Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(aistruole @ 2007 02 08, 01:36)
Klopedija, tu cia rimtai ikasti norejai ar kaip suprasti tavo komentara? Apie koki sutrikima tu kalbi
protest.gif    Manai, kad mano sunus turi psichini sutrikia ar panasiai  blink.gif  Kad nemoka skaityti budamas 5 metu, tai jau atsilikes.... schmoll.gif
Na tikrai supykau!

Is kuriu Klopedijos zodziu tu "supratai", kad ji kazka ne taip pasake apie tavo sunu? As tai supratau kitaip... Pasiskaityk atidziai dar karta, ka ji parase - pamatysi, ji nieko netaike tavo sunui 4u.gif
Na, o kalbant apie vaikucius, maniske skaityt neskaito, pazista kelias raides, skaicius, moka suskaiciuoti iki 20, moka parasyti raides ax.gif (nukopijuoti), bet iki skaitymo manau mums dar toloka...
Atsakyti
mūsiškė pana perskaito tik 4 raidžių žodžius, pvz, "sala, šaka, katė" ir pan. O kai pabandom jau 5 raidžių, pvz, "labas", nesigauna dar. Ieško skiemens tai paskutinei "s" sad.gif Na, bet ateis laikas, ir išmoks.
mokomės skaityt tik porą savaičių, todėl manau, kad viskas puiku 4u.gif

O dėl skaičių- skaičiuoja pirmyn ir atgal iki 100, bandau jau mokint ir sudėt-atimt iki 10. Visai neblogai jau gaudosi. Tik ne kasdien jai užeina noras mokytis schmoll.gif
Užtat rašyt labai patinka ir skaičius, ir raides. Ypač į visokias pratybas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gupija: 16 vasario 2007 - 11:01
dieve mano mamos jus taip norit greit savo vaikus didelius matyt!
patys mokytojai nerekomenduoja mokyti vaiku skaityti, rasyti ir skaiciuoti ax.gif
jie privalo zinoti, pazinti ir atskirti raides, skaicius ir figuras, sugebeti parasyti po viena. turi tureti bendra supratima apie visa tai
dauguma mokytoju yra tos nuomones, kad jei vaikas ateina i mokykla i pirma klase jau visa tos klases programa mokedamas, pasijaucia visaziniu ir nebemato jokio reikalo stengtis kopti toliau
leiskit vaikams zaisti, durniuoti, kol jie mazi.....
be to mamytes nepamirskit, kad darzeli yra ikimokyklines grupes, kur vaikai, viso to, ka aprasiau virsuj tikrai apmoko....
tiesa pamirsau dar kai ka pamineti, jei vaikas tuo domisi, tai butinai i tai reikia atkreipt demesi ir ji pamokyt
taciau,jei vaikas visiskai tuo nesidomi, tai tikrai neverta versti, nes taip tikrai noro nepridesit g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beata777: 17 vasario 2007 - 11:55
QUOTE(beata777 @ 2007 02 17, 13:53)
patys mokytojai nerekomenduoja mokyti vaiku skaityti, rasyti ir skaiciuoti ax.gif
jie privalo zinoti, pazinti ir atskirti raides, skaicius ir figuras, sugebeti parasyti po viena. turi tureti bendra supratima apie visa tai
dauguma mokytoju yra tos nuomones, kad jei vaikas ateina i mokykla i pirma klase jau visa tos klases programa mokedamas, pasijaucia visaziniu ir nebemato jokio reikalo stengtis kopti toliau
be to mamytes nepamirskit, kad darzeli yra ikimokyklines grupes, kur vaikai, viso to, ka aprasiau virsuj tikrai apmoko....
tiesa pamirsau dar kai ka pamineti, jei vaikas tuo domisi, tai butinai i tai reikia atkreipt demesi ir ji pamokyt
taciau,jei vaikas visiskai tuo nesidomi, tai tikrai neverta versti, nes taip tikrai noro nepridesit g.gif

pritariu 100 procentų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(urtea @ 2007 02 17, 14:02)
pritariu 100 procentų. drinks_cheers.gif

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
mano penkiamete dukryte dar neskaito, as jos neverciu ir apie tai dar net negalvoju. Sunu kazkada isleidau 5 metu i parengemaja klase, po to i 1.....ir kas is to?? Vaikui persunku.....
Maziukes neverciu, ir nesuku nei jai, nei sau galvos. O dar nezinom i rusu ar lietuviu mokykla eisim, tad nezinom nuo kokiu raidziu pradet ta mokyma:)))
Vaiksto i darzeli, kol kas uzteks to, ko moko darzelyje
Atsakyti
QUOTE(beata777 @ 2007 02 17, 12:53)

jei visa tai buvo taikyta man, tai prašovėt pro šalį ax.gif Mūsų pana be galo judri- dūksta dienom, po lauką su draugėm laksto, kompu žaidžia ir t.t. Ir be visa to, ji LABAI nori mokytis PATI. Niekas jos per prievartą neverčia ir pasodinęs į galvą nekala. Visi mokslai prasideda netikėtai- žaidžia žaidžia ir staiga prisimena "mama, mokomės skaityti". Mama tuo metu dažniausiai būna kuo nors užsiėmus ir viską metus ima mokytis skaityti. Tai argi tokiu būdu atimama vaikystė??

P.S. ir nešnekėkit man apie tai, ką rekomenduoja mokytojai. Esu pati mokytoja. Tik ne pradinukė cool.gif
Atsakyti
manyčiau, viskas priklauso nuo vaiko žingeidumo. Dukra mato , kaip vyresnis brolis smarkiai skaito, ir aš, pati paprašė mokinama. bigsmile.gif Ir ką gi, padėliojom kaladėles, išmoko jungti raides, skiemenis, dabar pačią azartas pagavo - skaito viską, ką mato gatvėse ar žurnaluose. Aišku, dar teksto į vieną visumą nesujungia - kol perskaito antrą trečią žodį, jau pamirša pirmą lotuliukas.gif , bet pradžia jau yra.
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2007 02 17, 23:58)
jei visa tai buvo taikyta man, tai prašovėt pro šalį  ax.gif Mūsų pana be galo judri- dūksta dienom, po lauką su draugėm laksto, kompu žaidžia ir t.t. Ir be visa to, ji LABAI nori mokytis PATI. Niekas jos per prievartą neverčia ir pasodinęs į galvą nekala. Visi mokslai prasideda netikėtai- žaidžia žaidžia ir staiga prisimena "mama, mokomės skaityti". Mama tuo metu dažniausiai būna kuo nors užsiėmus ir viską metus ima mokytis skaityti. Tai argi tokiu būdu atimama vaikystė??

P.S. ir nešnekėkit man apie tai, ką rekomenduoja mokytojai. Esu pati mokytoja. Tik ne pradinukė  cool.gif

jums asmeniskai tikrai nieko netaikiau
priesingai, manau, jei vaikas domisi ir nori reikia tik padeti jam, todel jusu situacijoje nieko blogo pasakyt tikrai negaliu
taciau yra mamos, norincios kad vaikas tokio amziaus skaitytu, bet vaikas tam noro neparodo, vat tada as esu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
ir mano butent paskutiniai zodziai is pasakytu buvo pritaikyti jums mirksiukas.gif perskaitykit ta tema iki galo mirksiukas.gif
Atsakyti
aha 4u.gif
bet visgi man pasakykit, kaip išmokyt perskaityt 5 raidžių žodžius? pvz "labas". Niekaip nesugalvojam kokiu būdu parodyt, o panelei net pyktis ima, kai nesigauna.
Atsakyti
na siaip mums irgi tai nekaip gaunasi
jo vardas matas,tai jai galune baigiasi as, tai jis supranta, o kai tik us,is tai niekaip g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Daug kas bando skiemenuot, bet aš mokau "dainuot": parašome žodį LABAS, rodome raidę ir stengiamės ištęsti garsą: LLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAB-B-B-B-B-BAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSS (labas). Aiškinu, kad nevisus garsus galime išdainuoti, kad yra garsų, kurie "sprogsta".
Naudinga mokytis įsiklausyti į žodžio garsus: koks pirmas garsas, koks paskutinis, kai tokias užduotis suvokia, analizuojama visa žodžio garsų seka. Tai vadinama foneminio suvokimo pratybomis.
Beje, mokome skaityti žodžius, parašytus tik didžiosiomis raidėmis. Mažosiomis išmoks mokykloje book.gif . Sėkmės!
Atsakyti