Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

mano sunelis vat jau dabar 4metuku skaito, na su skiemenimis aisku bet nors ka nors perskaito 4u.gif
Atsakyti
Maniskiu 6,5 m ,bet dar neskaito,ir ne visas raides pazista,labai jau jam nuobodu,o vat skaiciuoti tai puikiai moka ir labai jam tas patinka.
Atsakyti
Mano 4 metų dukra dar neskaito. Raides jau seniai pažįsta, moka sujungti į skiemenis, bet skaityti dar neišeina. Aš ir neskubinu smile.gif .
Atsakyti
Mano dukra 5 metu pradejo skaityti 4u.gif .
Atsakyti
Mano dukra 5m jau mokejo skaityt,bet knygu nemego ,o televizijos programa tai visada perskaitydavo ir zinodavo ka rodys.Tik su valandom sunkiau buvo book.gif
Atsakyti
labai nustebau,kai draugės vaikas būdamas ketveriu jau skaitė ir išmoko pats. tuomet ir aš savo mergyte pradėjau spaut. bet pamačiau kad tai ne į nauda. o dabar ji būdama paruošemoje grupėje su didžiuliu noru mokosi,stengesi.
Atsakyti
mano neskaitė, bet kai tik nuejo į mokyklą, labai greitai išmoko smile.gif , ir skaito ne blogiau dabar už kitus smile.gif
Atsakyti
maniske paprase kad mokinciau skaityt, tai dabar po truputi mokinames smile.gif jau is didziuju 4 raidziu sudarytus zodzius perskaito thumbup.gif nepazista mazuju, bet manau kad viskam savas laikas, atejo laika sir paprase kad pamokinciau, darzelyje kaip ir rasiau dar nei vienas nemoka, ne visi ir skaicius pazysta ir skaiciuot moka 4u.gif
Atsakyti
Visos jus cia rasote apie savo vaikus, giriates... smile.gif
...As kaip ir nesuprantu kuom cia girtis jei taviskis skaito nuo 4 metu...Visu pirma as tuo nelabai tikiu doh.gif nes zinau daugelis zmoniu megsta nepiktybiskai pervertinti savo jegas ar panasiai. Pavyzdziui jei jei vaikas perskaito keleta tu paciu zodziu is sakinio, jau sako - maniskis skaito!.. Ar is tikruju?.. rolleyes.gif
Na as taip kartais pagalvoju...gal ir nera tiesos mano zodziuose.
Kalbant apie savo vaikus...dukra pradejo skaityti 5.5 metu, skaityti, tai vadinasi eme pirmas skaitymui skirtas vaikiskas knygeles ir skaite sakiniais, tik dar be intonacijos.
Skaiciuoti pradejo daug veliau....
Sunui irgi jau arti 5.5 meto...ka gi jis moka?.. Pazista kaikurias raides, bet visiskai ju nemoka jungti. Manau jis skaitys gal 6...Noras yra, jam knygutes patinka ir jis kuria, atseit skaito smile.gif
As nematau tikslo vaiku versti skaityti. Dukros nemokinau, ji pati ismoko. Sunu kiek tenka pamokinti - jis neismoksta. Ateis vadinasi laikas, ir ismoks. Matau, kad abudu sumanus ir moka sutelkti demesi, vadinasi viskas bus gerai.

Kad mokyklose stipresniems reikia uzduoti daugiau, pritariu. Kitaip jie praranda nora zinoti, stengtis.
Silpnesni tuo tarpu ideda darbo i savo mokslus ir pasiekia daugiau. Nes atsiranda kruopstumo ir pastangu darbo vaisius smile.gif

Kaip sakant, kartais kruopsti ir darbsti namu seimininke yra geresne, nei ta kuri savo sugebejimus rodo puoduose ir juos veliau palieka... cool.gif
Atsakyti
Aš manu, kad mokyti vaiką skaityti tik tam, kad kitų vaikai tai daro, yra blogai. O be to, nemanau, kad kiekvienas tėvelis žino, kaip ir nuo ko pradėti mokyti. Teko girdėti, kad toks priverstinis pradžiamokslis mokykloje turi šiokių tokių minusų.
Atsakyti
Mano mergina raides pazysta visas ,bet skaityt verysad.gif neskaito dar.Viskam savo laikas pati didelio noro nerodo skaitymui,daugiau skaiciuot jai patinka,tai as perdaug ir neverciu.Gal po menesio,kito pati uzsimanys ... ax.gif
Atsakyti
[quote=aistruole,2007 02 07, 09:52]
Visos jus cia rasote apie savo vaikus, giriates... smile.gif
...As kaip ir nesuprantu kuom cia girtis jei taviskis skaito nuo 4 metu...Visu pirma as tuo nelabai tikiu doh.gif nes zinau daugelis zmoniu megsta nepiktybiskai pervertinti savo jegas ar panasiai. Pavyzdziui jei jei vaikas perskaito keleta tu paciu zodziu is sakinio, jau sako - maniskis skaito!.. Ar is tikruju?.. rolleyes.gif
Na as taip kartais pagalvoju...gal ir nera tiesos mano zodziuose.

Na, as manau, kad tiesos tavo zodziuose nera.. Pirmiausiai, tai nemanau, kad cia yra pasigirimas.. juk temos klausimas yra toks.. tiesiog mamos raso nuo kada vaikai pradejo skaityti..
Tai, kad vaikas perskaito kelis sakinius, manau jau galima vadinti skaitymu.
Kita vertus, viskas priklauso nuo kiekvieno vaiko individualiai. Maniskis raides jungti pradejo neturedamas 5 metu.. o 5.5 jau skaite ne tik lietuviskai, bet ir angliskai.. ir su intonacija.. ta intonacija gal ne is supratimo, kad reikia taip skaityti, bet jis tiesiog megausjasi tuo, taip isijaucia i tuos skaitymus, kad dialogus skaito skirtingais balsais.. atseit bendrauja keli veikejai..
Atsakyti