Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

Maniškiui jau tuoj 6 metai. Skaityt pradėjo maždaug nuo penkių su puse. Mes jo specialiai nemokinom nei raidžių, nei skaityt, kažkaip pačiam buvo labai įdomu ir pradėjo jungt raides. Iš pradžių galėjo skaityt tik tai kas parašyta didžiosiomis raidėmis, o dabar jau skaito ir ranka parašytą tekstą.
Rašyt iš pradžių pradėjo praleisdamas visas balses biggrin.gif Dabar jau rašo normaliau, aišku būna klaidų, bet visai neblogai.
Darželyje lanko anglų kalbą, moka nemažai žodžių, skaičiuot iki 29 ax.gif

Bet aš galvoju ką jis veiks mokykloj g.gif Ar nebus jam nuobodu? Kitais metais dar tik į priešmokyklinę eis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lamyte @ 2008 01 22, 12:12)
Maniškiui jau tuoj 6 metai. Skaityt pradėjo maždaug nuo penkių su puse. Mes jo specialiai nemokinom nei raidžių, nei skaityt, kažkaip pačiam buvo labai įdomu ir pradėjo jungt raides. Iš pradžių galėjo skaityt tik tai kas parašyta didžiosiomis raidėmis, o dabar jau skaito ir ranka parašytą tekstą.
Rašyt iš pradžių pradėjo praleisdamas visas balses  biggrin.gif Dabar jau rašo normaliau, aišku būna klaidų, bet visai neblogai.
Darželyje lanko anglų kalbą, moka nemažai žodžių, skaičiuot iki 29  ax.gif

Bet aš galvoju ką jis veiks mokykloj  g.gif Ar nebus jam nuobodu? Kitais metais dar tik į priešmokyklinę eis  unsure.gif

ax.gif nebus nuobodu, mano dicke isejo i mokykla viska mokedama irgi nerimavau ka ji ten veiks, bet nuobodziaut neturejo kada, stumesi i prieki, stipriai pralenkdama saviskius. turejo daug laisvo laiko, tai buvo aktivyste, dalyvaudavo visuose renginiuose. namuose namu darbu nereikedavo ruost, viska klasej pasidarydavo. blogumas gal tik tas, kad niekaip negalejo suprasti tu vaiku kurie nemokejo skaityti, rasyti. tai reikdavo daug aiskint, kad ne visi vaikai vienodi, vieniem lengviau, kitiem sunkiau sekasi.
didzioji teigiama puse yra ta, kad ji iprato but lydere, dabar budama 6 klasej, niekam nenusileis su mokslais, visur turi viska moketi, padaryti be klaidu, juk reik 10 gaut. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Evutia @ 2008 01 22, 14:43)
ax.gif nebus nuobodu, mano dicke isejo i mokykla viska mokedama irgi nerimavau ka ji ten veiks, bet nuobodziaut neturejo kada, stumesi i prieki, stipriai pralenkdama saviskius. turejo daug laisvo laiko, tai buvo aktivyste, dalyvaudavo visuose renginiuose. namuose namu darbu nereikedavo ruost, viska klasej pasidarydavo. blogumas gal tik tas, kad niekaip negalejo suprasti tu vaiku kurie nemokejo skaityti, rasyti. tai reikdavo daug aiskint, kad ne visi vaikai vienodi, vieniem lengviau, kitiem sunkiau sekasi.
didzioji teigiama puse yra ta, kad ji iprato but lydere, dabar budama 6 klasej, niekam nenusileis su mokslais, visur turi viska moketi, padaryti be klaidu, juk reik 10 gaut.  wub.gif

Šaunią dukrelę turit. Mano zuikis seniai jau skaito (nuo 3,8m) Bet jau nebenori. nežinau kaip bus kai reiks į mokyklą pėdint.
Atsakyti
sveikute..
hmm, manajai tai 4,5. visada galvojau, kad ji labai protinga pagal metus, alia paskaicius jusu pasisakymus, pradedu galvot, kad atsilieka.
na, raides ji pazysta beveik visas, savo, mano varda paraso, skaiciuot siaip jau iki 100 moka (tik vokiskai siaip, lietuviskai siunkiau, bet vistiek.)
bet kad skaitytu normaliai, ar parasytu to, ko nezino tai nera..
tai man ja labiau pamokint gal reiktu? nors turim visokiu uzsiemimui knygeliu..
g.gif

ar jus cia pasakojat apie vaiku skaityma kai apie biski kitoki, nei normalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(selestė @ 2008 01 23, 08:23)
Šaunią dukrelę turit. Mano zuikis seniai jau skaito (nuo 3,8m) Bet jau nebenori. nežinau kaip bus kai reiks į mokyklą pėdint.

Na, jis dar mažas unsure.gif Dabar toks laikotarpis. Vėliau vėl susidomės skaitymu mirksiukas.gif

QUOTE(trys_spirgiukai @ 2008 01 23, 20:09)
sveikute..
hmm, manajai tai 4,5. visada galvojau, kad ji labai protinga pagal metus, alia paskaicius jusu pasisakymus, pradedu galvot, kad atsilieka.
na, raides ji pazysta beveik visas, savo, mano varda paraso, skaiciuot siaip jau iki 100 moka (tik vokiskai siaip, lietuviskai siunkiau, bet vistiek.)
bet kad skaitytu normaliai, ar parasytu to, ko nezino tai nera..
tai man ja labiau pamokint gal reiktu? nors turim visokiu uzsiemimui knygeliu..
g.gif

ar jus cia pasakojat apie vaiku skaityma kai apie biski kitoki, nei normalu?  g.gif

|Šimtus kartų įsitikinau, kad kartais tokie girimaisi būna perdėti. Na, maža tavo mergytė. Ko iš jos reikalauji to, kas jai pagal amžių nepriklauso? Kai ji 7 metų nepažins raidžių, nesidomės skaitymu, tada gali nerimauti. Dabar gyvenk ir nesuk galvos, ar ji protinga ar ne. Leisk vaikui mėgautis tuo, kas jam įdomu, o ne kas mamai
Atsakyti
Man atrodo per prievartą tikrai nereikia vaikų verst.Ateina laikas kai patys pradeda klausinėti ir domėtis.Tada jau verta paskatint.
Atsakyti
girtis as ir neturiu ko, tik parasiau apie savo mergaite, kaip jai sekasi ir ji ne viena tokia yra. wub.gif turiu berniuka, kuriam 6 metai, tai jis apie skaityma nei bum bum. jam neiseina nors ka. ne visi vaikai vienodi kiekvienam savo laikas, ismoks viska kada jiems bus idomu. jei vaikas pradeda anksciau skaityti, tai saunu, bet nereik galvot, kad atsilikes jei kitu skaito, o mano ne.
Atsakyti
QUOTE(Evutia @ 2008 01 25, 11:08)
bet nereik galvot, kad atsilikes jei kitu skaito, o mano ne.

Visiška tiesa, kiekvienam savas laikas biggrin.gif
Bet, jei rimtai, tai juk kiekvienai mamytei smagu, kai jos atžalėlė kažkokius pasiekimus parodo, tai ir pasigirti norisi tongue.gif
Atsakyti
Na čia paskaičius tai tikrai kai kurių mamyčių vaikučiai stebina, o aš papasakosiu apie savajį vaikutį.Mums 4 su trupučiu tai skaičiuojam iki 12, kartais ir iki tiek neišeina, priklauso nuo maivymosi lygio, blush2.gif , raidelių pažystam gal 2 tečdalius iš visos abėcėlės, mokam pasirašyti savo vardą ir pradėjo norėt mokytis skaityti, tai paskaitom žodelius 1 ar 2 skiemenų su balsėm A ir Ė, pvz.: RASA, LAŠA, KĖLĖ... Dabar atsirades noras ir išmokt rašyt, tai nukopijavo skaičius nuo TV pulto, raides irgi bando, savo vardą taip moka spausdintinėm raidėm pasirašyt, taip pat ir kompiuteriu susirink tavo vardą. Ir manau, kad mano vaikutis labai šauniai vystosi ir į paruošiamąją klasę žadam leisti nuo 5 m.Nes dabar prasideda ta žingeidumo banga. Tai kaip sakoma ir paleisim į mokslus ant bangos smile.gif
Atsakyti
Mano skaityti pradėjo 5 metų ir dviejų mėnesių wub.gif wub.gif tai dabar perkam visokias knygeles ir skiatom kas vakarą, aš perskautau puslapį, paskui ji, tai malonu klausynt, tokio mažo skatančio žmogučio ax.gif wub.gif
Atsakyti
na, girtis as tikrai nenoriu. ir jos nevercia niekas nei skaitytoi, nei rasyti, nei skaiciuoti. daro viska pati is saves. sakiau bus i mama, nes skaiciai jai patinka daug daugiau, nei rasymas. knygeles tai visada nuo pat mazens jai vis perkame, ji meilai jas ziuri, skaito.. thumbup.gif na, kaip moka, is serijos, skaitau ka matau. keista buna, kai kiti tevai sako, kad kartim 2 ar 3 metu vaikai dar per mazi knygoms.. maniskei knyga visada labai miela dovana. biggrin.gif ir viska pati is saves daro siaip, jei ka, tai padedam, bet verst tai neverciam..
tik sakau, cia paskaicius, pagalvojau, kad reiktu ja rimtai pradet mokint. pagalvojau, gal tikrai nenormalu, kad tiek mazai moka, nors visad galvojau, kad daug g.gif
Atsakyti
Mes irgi jau skaitom dviskiemenius žodžius tokius kaip LĖLĖ, MANO, TYLA ir pan. ax.gif Tikrai vaiko neverčiam, viską darom žaidimo forma, o ir jam smagu, kai perskaito. į priekį neskubam, norim, kad šios žinios susigulėtų, bet jis pats domisi parašytais sudėtingesniais žodžiais, tai tenka ir perskaityti tongue.gif
Atsakyti