Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

O as vistik nesu tos nuomones, kad mokykloj skaityt ismoks, kad mokykla tam skirta. Ir vaikui, ir mamai, ir mokytojai bus tikrai lengviau jei vaikas i pirma klase ateis bent kiek mokedamas skaityt. Su raidelem priesmokyklinej grupej juk supazindinami vaikai. Ner reikalo penkiameciui skaityt, bet septyneriu gal jau ir galetu. Galu gale koki Saltineli galetu kompu pazaist, ir smagu ir naudos kazkiek yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamikadzė @ 2007 05 20, 15:22)
Skaitom tokius žodžius , kaip mama mala, tėtė kala  blush2.gif Šiemet eisim jau į mokyklą, gal reiktų pamokyt truputėlį daugiau  ax.gif

Na gal ir mažoka žodeliu. Galvoju, kad septynmečiui (na juk greitai bus), reiketų daugiau.
Atsakyti
QUOTE(LIUXX @ 2007 05 22, 17:04)
Na gal ir mažoka žodeliu. Galvoju, kad septynmečiui (na juk greitai bus), reiketų daugiau.

Kalbėjau su pradinukų mokytoja, tai daug vaikų ateina į pirmą klasę nemokančių skaityti, bet per pirmus metus visi išmoksta. Sakė, kad nėra reikalo vaiką mokinti anksčiau, jei jis nerodo jokio noro. Vieniems vaikams patinka knygutes vartyti, o kitiems lakstyti.
Atsakyti
Mano sūnus į mokyklą išėjo nemokėdamas skaityti.Aš irgi buvau tos nuomonės, kad skaityit išmoks mokykloje.Buvo tikrai sunku.Vargo ir mokytoja, ir aš pati, kol vaiką išmokinome skaityiti.Dukra nuėjo į mokyklą gerai skaitydama.Tai jai žymiai lengviau.Taigi, stengsiuos,kad jauniausias sūnus į mokyklą išeitų mokėdamas skaityti.
Atsakyti
na manoji,5-kiamete jau perskaito lengvesnius zodelius,tiesa,tik angliskai...Nors zino ir lietuviskas raides visas,bet kadangi mokyklele angliska tai ir skaito siek tiek ta kalba.Kolkas nenoriu jos "maisyt" tai nemokinu lietuvisko skaitymo,kai pilnai apsipras su anglu kalba,tada pradesim mokyt lietuviu gramatikos smile.gif

ir pasakas pries miega tecio praso skaityt lietuviskai,o mamos angliskai...
Atsakyti
Mano sunus (5,5 m.) jau skaito po truputi, bet jis pats labai nori, niekas jo nevercia..as netgi baiminuosi, ar jam bus idomu pirmoj klasej, kai viska mokes g.gif siemet dar tik lankys paruosiamaja grupe, juk per metus tai jis laisvai skaitys..
Atsakyti
QUOTE(Ingridaurb @ 2007 05 24, 10:25)
Kalbėjau su pradinukų mokytoja, tai daug vaikų ateina į pirmą klasę nemokančių skaityti, bet per pirmus metus visi išmoksta. Sakė, kad nėra reikalo vaiką mokinti anksčiau, jei jis nerodo jokio noro. Vieniems vaikams patinka knygutes vartyti, o kitiems lakstyti.

Manoji prie tų, kuriems tik lakstyt patinka g.gif g.gif g.gif Tikiuosi iki mokyklos išsilakstys, o po to jau į mokslus kibs. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(urtea @ 2007 05 28, 13:42)
Manoji prie tų, kuriems tik lakstyt patinka g.gif  g.gif  g.gif Tikiuosi iki mokyklos išsilakstys, o po to jau į mokslus kibs. ax.gif

Maniskio irgi niekaip neiseina priverst mokintis raidziu doh.gif Moka savo varda parasyt ir viskas.O i mokykla sako isvis niekada neis ax.gif
Atsakyti
berniukai (ir kitos, kuriu vaikuciai nenori mokytis),
ar pacios jus skaitot savo vaikams pasakeles?
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2007 05 28, 16:16)
berniukai (ir kitos, kuriu vaikuciai nenori mokytis),
ar pacios jus skaitot savo vaikams pasakeles?

Maniskiui labai patinka,kaip jam skaitau.Vakarais perskaitom po 4 knygutes,man kartais ir nusibosta blush2.gif bet jis praso,tai vaikui atsakyt negaliu. uzduociu knygeles jis sprendzia.Bet pats skaityt ir mokintis raideliu jis nenori schmoll.gif
As nemanau,kad problema tame jog mama neskaito vaikui knygeliu.Maniskiui jos nuo pat mazumes labai patinka.
Atsakyti
berniukai, as is viso nematau problemos, kad vaikas dar nenori mokytis raideliu, tiesiog ateis laikas ir ismoks smile.gif Dziugu, kad saviskiams skaitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2007 05 28, 20:23)
berniukai, as is viso nematau problemos, kad vaikas dar nenori mokytis raideliu, tiesiog ateis laikas ir ismoks  smile.gif Dziugu, kad saviskiams skaitai  mirksiukas.gif

As irgi sutinku su sia nuomone,kad ateis laikas ir ismoks drinks_cheers.gif Nors to laiko ne tiek daug ir liko g.gif ax.gif
Atsakyti