maniškė, tai nelabai moka sujungti reides, bet kai nori ką parašyti tai labai greitai tai padaro, pirma suskirsto žodį į skiemenys ir rašo po raidelę, o va su skaitymu tai sunkiau dvi raides sujungia, toliau vis po raidę kabina ir susipainioja.Buvo lengvesnius žodžius perskaičius, bet mes jos neskubinam, viskas po truputį svarbu, kad pati norėtų
mano mazoji taip pat sunkiai jungia raides, atskirai pasako po raide, bet sujungti neiseina. , bet as nepergyvenu su laiku ismoks. Dbar mokinames skaicius rasyti, na gal sunkokai israityti , jau moka suskaiciuoti iki 20. po truputi judam.
Mūsų žmogutis tai raideles jau beveik visas pažįsta tik painioja dar kartais ypač pilvotas jau ir žodelius dėlioja tik jam reikia pasakyti kokia po kokios raidelė eina ir rašyti jau bando, labai jau jam patinka nu ir tegu o kaip bus paskui nežinau, kol kas viskas savaime gaunasi, jam įdomu, o mes padedam ir tiek
Musu skaitovas lengviau sudeda ilga zodi nei dvieju raidziu jungini.
mano berniokui jau penki ir knygas jau skaito darzelyje visiem perskaito viską, jei kas paprašo
Mano abu vaikai skirtingi, dukra 5 jau skaite (mokosi ir dabar gerai, bet turi padirbet, nesakyciau , kad labai gabi, greiciau darbsti), o sunus i raides net nepaziuri.As ir neverciu visai, geriau daugiau lauke pasivaiksciojam ar su masinytem pazaidziam.Jei vaikas labai domisi raidytem, manyciau reikia skatinti, tik aisku su protu, nes bet koks uzsiemimas, kai akytes itemptai ziuri arciau nei 2 metrus kenksmingas, as kaip trumparege stengiusoi vaikus daznaiu i lauka, i miska palakstyt isvilioti, o raidziu prisidelios mokykloj.Aisku, smagu pries draugus,gimines pasididziuot unikaliu vaiku, bet realiai kiek tokiu yra, Lietuvoj tik apie viena vunderkinda kol kas girdejau. Nevertinu labai tu pasiekimu, kai vaikas pilnai skaito, raso, skaiciuoja iki mokyklos,nes turiu aibe pvz, kai vaikystej labai gudruciai buve, o veliau visai labai eiliniai zmogeliukai patampa.Mano pussesere 4 metu jau laikrascius skaite ir straipsnius pakomentuodavo, risliai atpasakodavo, o veliau vos i aukstaja istojo, dukros grupioke is darzelio labai neeilinis vaikas atrode, i mokykla isejo 5.5 metu, bet dabar vos ne vos su mokslais tempiasi,manyciau per jauna toki kruvi tempt,net ir fiziskai, kuprines sunkios, pamoku daug, gali persitempt, pervargt, stuburiukas iskryps, vaikai skirtingai bresta, bet reikia ivertint, kad paskui susivienodina ir pradeda atsilikinet nuo vyresniu bendraklasiu.
Manyciau, nereikia skubint su tais mokslais, tegu pasidziaugia vaikyste, pazaidzia, o mokytis siais laikais, kad ir iki pensijos arba netgi isejus i pensija:)galima
Manyciau, nereikia skubint su tais mokslais, tegu pasidziaugia vaikyste, pazaidzia, o mokytis siais laikais, kad ir iki pensijos arba netgi isejus i pensija:)galima
Mano mažylis jau pusmetis kaip pažysta visas angliškas ir lietuviškas raides. Jis raides išmoko žaidimo forma (lanko anglų mokyklėlę). Kaip parsineša namų darbų sąsiuvinįnamo, mes matom, kad jį raides mokina, pvz: K raidė kaip žirklės( jie dar su pirščiukais rodo kaip kerpa ir taria K K K), S kaip snike(gyvatė) tardami ją rodo kaip ji šliaužia. Ir jiems tai patinka, pamatęs užrašą jau skiemenuoja žodį, sako skaičius jei jie būna parašyti šalia. Dar privalumas tai, kad mokytojos niekada vaikui nepasakys, kad tu blogai pasakei ar parašei, jos greičiau pasakys, kad tavo raidė pavargus, nes žiūrėk ji pas tave atsigulė, pasviro, o dabar pabandyk parašyti tokią stiprią, gražią kaip tu. Net jei vaikui nesigauna, jos vistiek jį pagirs, ras už ką. O mano pačios prisiminimai apie raidžių mokymasi rašyti kraupūs, esu kairiarankė, darželį auklėtojos leido kaire, o pradinės kl mokytoja ne(manau gerai prisimenat, jos dažnai ne pagal paskirtį naudodavo lazdą). Galvoju, kad nereikia vaiko versti daryti tai ko jis nenori, bet jei jau tikrai to reikia, tai raskim būdą kaip sudominti savo mažylius.
Papildyta:
Iki 6m. vaikas turi pramokti raides, nes mokykloj jam bus sunku. Į mokyklą dauguma vaikučių ateina jau mokėdami skaičiuot ir raides, nes patiems lengviau po truputį dabar išmokt,nei paskui klasiokus per kokį mėn pasivyt.
Papildyta:
Iki 6m. vaikas turi pramokti raides, nes mokykloj jam bus sunku. Į mokyklą dauguma vaikučių ateina jau mokėdami skaičiuot ir raides, nes patiems lengviau po truputį dabar išmokt,nei paskui klasiokus per kokį mėn pasivyt.
Na o maniškis raideles tai pažįsta, bet skaityti sunkiai sekasi, nelabai noras yra......kiek priverčiu tiek paskaitom - tik skiemenuojam, bet perskaičius žodį skiemenimis, pamiršta ką perskaitė...................bijau, kas bus pirmoje klasėje - jau rudenėlis greit ateis.
Skaičiukus pažįsta iki 1000 ir valandas ant elektroninio laikrodžio, iki 10 sudeda ir atima, bet, manau tokiam vaikui bus sunku mokykloje, nes sekasi sunkiai, o niekas ten nelauks.........
na, kaip bus taip... dar turim truputuką laiko - gal pasivysim.......
Skaičiukus pažįsta iki 1000 ir valandas ant elektroninio laikrodžio, iki 10 sudeda ir atima, bet, manau tokiam vaikui bus sunku mokykloje, nes sekasi sunkiai, o niekas ten nelauks.........
na, kaip bus taip... dar turim truputuką laiko - gal pasivysim.......
na mano mažoji 4,5 metukų, bet skaityti nemoka bet aš manau, kad dar ir anksti, tikrai nereikia vaiko verst mokytis, apkrauti galvelę, juk ateis laikas ir išmoks
aišku kelias raideles pažįsta čia kada parodžiau kaip parašyti savo varda, tai dabar visur rašo.
žinoma, jei vaikas pats linkes mokytis tai šaunu , bet jei dar nenori, tai ir nereikia, manau, kad dar bus laiko išmokt
čia tik mano nuomonė
aišku kelias raideles pažįsta čia kada parodžiau kaip parašyti savo varda, tai dabar visur rašo.
žinoma, jei vaikas pats linkes mokytis tai šaunu , bet jei dar nenori, tai ir nereikia, manau, kad dar bus laiko išmokt
čia tik mano nuomonė
QUOTE(eugenita @ 2008 02 02, 15:05)
na mano mažoji 4,5 metukų, bet skaityti nemoka bet aš manau, kad dar ir anksti, tikrai nereikia vaiko verst mokytis, apkrauti galvelę, juk ateis laikas ir išmoks
čia tik mano nuomonė
čia tik mano nuomonė
Jėtau, taigi anksti dar Visi mes išmokom skaityt ir rašyt, vaikai irgi išmoks Prieškomyklinė grupė pas mus tik nuo 6 metų.
O tas vaikas, kuris anksčiau išmoko skaityt, tai dar nereiškia, kad ir mokysis gerai ir mokykloj pralenks visus kitus Dažnai būna atvirkščiai
QUOTE(vivjana @ 2006 09 21, 22:18)
Mano penkemete skaityt nemoka, ir darzely is 22-ieju penkiameciu nei vienas nemoka skaityt...
O kaip jūsiškiai?
O kaip jūsiškiai?
nu neskubinkit vaiku augt,tikrai dar neskaito,dar tik su raidemis darzelyje susipazista,is visos grupes(23 vaiku) ne vienas neskaito
QUOTE(kulebam @ 2008 02 02, 19:31)
nu neskubinkit vaiku augt,tikrai dar neskaito,dar tik su raidemis darzelyje susipazista,is visos grupes(23 vaiku) ne vienas neskaito
Visiškai pritariu.Neskubinkim.Pvz.Aš tik dabar nupirkau žaidimą su raidėmis "loto" ir atskiras raideles su paveikslėliais,kad susipažintųsu jomis per laiką.Sūnui 5,3m.Darželyje jų dar nemokina,tai ir nepergyvenu.Kiek pats nori ,tiek ir mokau.Savo vardą jau seniai užrašo.Dabar noriai dėlioja draugų vardų raideles{korteles}.Skaičiuoja iki12,o toliau maišo."Veiksmus atlieka" iki7,toliau painioja.