Na as neturejau blogaja prasme girtis Gal ne taip supratote
O angliskai ar lietuviskai...nera skirtumo. Itakos turi tai kokioje salyje gyveni
QUOTE(ZAIZA-PAIZA @ 2007 02 07, 12:11)
Aš manu, kad mokyti vaiką skaityti tik tam, kad kitų vaikai tai daro, yra blogai. O be to, nemanau, kad kiekvienas tėvelis žino, kaip ir nuo ko pradėti mokyti. Teko girdėti, kad toks priverstinis pradžiamokslis mokykloje turi šiokių tokių minusų.
QUOTE(Lara2 @ 2007 02 07, 15:54)
Mano mergina raides pazysta visas ,bet skaityt neskaito dar.Viskam savo laikas pati didelio noro nerodo skaitymui,daugiau skaiciuot jai patinka,tai as perdaug ir neverciu.Gal po menesio,kito pati uzsimanys ...
va maniske pati ir uzsimane sakiau jau pries metus ateik pamokinsiu, o jinai ne ir viskas nenori nereikia, as pasiuliau galvojau gal susidomes, bet nesusidomejo, o vat atejo laikas, sako noriu, pamokink. Tik vat man su mokymu ne kas nelabai as moku, is keturiu raidziu pamokinau, o kaip toliau ir nemoku paaiskint tai po biski judam tolyn, nenoriu ko nors pagadint
Manoma, kad vaikas turėtų savaime pats išmokti ir skaityti, ir rašyti, kaip kad išmoksta šnekėti. Tereikia sudaryti tam palankias sąlygas: parūpinti įvairiausių priemonių (pieštukų, knygelių, raidynų, žurnaliukų ir t.t.) ir paskatinti jais domėtis. Teisingai Aistruole rašė
Tik nereikia mokinti rašytinių raidžių.
Dukros nemokinau, ji pati ismoko. Sunu kiek tenka pamokinti - jis neismoksta. Ateis vadinasi laikas, ir ismoks. Matau, kad abudu sumanus ir moka sutelkti demesi, vadinasi viskas bus gerai.
Aišku, liūdniau, jei vaikas turi raidos sutrikimų arba lėtesnės psichinės brandos. Tik nereikia mokinti rašytinių raidžių.
Mano penkiametis pazista visas raides, bet niekaip nesuvokia kaip jas i viena zodi sulipdyti. Tad nutarem dar palaukti ir paaugti.
Klopedija, tu cia rimtai ikasti norejai ar kaip suprasti tavo komentara? Apie koki sutrikima tu kalbi
Manai, kad mano sunus turi psichini sutrikia ar panasiai Kad nemoka skaityti budamas 5 metu, tai jau atsilikes....
Na tikrai supykau!
Manai, kad mano sunus turi psichini sutrikia ar panasiai Kad nemoka skaityti budamas 5 metu, tai jau atsilikes....
Na tikrai supykau!
Neverta pykti dėl neskaitančio penkemečio.
Tie vaikiukai, kurie turi sutrikimus neišmoksta pirmoje, kartais net antroje klasėje.
O penkemetis tegul žaidžia, arba jei patinka, lai mokosi skaityti.
Tie vaikiukai, kurie turi sutrikimus neišmoksta pirmoje, kartais net antroje klasėje.
O penkemetis tegul žaidžia, arba jei patinka, lai mokosi skaityti.
aistruole,2007 02 08, 01:36
Klopedija, tu cia rimtai ikasti norejai ar kaip suprasti tavo komentara? Apie koki sutrikima tu kalbi
Pacitavau Tavo žodžius kaip labai aiškius ir protingus. Norėjau pabrėžti sveiką požiūrį į vaiko ugdymą. Ir nieko neminėjau, kad Tavo vaikas turi kokių nors specialiųjų poreikių, svarsčiau apskritai, niekam konkrečiai netaikiau.Klopedija, tu cia rimtai ikasti norejai ar kaip suprasti tavo komentara? Apie koki sutrikima tu kalbi
Na tikrai supykau!
Na ir pyk, jei taip nori!
Maniškė dar neskaito
Mano sūnus raides pažįsta nuo trijų metų, skaityti išmoko maždaug keturių. Nieks jo ypatingai nemokė, raides pats išsiklausė iš mūsų kaip vadinasi, jungti raides į skiemenis kelis sykius pamokė mano mama ir tiek. Jam buvo įdomu ir pats per save išmoko, matyt tiesiog reikėjo pagauti kampą kaip tai daroma ir viskas. dabar pats sau gali pasiskaityti kas įdomu, kartais prieš sesę pasimandravoja. o dukra, dabar jau keturių su puse, skaitys matyt dar negreit. kol kas net ne visas raides pažįsta, nors savo vardą jau parašo. bet nemanau jos skubinti, ateis laikas išmoks.
Nu jus cia ir aptarinejat. Nutariaua ir as truputeli trigrasi ikist. Mano dukra nuo 4 metu pazista raides, ismoko per savaite. Bet pati paie jas ir paklause, pati nesiuliau. Skaityti pradejo zodzius, ne sakinisu, jau normaliai be musu pagalbos 5 metu. Bet knygu neskaite ir man tai labai normalu buvo.Sunus lygiai taip pat dare. Dukra turi sutrikima,jai 6 dabar, ji pirmoje klaseje ir ji skaito tikrai gerai saknius ir suvokia kas parasyta ir raso. Ir mokytoja sako, kad tikrai skaito neblogiau nei kiti o uz kai kuriuos vaikus dar ir geriau. Sutrikimai sutrikimams nelygus, vaikai vaikams. Kiek ateina vaiku nemokedami skaityti i mokyklas, pasiveja jie tuos skaitancius ir dar ir aplenkia daznai. taip kad, ateis laikas ir skaitys tie vaikai.
Sveikos mamos, džiaugiuosi įsijungusi į diskusijas apie penkiamečius. Visiškai pritariu nuomonei, kad viskam savas laikas. Mūsų sūnus viską daro tada, kai tuo susidomi. Nepritariu priverstiniam keturmečių mokymui skaityti, nebent vaikas pats to nori. Mūsiškis tik šiais metais (jam gegužės mėnesį bus 6 metukai) susidomėjo raidelėmis, ėmė ir išmoko jas per kelias dienas, vaikai gi labai imlūs, net man pačiai keista, kad taip greit galėjo išmokti, tiesiog atsinešė raidyną ir paprašė pamokyti. Vardą savo parašo be klaidų ir dar labai gražiai, nors jis ilgas ,,Kristupas". O skaičius žino jau seniai.