Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Mano dukra trijų metų žinojo visas , atpažindavo daug žodžių. Keturių metų parašydavo tekstukus. Penkių metų ji visiškai laisvai skaito ir rašo absoliučiai viską. Aišku su gramatinėm klaidom. Niekada aš jos neverčiau mokytis, ji visada pati domėjosi ir klausinėjo. Jos geriausi draugai yra knygos. Sugebėdavo visus nustebinti. Per Kalėdas ėjome į kiną apie Burundukus. Kinas su subtitrais. Norėjau jai skaityti, versti, bet liepė netrukdyti jai žiūrėti kino biggrin.gif
Atsakyti
Na kad dauguma pirmoku tik nueje i mokykla jau skaito biggrin.gif Na nezinau. Matyt mano dukra buvo atsilikusiu klaseje g.gif , nes skaite tik keli vaikai. Tarpkitko tie, kurie dabar sulauke 11 neskaito visai.Pritariu toms mamytems, kurios sako, kad viskam savo laikas, o ir vaikai skirtingi. Maniskiai, kai jai buvo 5,sekesi sunkiau, taciau dabar knyga geriausias draugas.Aisku mes ir nevertem.Cia juk ne varzybos - kas pirmas biggrin.gif
Atsakyti
manoji paskutiniais darzelio metais ismoko raides visas, o pirmoj klasej - ir skaityt (pries tai nemokejo) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jutyte @ 2008 02 08, 13:36)
Na kad dauguma pirmoku tik nueje i mokykla jau skaito biggrin.gif Na nezinau. Matyt mano dukra buvo atsilikusiu klaseje g.gif , nes skaite tik keli vaikai. Tarpkitko tie, kurie dabar sulauke 11 neskaito visai.Pritariu toms mamytems, kurios sako, kad viskam savo laikas, o ir vaikai skirtingi. Maniskiai, kai jai buvo 5,sekesi sunkiau, taciau dabar knyga geriausias draugas.Aisku mes ir nevertem.Cia juk ne varzybos - kas pirmas biggrin.gif

butent drinks_cheers.gif o siap ar taip is pedagogines puses pasakysiu kad tam ir yra pirma klase kad vaikutis ismoktu daryti tai ko reikes ateityje ir siap ar taip ne veltui yra 6-7 metai mokyklos pradzia nes tik tuose metuose vaikucio smegenys sugeba priimti tokia jam perduodama informacija be dideliu apkrovimu
Atsakyti
Mano dukrai tuoj 6 metai, bet pažysta vos kelias raideles, tačiau savo vardą parašo mintinai, darželyje išmoko ant darbelių rašydama. Ir visai dėl to nepergyvenu, rudenį eis į paruošiamąją grupę, ir ten jau mokinsis. Dabar lai žaidžia su lėlytėm o vakarais kai norės pasakų, paskaitysiu aš.
Atsakyti
Mano sunui 5 - pazista jau kokias 7 raides... ax.gif
Atsakyti
Kažin jei vaikui leisim daryti tik tai kas įdomu, paskui ir mokykloj nedarys to ko reikia? Aš nesakau, kad reikia savo mažius versti mokintis raides ir skaičius, bet kartas nuo karto jam pasiūlyti ir tokią veiklą. g.gif
Atsakyti
nu as irgi pritariu taj nuomonei, kad visam savas laikas. mano mazei 4 metukai, tai suskaiciuoja iki 10 ir dazniausiai 8 praleidzia, pazista vos kelias raides, tai zinoma apie skaityma jokios kalbos nera... vis uzeidavo tokios mintys, kad apleidau sita reikala, ir reikia griebtis mokinti, bet matau, kad jai sunkoka susikaupti ir priimti sita informacija, todel ir pamaniau sau,kad viskam savas laikas, po truputi vis pamokinu, bet nebruku per prievarta, kai matau, kad blokuojasi jai informacija.
nemanau, kad blogai yra, jeigu vaikas zymiai anksciau ismoksta situs dalykus, vadinasi jam tai ydomu ir jis greiciau pasisavina.
zodziu viskas labai puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Mano sunui 3.8m.jau kokia 10raidziu tikrai pazysta ir paraso(tik spausdintines,nes nuo kompo klaveturos ismoko taip),o kai mes ieskome Google tinklalapyje kokios svetaines,tai pasakai is kokios raides prasideda ir jis beveik visas paraso(cia tik pirmas raides zodzio)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 14 vasario 2008 - 21:52
Kai sūnui buvo 3 metai- buvau išmokiusi keletą raidžių. Bet pamokėlės baigės ir jis bematant pamiršo viską.
Dabar jam 5,5, pažysta beveik visas. skaityti dar nesiseka. Na tiesiog matau- anksti dar. tai ir neskubinu.
Mane pačią tėtis 5-rių išmokė skaityti. Mamos draugės aikčiojo, kai perskaitydavau visas nurodytas laikraščių antraštes. blush2.gif
Pirmoje klasėje per skaitymo pamokas neturėdavau kas veikti-dūkdavau, todėl nešdavau dvejetus už drausmę. kaip sako- lazda turi du galus ir viskam savas laikas.
Atsakyti
Už poros mėnesių maniškiui bus 6 metai.Nieko nėr geriau už įdomias knygutes ir žurnalą "Mikė Pūkuotukas".Knygom domisi jau seniai,vis laiks nuo laiko pamokindavau pažinti raides,pirkau žaidimus,kur žodžius reikia dėlioti,bet nepasakyčiau,kad reguliariai užsiiminėjom.Tiesiog buvo didelis noras iš vaiko pusės dėl visko,kas su skaičiais ir raidėm.Dabar skaito praktiškai bet kokį tekstą,tik gal ne visus žodžius pavyksta teisingai ištarti.Skaičiuoti irgi moka,sudėti taip,pat,tik atimti dar nelabai išeina.Tik va piešti,tai tik su riksmais pavyksta- nemėgsta ,ir viskas.Va,jei žodį kokį užrašyti reikia-visada prašom,o piešti reikia versti.
Kiekvienas vaikas labai individualus ir pomėgiai skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2008 02 14, 23:26)
Mane pačią tėtis 5-rių išmokė skaityti. Mamos draugės aikčiojo, kai perskaitydavau visas nurodytas laikraščių antraštes.  blush2.gif
Pirmoje klasėje per skaitymo pamokas neturėdavau kas veikti-dūkdavau, todėl nešdavau dvejetus už drausmę. kaip sako- lazda turi du galus ir viskam savas laikas.

Ypač tai atsitinka, kai klasėje vienas kitas moka skaityti. Tokie vaikai gali prarasti susidomėjimą mokymusi. Ir tai atsiliepia itin skaudžiai. Gerai, kadvaikas pats rodytų iniciatyvą, o tėvai matydami jo norą šiek tiek pastumėtų mirksiukas.gif

QUOTE(Naktine @ 2008 02 15, 09:35)
Tik va piešti,tai tik su riksmais pavyksta- nemėgsta ,ir viskas.Va,jei žodį kokį užrašyti reikia-visada prašom,o piešti reikia versti.
Kiekvienas vaikas labai individualus ir pomėgiai skiriasi.

Nebus dailininkas, bus rašytojas biggrin.gif Nereikia versti daryti tai, ko nemėgsta. Sulauksit tik priešiškumo. Gal jis visai nesidomės menine kryptimi unsure.gif
Atsakyti