Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Panašu.kad nebus dailininkas g.gif ,bet darželyje reikalauja daug piešti.Auklėtoja sako,kad ir mokykloje bus daug panašių užduočių,tad tenka kažkaip bandyti,mokinti.Vaiko bėda- nori,kad viskas labai gerai išeitų,o kai nesigauna ,po to arba labai pyksta,arba bijo vėl daryti,nes nesigaus.O raides,nors ir šleivas,bet mielai rašo.
Atsakyti
Nieko tiems skaitantiems vaikams mokykloje nenutinka, negasdinkit. Dukra nuejo i pirma klase seseriu laisvai skaitydama. Tokiu vaiku buvo keletas. Kai kiti mokesi is "Saltinelio", skaitantieji gaudavo uzduotis is "Prie saltinelio". Dabar ji penktoke, ne degradavo- pirmune, vidurkis 10 blink.gif (net kartais bandau pristabdyti mergina, bet kad jai tiesiog lengvai viskas sekasi). Nereikia vaiku grasinti nuo skaitymo. Jei nori, tai tegul skaito ir anksciau. Penkiametis sunus irgi skaito normaliai. Jei vaikui smagu, tai ir liuks.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 02 15, 12:02)
Nieko tiems skaitantiems vaikams mokykloje nenutinka, negasdinkit. Dukra nuejo i pirma klase seseriu laisvai skaitydama. Tokiu vaiku buvo keletas. Kai kiti mokesi is "Saltinelio", skaitantieji gaudavo uzduotis is "Prie saltinelio". Dabar ji penktoke, ne degradavo- pirmune, vidurkis 10  blink.gif  (net kartais bandau pristabdyti mergina, bet kad jai tiesiog lengvai viskas sekasi). Nereikia vaiku grasinti nuo skaitymo. Jei nori, tai tegul skaito ir anksciau. Penkiametis sunus irgi skaito normaliai. Jei vaikui smagu, tai ir liuks.

Niekas ir negasdina, bet... Retai pradinėje klasėje mokytoja papildomai duoda užduotis skaitantiems. Didesnis dėmesys skiriamas silpniausiems. Ypač 1 klasėje. Vėliau situacija pasikeičia: didesnis dėmesys gabiems vaikams.

Dabar "Šaltinėlio" nepraktikuoja. O tie, su kuriais dirbama, neturi papildomų dalių gabiems schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 02 15, 20:38)
Niekas ir negasdina, bet... [B]Retai pradinėje klasėje mokytoja papildomai duoda užduotis skaitantiems. Didesnis dėmesys skiriamas silpniausiems. Ypač 1 klasėje. Vėliau situacija pasikeičia: didesnis dėmesys gabiems vaikams.

Dabar "Šaltinėlio" nepraktikuoja. O tie, su kuriais dirbama, neturi papildomų dalių gabiems  schmoll.gif [/B]

nesąmonė.
nebūtina papildoma vadovėlio dalis užduočių diferencijavimui.
Atsakyti
Mūsų penkiametis pažįsta beveik visas raides thumbup.gif . Nu bet dar neskaito ax.gif . Bet manau, kad ateis laikas ir skaitysim, knygučių turi daug, vadinasi supratimą dėl ko reikia skaityti žino. Išmoksim. thumbup.gif
Atsakyti
Mano mergina po truputį skaito, bet dar labai silpnai. Parašo irgi kai nori su klaidomis, raides praleidžia. Bet kaip penkiametei neblogai sakyčiau. Ji spalvas pažino 3 metų. Apskritai viską anksti pradėjo daryti - sėdėti, vaikščioti, kalbėti. Mokytis neverčiu bet bandau sudomint. Į mokyklą eis dar neturėdama 7 metų, manau jai bus pats tas g.gif
O sūnaus klasėje ištikrųjų beveik visi vaikai atėjo į mokyklą jau mokėdami skaityti blink.gif Gerai kad saviškį buvo išmokę, nes tekdavo patiems užduotis perskaityti, jei kartais neišgirsdavo doh.gif
Atsakyti
Maniškė išėjo į mokyklą 6 metų, nes gruodį gimusi. Raides pažinojo, mokėjo perskaityti tik trumpus žodelius, tokius kaip mama ir pan. Aš jau pergyvenau, bet antros klasės pabaigoje įvyko lūžis ir dabar knygas ryte ryja, per dieną po 200 psl. perskaito (ketvirtokė). Taip kad ankstyvas skaitymas ne visuomet rodo, kaip vaikui seksis toliau.

Kita mano mergytė trumpus žodelius skaitė jau 4 metų thumbup.gif Žiūrėsim, kaip jai seksis mokykloj blush2.gif
Atsakyti
Mano penkiamete jau seniai visas raides pazysta, bet su skaitymu ne kas blush2.gif Raides visas teisingai pasako, o kai reikia is eiles greiciau pasakyt,tai vietoi lele,gavosi katilas ,speja ir tiek doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Manau ateina laikas kai vaikas subręsta skaitymui. Šito proceso tokiam amžiuje nepagreitinsi schmoll.gif
Atsakyti
Mano dukra jau dvieju metu mokejo visas spalvas su visais atspalviais ir labai daug ilgu pasaku mintinai. Ir dabar mielai mokosi mintinai - gali po 20 minuciu sekti neeiliuotas pasakas zodis i zodi. O skaityt - ne pro kur smile.gif Jai dabar 5 metai, i mokykla vesiu turbut 7 (nes gimus vasari), tai nesu tikra, ar ir iki to laiko jai atsiras noras skaityt doh.gif . Bet tai raideles pazista, jas isvardina, tik sudet i zodi net nebando - spelioja...As galvoju, kad visvien ismoks kada nors ir neliepiu per prievarta mokytis. As manau, kad darzeliai pakankamai neblogai paruosia vaikus mokyklai - juk tam yra paruosiamosios grupes, visiems sistema vienoda. O tie perdeti vaiko lavinimai namie ir sumaiso tu vaiku lygi - vieni labai gerai moka skaityt, o kiti - vos vos. As neturiu omeny, kad tuos vaikus palikt likimo valiai - kiek darzelis duos, tiek uzteks. Tiesiog namie padet reiktu tiems, kuriems prasciau sekasi, o kurie atitinka bendra lygi, manau, darzelio uztenka...
Atsakyti
Pritariu 4u.gif Aš irgi manau, kad darželiai visai neblogai paruošia vaikus mokyklai. Mano abu vaikinai (vienam 5 m., kitam 4 m.) irgi jau pažįsta visas raides, abu parašo ir savo, ir brolio vardus, dar keletą trumpų žodelių. Labai domisi skaičiais. Viskam savas laikas. Nėr ko norėt, kad jau romanus skaitytų. Džiaugiuosi ir tokiais pasiekimais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 04 09, 09:58)
Mano dukra jau dvieju metu mokejo visas spalvas su visais atspalviais ir labai daug ilgu pasaku mintinai. Ir dabar mielai mokosi  mintinai - gali po 20 minuciu sekti neeiliuotas pasakas zodis i zodi. O skaityt - ne pro kur smile.gif Jai dabar 5 metai, i mokykla vesiu turbut 7 (nes gimus vasari),

bigsmile.gif
ogo
a nuo kiek tada menesiu kalbet pradejo?

Atsakyti