Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(Brasa @ 2008 04 09, 10:58)
Mano dukra jau dvieju metu mokejo visas spalvas su visais atspalviais ir labai daug ilgu pasaku mintinai. Ir dabar mielai mokosi  mintinai - gali po 20 minuciu sekti neeiliuotas pasakas zodis i zodi. O skaityt - ne pro kur smile.gif

Mano dukra irgi dveju metu mokejo beveik visas spalvas, ir jau atrodo rasiau sioj temoj kad nebuvo nei dveju metu kai ismoko apie 10raideliu, paprasciausiai jai buvo idomu as kelis kartus jai parodziau kur mamos kur tecio kur jos vardo raidele ir ji isimine. Pas ja atmintis irgi tiesiog puiki, kai nebuvo nei treju metu as jai skaitydavau pasakas o ji ziuredavo i knyga i paveikslelius kol skaitau, tai sitaip ji ta pasaka beziuredama ismokdavo zodis i zodi ir pasiemus knyga aceit skaitydavo net zinodavo kurioj vietoj puslapi skleist ir toliau skaityt aisku mintinai, bet daug kas stebejosi galvodavo kad toks mazas vaikas skaito. O va skaityti pradejo tik 6.6 men panasiai na pries pat mokykla vasara, ir eidama i pirma klase skaite tikrai labai prastai, bet dabar baigineja jau pirma klase ir ismoko skaityti puikiai jau. Kol nejo i mokykla as jos niekada neversdavau daryti to kas jai neidomu, bandziau pati mokyti skaityti bet nieko is to nesigavo kol ji tuo skaitymu nesusidomejo pati.
Atsakyti
Vidurinioji ,būdama 5 jau gerai skaitė.Išmoko pati ,dėliodama raidžių loto.Beto vyresnė sesė jau lankė pirmą klasę,gal ir tai prisidėjo.O mažoji raides žino ,moka trumpus žodžius perskaityti,bet toliau nė iš vietos .Nenori visai mokintis.Darželyje auklėtojos mano ,kad ji moka skaityti, visų vaikų parašytus vardus "perskaito" .Sakau ,kaip tu taip padarai? O ji:aš žinau ,kokia pirma raidė ,tai ir vardą žinau.Ir svarbiausia ,kad nesuklysta.
Atsakyti
Na maniškis metų jau pažinojo visas raides..nes turėjo tokį spalvotą raidynėlį su paveikslėliais, o dar auklė užsiėmė su juo...
O knygutes skaityt pradėjo neturėdamas ketverių blink.gif pats kažkaip pradėjo, nemokinau, tik aišku jei paklausdavo ar taip, padėdavau..Pats ir savo vardą parašo teisingai.
Geriausiai tai, kad per msn'ą su tėveliu pats pasikalba bigsmile.gif nors dar tik keturi suėjo...
Atsakyti
Msn tai msn, maniskis penkeriu per runescape'a angliskai po kelis zodzius susiraso lotuliukas.gif . Juokas juokais, bet tie siuolaikiniai vaikai.... blink.gif Neseniai muzikos pamokeleje susitiko gal kokiu 12 metu berniuka, isikalbejo apie runescape. Tas sako- oho, zaidi runescape. Mano pypliukas- jo, kartais, mano 61 lygis. Tas paaugliukas ir apsalo. Sako- mano tai... 63. smile.gif Mazius kartais isilogina i ta zaidima, tai is nicku zino, kurie yra vyresni pazistami vaikai, pasikauna su jais, paprekiauja. Ir tyliai kikena, kad sie nezino, koks mailius juos nugali biggrin.gif . Nors tas zaidimas- nei labai jo zaidziamas, nei ypatingai mylimas. Jis per playstation nueina i interneta ir parsisiuncia nemokamas demo versijas zaidimu, instructions paslebyzavoja, kiek ikerta, teciui veliau parodo, kokio zaidimo noretu. Tada tinkle zaidzia- uzsiregistraves kaip kiek vyresnis berniukas is Anglijos, ir varo su japoniukais, italiukais, angliukais- kaunasi, strateguoja. Pats vienas. Ateina, isijungia telika, isijungia playstation- ir pirmyn. Ir n kitu dalyku daro. Na, suspeja ir sportuoti, ir palakstyti, ir su draugais kieme pabendrauti.

O jus sakot- ar skaito. Tiems siuolaikinams vaikams tik suteik galimybe - nuruks i prieki , padu nematysit. smile.gif

Naitai, o kokia butu Tavo siuloma alternatyva- inkarus vaikams prikabinti. Parengti juos minciai, kad visi zmones- stabdziai, kad gyvenimas- sh, kuriame galimybiu kur kas maziau, nei trukdziu?

Niii, manau, kad taip tik zalos vaikui pridaryciau.
Atsakyti
Alfa159, paskaičiau aš tavo postą ir gaila man vaiko pasidarė. Vargšiukas be kompo daugiau nieko nemato verysad.gif Mano vaikis būtų tą patį daręs jei būtume leidę
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2008 04 19, 08:42)
Alfa159, paskaičiau aš tavo postą ir gaila man vaiko pasidarė. Vargšiukas be kompo daugiau nieko nemato  verysad.gif  Mano vaikis būtų tą patį daręs jei būtume leidę

mes irgi neleidžiam schmoll.gif užtenka man - pasižiūrėt į savo brolį, kuris nuo kompo nenulipa..bendrauja ten su visais..o šiaip su šeima, su realiais žmonėmis visai nemoka bendraut, jei ko paklausi jis nieko nežino kas namie vyksta blink.gif
be to akis saugom..ir savo nervus smile.gif nes prileidus atitraukt daug sunkiau...
o dabar ramu - negalima ir viskas
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2008 04 19, 09:42)
Alfa159, paskaičiau aš tavo postą ir gaila man vaiko pasidarė. Vargšiukas be kompo daugiau nieko nemato  verysad.gif  Mano vaikis būtų tą patį daręs jei būtume leidę

Nereikia gal maniskio gaileti. Mano vaikas mato laaabai daug. Tiesiog aktyvus ir laaabai gabus vaikas, nedelioja jis zaisliuku is kampo i kampa, sako- as gi ne leliukas koks. smile.gif Pvz. jo bendrameciai kieme tik mokosi vaziuoti ant dvieju ratuku. Jis treju jau ramiai vaziavo. Penkeriu turi dvirati su begiais, dideliais ratais, neseniai isigijo spidometra smile.gif . Vazineja su teciu po visa miesta KASDIEN smile.gif - beveik lygiai su suaugusiais. Su draugais lenktyniauja. Lanko gitaros pamokas. Jau pradejo akordus- kaifuoja nuo muzikos, turi absoliucia klausa. Skaito, kuria, soka, "kaunasi", piesia, lipdo, velia blink.gif (sesei padeda). Kam labai padejo playstation ir kompas- skaiciavimui- varo mintinai trizenkliu skaiciu sudeti ir atimti. Kas dar- teatrai, koncertai, duokdie visiems vaikams taip daznai lankytis...Na, salia viso to pakeliauja- vaikinas jau ismaise-isturistavo ne tik Europa, bet turi pase ir Japonijos, Hong Kongo, Macao antspaudus... smile.gif

Taigi, aciu uz rupesti, bet nesivarginkite gal. smile.gif

Beje, tinkliniuose zaidimuose "kieciausi" susiraso, papraso koordinaciu, savo foto atsiuncia. Tokius dalykus mes kontroliuojam, kad koks suauges kokiu nesamoniu neprisigalvotu... Tai matau as pagal tas foto - normalus 5-8 m. berniukai vienoj kompanijoj, visi "atsizymeje" kaip vyresni (nes zaidimai vyresniems skirti). Beje, visi uzsienieciai, turbut lietuves motinos savo vaikus gena nuo tokiu zaidimu. O tas ju bendravimas- vaikiskas, bet jau matosi intelekto apraisku. biggrin.gif

Zinau, kad senoveje buvo mediniai zaislai ir t.t., geris ir grozis. Bet siais laikais tu geriu-groziu yra dar daugiau. rolleyes.gif

Todel man siek tiek naiviai skamba aistros del to, kad kazkieno vaikai penkeriu skiemenis jungia, atseit, vaikyste is ju taip atimama. Vaizduotei lavinti reikia duoti irankiu. Su mediniais zislais ji kazkiek lavinasi. Bet kuo daugiau tu irankiu, tuo ta vaizduote lakesne, ji turi daugiau sansu laveti. Tikrai neatiminesiu ir vaiku knygu, siuolaikiniu zaislu ir kitu galimybiu.

Beje, jusu pasirinkimo nekritikuoju. Is tiesu, tai man nei gaila jusu vaiku, nei negaila. Kazkaip negalvoju apie tai. 4u.gif

P.S. Turiu vyresne dukra, kuri augo lygiai taip pat, kaip broliukas. Dabar jau didele mergina- paaugle. Nei prie kompo mirksta, nei ka. Turi labai daug draugu ir platu interesu rata, ir yra labai drasi isbandyti kazka naujo. Neprovinciali tokia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 19 balandžio 2008 - 14:43
Alfa159, pasakiau savo nuomonę ir tiek, man tai tikrai nebuvo vargas biggrin.gif
Beje gal jis vunderkindas? Nes tikrai stebėtina, kad mintinai sudeda ir atima triženklius skaičius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliux: 19 balandžio 2008 - 14:34
QUOTE(migliux @ 2008 04 19, 15:32)
Alfa159, pasakiau savo nuomonę ir tiek, man tai tikrai nebuvo vargas  biggrin.gif
Beje gal jis vunderkindas? Nes tikrai stebėtina, kad mintinai sudeda ir atima triženklius skaičius

Nea, ne vunderkindas. Mano akimis, pats normaliausias vaikas. Na, aisku, graziausias ir protingiausias (kaip ir visoms mamos savi vaikai), taciau- ne genijus. Tiesa, salia bendraamziu atrodo labiau pazenges i prieki. Bet manau, kad tai didzia dalim ir del to, kad jam daugiau galimybiu tai padaryti duodam, ne tik del igimto imlumo.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 19, 14:38)
Nea, ne vunderkindas. Mano akimis, pats normaliausias vaikas. Na, aisku, graziausias ir protingiausias (kaip ir visoms mamos savi vaikai), taciau- ne genijus. Tiesa, salia bendraamziu atrodo labiau pazenges i prieki. Bet manau, kad tai didzia dalim ir del to, kad jam daugiau galimybiu tai padaryti duodam, ne tik del igimto imlumo.

Nu maniškė irgi pasakyčiau kad lenkia bendraamžius bet tikrai ne tokiais tempais smile.gif
Atsakyti
maniškis raideles labai anksti pažino, gal kokių 3 metų. buvau nupirkus tokią dėlionę - nupieštas daiktas, šalia pirma raidė. skaityt bandom nuo 5, bet tik tada kai pats pageidauja. nupirkau skaitymo pradžiamokslį "zylutė". pradžioje labai susidomėjo, paskui apleido, dabar paskutiniu metu vėl prisiminė, kad nori išmokt skaityt, tai vėl pradėjom mokslus biggrin.gif kaitom, jungiam skiemenis į žodžius tik problema tame, kad mechaniškai perskaito, bet nesuvokia ką perskaitė. šiandien jau įvyko lūžis, perskaito kelis kartus, kol įsikerta koks tai žodis biggrin.gif žiūriu vyruką pagavo azartas ir jei jis nepabėgs, gal ir pramoksim artimiausiu metu skaityt biggrin.gif
Atsakyti
žinai, alfa, tu jam ne katę (dievaži, ką ta katė su juo veiks?), o kokių laukinių nykstančios rūšies gyvūnų porą nupirk- galės veisimu užsiimti, tuo pačiu prie gamtos gelbėjimo prisidėsit. tai puikiai papildytų jūsų šeimos vaizdą. o dabar katė kažkokia... palikit kates tiems provincialiems penkiamečiams, kurie dar neskaito ir angliškai nečatina on line biggrin.gif
Atsakyti