų atvejį)
Dar kartą sakau. Tam yra adaptuotos programos. Jei klasėje yra gabių vaikų, tų normalių ( na pagal amžių) ir silpnų, reiškia mokytoja vienoje klasėje dirba pagal 3 programas. Taip bent jau turėtų būti pagal švietimo įstatymą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2006 09 26, 14:09)
Na taip, tai visus skaitančius vaikus kartu su vienu klasėje neskaitančiu reikia mokyti raidės A bigsmile.gif ( mes čia kalbam apie konkretų atvejį)
Dar kartą sakau. Tam yra adaptuotos programos. Jei klasėje yra gabių vaikų, tų normalių ( na pagal amžių) ir silpnų, reiškia mokytoja vienoje klasėje dirba pagal 3 programas. Taip bent jau turėtų būti pagal švietimo įstatymą wink.gif

Bet palauk, o ką sako ta pagrindinė programa, skirta normaliems vaikams g.gif Ką jie šiuo metu turi veikt g.gif Pasakas skaityt g.gif
Ir kam tada sudaromi vadovėliai raidėms mokytis, jei "vidutinis pirmokas" jau turi mokėt skaityt g.gif
Atsakyti
O kas sakė, kad vidutinis pirmokas turi mokėt skaityt? Neturi. Bet esmėje, jog nemaža dalis į mokyklą jau ateina skaitydami. Jie turi tokią pat teisę tobulėti ( o ne tik trint suolą, kol ateis tas metas, kur jau jie kažko nežino).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sparow: 26 rugsėjo 2006 - 13:26