Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(širšė @ 2008 04 19, 18:49)
žinai, alfa, tu jam ne katę (dievaži, ką ta katė su juo veiks?), o kokių laukinių nykstančios rūšies gyvūnų porą nupirk- galės veisimu užsiimti, tuo pačiu prie gamtos gelbėjimo prisidėsit. tai puikiai papildytų jūsų šeimos vaizdą. o dabar katė kažkokia... palikit kates tiems provincialiems penkiamečiams, kurie dar neskaito ir angliškai nečatina on line  biggrin.gif

Na zinai, sirse, siais laikais nekurios kates brangesnes nei nykstanciu rusiu gyvunai. lotuliukas.gif Katino jam reikia, nes labai meilus vaikas, labai jautrios sirdies, uzjauciantis, nuosirdus ir atviras. Sios savybes tikrai netrukdo nei skaitymui, nei zaidimams, nei dviraciui. smile.gif Su kiekvienu naujai ismoktu ar isgyventu dalyku mes gauname dar viena dimesnija pasaulio suvokime. Aukstoji matematika netrukdo myleti katinu. Nemanyk, kad tie penkiameciai, kurie graibosi kiek daugiau, nei penkiu daliu delionese, yra jau tokie banditai-skustagalviai- prarastieji. smile.gif

Na, neburkim. Uzaugs musu vaikai, pamatysim. smile.gif Man del mano vaiku ramu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 19, 20:30)
Na zinai, sirse, siais laikais nekurios kates brangesnes nei nykstanciu rusiu gyvunai.  lotuliukas.gif Katino jam reikia, nes labai meilus vaikas, labai jautrios sirdies, uzjauciantis, nuosirdus ir atviras. Sios savybes tikrai netrukdo nei skaitymui, nei zaidimams, nei dviraciui.  smile.gif  Su kiekvienu naujai ismoktu ar isgyventu dalyku mes gauname dar viena dimesnija pasaulio suvokime. Aukstoji matematika netrukdo myleti katinu. Nemanyk, kad tie penkiameciai, kurie graibosi kiek daugiau, nei penkiu daliu delionese, yra jau tokie banditai-skustagalviai- prarastieji. smile.gif
Na, neburkim. Uzaugs musu vaikai, pamatysim.  smile.gif Man del mano vaiku ramu.  smile.gif

ar jau ir nykstančių rūšių kainom spėjot pasidomėti lotuliukas.gif beje, leisiu sau pridėti, jog, deja, nemanau taip, kaip tamsta manai, mane turint manyti 4u.gif ax.gif

Atsakyti
Sirse, suprantu, kaip atrodau tokia mamyte, kuri tuoj sprogs nuo pasiputimo del savu vaiku. Neneigsiu, yra kazkas tokio many, kiek astresnes formos, nei vidutineje mamoje. biggrin.gif Bet tais postais be pasigyrimo dar norejau pasakyti ir tai, kad, mano manymu, VISI vaikai GALI skaityti penkeriu. Bet ar jie skaito- tai tevu pasirinkimas. Kazkiek, aisku, priklauso nuo genu ir igimtu gabumu. Taciau didesne dalis vystymosi priklauso nuo bendravimo su vaiku ir aplinkos, kurioje vaikas gyvena.

Jei vaikui duosi zaisti medines kaladeles- jis mastys, jei duosi Lego- jis mastys dvigubai intensyviau, jei duosi Tetri- desimteriopai intensyviau. O vaiku smalsumas begalinis. Klausimas, ka pasirenka tevai- ar sustoti ties kaladelem, ar tiek legais, ar ties tetriu, ar dar ties kazkuo.

Taip ir su raidem ir knygom. Kudikiams gi visi zaislai idomus- ir puodu dangciai, ir barskuciai. Jie nori isbandyti viska. Kai kas kaip zaislu nebrokija ir raideliu (mano draugu vaikas ismoko skaityti deliodamas magnetines raideles ant saldytuvo, kitas- loto, trecias- pasirinko knygeles, gali buti dar n varijantu). Bendrauji su vaiku, paaiskini, atsakai i visus iskilusius klausimus. Neverti mokytis, tik patenkini ju smalsuma. Nesakai- dar ne laikas, stop. Vat tada vaikas ir ismoksta skaityti.

Taip, visi ismoks skaityti mokykloje. Bet kas jau tokios stebuklingo atsitinka, kai vaikui sukanka septyneri? Gi is esmes- nieko. Tiesiog musu galvose pilna stereotipu, kada vaikai turi pradeti skaityti. O jau su mokykla ir skaitymo igudziais baigiasi geras gyvenimas, prasideda dvylikamete katorga? Man rodos, kad ner ko taip vaiko "rengti" mokyklai. Pasirengimas mokyklai gali vykti ramiau, be streso, kaip zaidimas, kuri megsta visi vaikai. Tiesiog reikia atrasti jiems tinkancias ir patinkancias taisykles.

Na, o jei neskaitys penkeriu- tai teveliu pasirinkimas. Ismoks mokykloje. Kiekvienas renkames, kas mums atrodo geriausia musu vaikams. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 20, 08:17)
Sirse, suprantu, kaip atrodau tokia mamyte, kuri tuoj sprogs nuo pasiputimo del savu vaiku. Neneigsiu, yra kazkas tokio many, kiek astresnes formos, nei vidutineje mamoje.  biggrin.gif Bet tais postais be pasigyrimo dar norejau pasakyti ir tai, kad, mano manymu, VISI vaikai GALI skaityti penkeriu. Bet ar jie skaito- tai tevu pasirinkimas. Kazkiek, aisku, priklauso nuo genu ir igimtu gabumu. Taciau didesne dalis vystymosi priklauso nuo bendravimo su vaiku ir aplinkos, kurioje vaikas gyvena.

na su tuo nesutikciau.. as pati labai anksti pradejau skaityti, skaiciuoti ir mokykloje nelabai turejau ka veikti (na pirmose klasese) man buvo biski nuobodu.. tai savo dukriaus specialiai nemokaiu nei skaityti nei skaiciuoti.. o ji pati, vis pristojus nu mama pasakyk.. na ir ka, jei liepa 6, o skaito ji pasakas, neskiemenuodama.. skaiciuoja.. ax.gif
As jai tikrai mazai kuo padejau, o ji pati labai norejo ir domejosi..
Atsakyti
Alfa 159 tarybiniais laikais rodė tokį filmą "Elektroniko nuotykiai",nepykit ,bet jūsų vaikas jį labai primena .Tikras elektronikas,ar ne per daug ,mamyte, jūsų vaikas genialus.Kažkoks labai jau sugalvotas.Čia mano nuomonė.
Atsakyti
Nepykstu. smile.gif Musu visa seima truputi "elektronikai", tevai musu, visi artimiausi draugai irgi su paraku arba batareikom biggrin.gif . Visokiu yra, visokiu reikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 19, 09:07)
Tada tinkle zaidzia- uzsiregistraves kaip kiek vyresnis berniukas is Anglijos, ir varo su japoniukais, italiukais, angliukais- kaunasi, strateguoja. Pats vienas.

o kodėl penkiamečiui kyla noras nuslėpt savo tapatybę? g.gif dėl amžiaus dar galiu suprast- nu neleidžia registruotis kūdikiams biggrin.gif , o iš Anglijos, tipo, čia dėl to, kad jo anglų kalba tokia pat sklandi kaip gimtoji?
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 04 20, 10:22)
Alfa 159 tarybiniais laikais rodė tokį filmą "Elektroniko nuotykiai",nepykit ,bet jūsų vaikas jį labai primena .Tikras elektronikas,ar ne per daug ,mamyte, jūsų vaikas genialus.Kažkoks labai jau sugalvotas.Čia mano nuomonė.

Man irgi kažkodėl taip pasirodė g.gif
Atsakyti
QUOTE(širšė @ 2008 04 20, 15:16)
o kodėl penkiamečiui kyla noras nuslėpt savo tapatybę?  g.gif  dėl amžiaus dar galiu suprast- nu neleidžia registruotis kūdikiams  biggrin.gif , o iš Anglijos, tipo, čia dėl to, kad jo anglų kalba tokia pat sklandi kaip gimtoji?

Ner salies tokios pasirinktinu sarase 4u.gif . Rinkosi is to, kas yr. Anglu ner tokia jau "sklandi", svelniai tariant, bet tokiems susibendravimams kol kas uztenka. Paklausciau vaiko pavadinimo, bet viena sedziu dabar- del tam tikru nestumo neskladumu gulimas rezimas. Vaikai ssu vyru gastroliuoja. O siaip, tai as uz tapatybes slepima internete.

Oi, ivairiu tu zmoniu pasaulyje yra... Labai malonu isgirsti, kad kazkam atrodom "is fantazijos srities". smile.gif
Atsakyti
apie tapatybės slėpimo internete privalumus galima susivokt, kai tau 30+, o ne kai 5+ ax.gif (na, nebent mama ar tėtis neleidžia daryt to ar ano, tada ir nedarai)

o tai pala, jei LT nėra šalių pasirinkime, tai kodėl reikia replikuoti, jog lietuviukų (be alfa159 kūdikio, žinoma) ten nėra, o jų mamos jiems neleidžia tokių žaidimų žaist??? gal tas a la japoniukas gyvena Balbieriškyje? lotuliukas.gif

sorry, čia jau grynas off topic gaunasi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo širšė: 20 balandžio 2008 - 17:16
QUOTE(širšė @ 2008 04 20, 18:04)
apie tapatybės slėpimo internete privalumus galima susivokt, kai tau 30+, o ne kai 5+  ax.gif  (na, nebent mama ar tėtis neleidžia daryt to ar ano, tada ir nedarai)

o tai pala, jei LT nėra šalių pasirinkime, tai kodėl reikia replikuoti, jog lietuviukų (be alfa159 kūdikio, žinoma) ten nėra, o jų mamos jiems neleidžia tokių žaidimų žaist??? gal tas a la japoniukas gyvena Balbieriškyje?  lotuliukas.gif

A tas, kuris foto atsiunte? Gali buti ir is Balbieriskio, jei mama buvo isvaziavus padirbti geisa kuriam laikui, po to parsirado namo su "dovanele". biggrin.gif

O vaika tai aisku pakontroliuojam. Ir paaiskinom vaikams seniai, kad negalima savo vardo, pavardes, adreso, asmens kodo internete registruoti. Keisti kitaip tevai butume. blink.gif
Atsakyti
čia irgi buvo off topic cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo širšė: 20 balandžio 2008 - 17:17