Musiski nuo mazens labai domino skaiciai.Skaiciuoti pradejo labai anksti.
Su skaitymu sunkiau.Raideles visas pazista ir jau pradeda skaityti dviskiemenius zodzius.Tikiuos iki mokyklos ismoks.Nedaug jau laiko beliko
manyčiau,kad yra didžiulis skirtumas,ar vaikui dar tik suėję 5m,ar jau juos bebaigiantis.Ir visus taip suplakt į vieną krūvą neteisinga.Mano didžioji,kai patapo penkiamete net ne visas raides pažinojo,o jau juos bebaigdama perskaitydavo trumpus žodžius ir net dažniausiai teisingai juos parašydavo kompiuteryje su WordPad Dabar jai 6,5 lanko paruošiamąją grupę,ir vienintelė iš klasės,iš 15 vaikų, skaito.Pati perskaito trumpas pasakėles,patikrina mano mobiliam žinutes ,parašo diedukui el laiškelį Ir nepasakyčiau,kad kas su ja daug užsiėmė,ji pati labai domėjosi,viena sau pasiėmus knygutę mokėsi skaityt.
vyresnelis kai buvo 5m.nezinojo nei vienos raides o apie skaityma ir kalbos nebuvo o va vidurineliai tik suejo 5m o ji jau pazysta raideles dar neskaito bet kai pati paraso tai ir perskaito tai stai jei vaikas nenori jo niekaip nepriversi ir neprimokysi
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 30, 12:25)
Musiski nuo mazens labai domino skaiciai.Skaiciuoti pradejo labai anksti.
Su skaitymu sunkiau.Raideles visas pazista ir jau pradeda skaityti dviskiemenius zodzius.Tikiuos iki mokyklos ismoks.Nedaug jau laiko beliko
Maniškis irgi labiau domisi skaičiais. Skaičiuoja be problemų, sudeda, atima. Skaityti neverčiau, bet neseniai pats atėjęs perskaitė trumpus žodžius Dabar labai domisi skaitymu, bet skaito tik po 2 raides. Jei skiemenyje yra trys raidės, tai perkaitys 2 kartu, o likusią jungs prie kitos raidės.
Dėl mokyklos nesijaudinu. Konsultavausi su daugeliu pradinių klasių mokytojom, tai pabrėžė, jog skaityti neprivaloma. Žiūrėsim, kaip seksis rudenį mokykloje
Laba vakarą , turiu sūnelį, kuriam dabar jau beveik septyneri . O skaityt pradėjo mokintis nuo kokių keturiu ar keturių su trupučiu, kadangi, jam būdavo labai įdomu sužinoti kokia ši raidė, kokia kita, pirkdavom žurnaliuką "Mikė Pūkuotukas", bandydavom kartu dėti raideles, ir taip po truputuką pradėjom skaityti, o nuo penkerių, jau skaitė puikiai, ir supranta ką skaito. Dabar jau geras pusmetis kaip perkam žurnalą "Donaldas ir kiti" ir labai noriai skaito, ir domisi visomis komiksų istorijomis.Tai į nulinukę klasę net neleidom, namie turim knygutę nusipirkę iš knygyno "Rašysiu pats {šešemečiui}" tai taip pat jau baigiam prirašyt tom tikrom didžiosiom ir mažosiom raidelėm. O spausdintinėm rašyt po truputį pradėjom nuo trejų metukų, būdami sanatorijoj. Ir čia nebuvo spaudimas, išmokti skaityt ir rašyt, iš mano pusės, to norėjo jis pats, pats su sąsiuviniu lakstydavo aplink ir prašydavo , kad užduočiau naujų raidelių. .
Nenoriu girtis, bet manau, kad vaikutį reikia po truputį prie to vesti, ar tai kokį žurnaliuką nupirkti, arba kaip mano mažius daro, mėgsta su liniuote susibraižyti TV programas kur yra parašyti filmukai.
Tad kitais metais bandysim semtis patirties mokyklėlėje, manau, kad didelio streso nebus nei man , nei sūneliui .
Nenoriu girtis, bet manau, kad vaikutį reikia po truputį prie to vesti, ar tai kokį žurnaliuką nupirkti, arba kaip mano mažius daro, mėgsta su liniuote susibraižyti TV programas kur yra parašyti filmukai.
Tad kitais metais bandysim semtis patirties mokyklėlėje, manau, kad didelio streso nebus nei man , nei sūneliui .
Sveikutes!
mes irgi jau ir skaiciuojam ir skaitom ir rasom.zinoma kartais prireikia pagalbos
skaiciuoti pradejom labai anksti 2.6m jau skaiciavom iki 20 be problemu ,o skaitymas ir rasymas atejo palengva mokukloje.
mes irgi jau ir skaiciuojam ir skaitom ir rasom.zinoma kartais prireikia pagalbos
skaiciuoti pradejom labai anksti 2.6m jau skaiciavom iki 20 be problemu ,o skaitymas ir rasymas atejo palengva mokukloje.
Musu mergaite gal nuo kokiu triju pradejo dometis raidelemis. Patys nieko per daug neaiskindavome, bet kiek klausdavo, tiek paaiskindavome. Dabar beveik septyni, pati skaito zurnaliukus, knygutes. Savaitgaliais rytais ramu, nes visada randa ka paskaityti. Drazelio grupeje ji geriausia skaitove, daznai pavaduoja aukletoja pasaku skaityme Ir vaikai jos skaitymo klausosi geriau nei aukletojos. Skaiciukais taip pat domisi. Labai megsta uzduoteles, kur reikia atlikti sudeties ir atimties veiksmus. Ir kas svarbiausia - viskuo dukrele domisi pati, mes tik padedame
Sveikos, mano vyreseliui 5 su puse, raides mokinu rasyti ir pazindinu po truputi, bet tai jo nedomina. Na ir per prievarta neverciu tai daryti. Manau tai nera blogai, kad penkiametis nemoka skaityti, visi ismoksta mokykloje - to ten ir einame!
Sekmes visoms mamytems
Sekmes visoms mamytems
QUOTE(Labanoriska @ 2008 01 16, 12:58)
Sveikos, mano vyreseliui 5 su puse, raides mokinu rasyti ir pazindinu po truputi, bet tai jo nedomina. Na ir per prievarta neverciu tai daryti. Manau tai nera blogai, kad penkiametis nemoka skaityti, visi ismoksta mokykloje - to ten ir einame!
Sekmes visoms mamytems
Sekmes visoms mamytems
maniskis ir nedega susidomejimu
bet knygutes visai megsta
ir skaito jas isatminties, ka as jam paskaicius buvau, tai jis atsivercia ir ale skaito - pasakoja
as nei mokinu nei verciu nei dar kazka darau
matau kad susidomejimas dar tik bunda pas ji, tai geriau jau pats domisi nei kad iskart uzsipult ir nora visai pradangint
manau kad tai labai asmeniskas dalykas kada vaikas pradeda skaityti, taip pat kaip kalbejimo ismokimas, vieni anksciau kiti veliau. Mano sunus dar tik pradeda skaityneti,nors jau senai pazysta visas raides
Tai ir aš parašysiu ką moka mano Pūkelis
Skaičiuoja iki šimto
Parašo kai kuriuos žodžius
Pažįsta raides (ne visas)
Skaityti nemoka. Aš jam labai daug skaitau, todėl jis puikiai moka atpasakoti, iš šiaip gražiai reiškia savo mintis.
Prisijungia prie interneto, per google susiveda žaidimai ir žaidžia.
Atskiria rusų kalbą nuo bet kurios kitos užsienio kalbos.
Moka 7 angliškus žodžius.
Tai tiek
Skaičiuoja iki šimto
Parašo kai kuriuos žodžius
Pažįsta raides (ne visas)
Skaityti nemoka. Aš jam labai daug skaitau, todėl jis puikiai moka atpasakoti, iš šiaip gražiai reiškia savo mintis.
Prisijungia prie interneto, per google susiveda žaidimai ir žaidžia.
Atskiria rusų kalbą nuo bet kurios kitos užsienio kalbos.
Moka 7 angliškus žodžius.
Tai tiek