Aš savo praktikoje esu mačius penkiametį skaičiusį keturiom kalbom
Tokių vienetai. Be šio jis dar turėjo ir kitų gabumų..
Iki mokyklos nėra būtina raidelių mokėti ar skaityti. Nepamirškite vaiko fiziologijos. Geriau lavinkit vaiko rankytę ir sakytinę kalbą Skaitykite vaikams gražias pasakas, padavimus, eilėraščius... Šnekėkitės su savo vaiku.
Žinoma, jei vaikas pats nori, tai galit ir pamokyt skaityti.
QUOTE(Springlet @ 2007 12 23, 12:57)
Aš savo praktikoje esu mačius penkiametį skaičiusį keturiom kalbom
Iki mokyklos nėra būtina raidelių mokėti ar skaityti. Nepamirškite vaiko fiziologijos. Geriau lavinkit vaiko rankytę ir sakytinę kalbą Skaitykite vaikams gražias pasakas, padavimus, eilėraščius... Šnekėkitės su savo vaiku.
QUOTE(sigb @ 2007 12 23, 13:21)
Mano berniukas pradėjo skaityti 4,5 m. Dabar skaito nesudėtingus tekstukus, rašo paprastus žodelius . 5,5 m manau skaitys ir laikraščius. Bet jis pats labai nori-iš paskos nuolat laksto su knygelėm
Tą ir sakiau, kad svarbiausia jog būtų noro, o tada jau nieko nėra neįmanomo
Smiles, pabandykit surast ja dominancia knyga praktikos daugiau reik.
QUOTE(Springlet @ 2007 12 24, 12:33)
Smiles, pabandykit surast ja dominancia knyga praktikos daugiau reik.
Bet , kad as jau pripirkau tu knygu, sako, kad idomu, kad skaitys. Bet dazniausiai pradzia paskaito ir numeta. Kadangi jai sunkiai skaitosi, o ji nepati didziausia skaitymo gerbeja, tai ir neskaito. Gal man ja reiketu versti skaityti ? Tiesiog nustatyti laika ir pvz. i diena kokiu 20min.? Tik bijau, kad versdama ja isviso ismusiu nora skaityti.
QUOTE(Smiles @ 2007 12 25, 10:23)
Bet , kad as jau pripirkau tu knygu, sako, kad idomu, kad skaitys. Bet dazniausiai pradzia paskaito ir numeta. Kadangi jai sunkiai skaitosi, o ji nepati didziausia skaitymo gerbeja, tai ir neskaito. Gal man ja reiketu versti skaityti ? Tiesiog nustatyti laika ir pvz. i diena kokiu 20min.? Tik bijau, kad versdama ja isviso ismusiu nora skaityti.
Neversk, jokiu būdu AŠ, tarkim, nepakęsčiau jei mane po keletą puslapių per dieną vestų perskaityti Taigi visai neįdomu, vos įdomu pasidarys, tie 20 puslapių baigsis, pasimirš ir kitądien vėl bus neįdomu. Bandyk išklaust kas jei būtų labai įdomu. O ar visi Hariai Poteriai ir panašios knygos jos nedomina?
pritariu tai nuomonei, kad nereikia specialiai 5- meciu skubinti mokytis skaityti. Svarbiausia ugdyti gebejimus bendrauti, atlikineti ivairias uzduotis. lavinti rankyte.
Mano 5 metis pazista keleta raidziu, raso savo varda, mama, tete. Su mielu noru piesia. MAnau to uztenka.
Mano 5 metis pazista keleta raidziu, raso savo varda, mama, tete. Su mielu noru piesia. MAnau to uztenka.
QUOTE(m_ingule @ 2007 12 27, 16:21)
As manau, jog 5metu vaikas, kad moka skaityt tai visiska nesamone
Netvirtinčiau taip kategoriškai. Esu mačiusi nevieną skaitantį penkiametį. Aišku, dažniausiai šie vaikai skaito pavienius žodžius, 2-3 žodžių sakinukus, tačiau nesuvokia perskaityto tekstuko prasmės.Tačiau yra ir tokių, kurie ir skaito, ir suvokia, ką perskaitę .
QUOTE(Smiles @ 2007 12 23, 17:45)
Mano mergaite ismoko skaityti 5 met, dabar ji jau 8m. Bet skaito beveik tam pataciam lygmeni kaip ir pradejo .
Tuomet ją domino pats skaitymo procesas, bet ne knygos turinys. Dabar nepadės jokia prievarta, kol neatsiras tikras literatūros pomėgis. Aš neskaičiau jokių "privalomų" kūrinių, kol neatradau "savo" autorių ir tematikos .
Mano dukra nebuvo nei dveju metuku kai jau pazinojo 10 raidziu na zinojo kuri mamos raide tecio raide ir t.t. iki 4 metu ju puikiai visas raides pazinojo o skaityti niekaip nesiseke ismokyti. Ismoko tik 6.5m. dabar jai 7m. eina i mokykla ir skaito jau puikiai ir supranta ka perskaito gali net atpasakoti ilgiausiais pasakas. Tai manau ateina tas laikas visiem skirtingai vieniems labai anksti kitiems veliau bet nemanau kad nuo to vaikas protingesnis ar kvailesnis , sutinku su ta nuomone kad nereikia versti per prievarta jei vaikas nenori o jei nori tai puiku butina padeti.