Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(Ecola @ 2007 01 15, 11:47)
Tai aisku, kad mokykla tam ir skirta, kad mokintu smile.gif
O vat su batraisciais... maniskis nemoketu batu uzsiristi sad.gif Niekada nebuvo poreikio ismokti, nes batus perkam su lipukais smile.gif

as ir pirkdavau batus su lipdukais,nes darzeli patogiau vaikui,o kai nuejo i priesmokykline buvo namu darbas ismokti ,matyt jau buvo subrendes tam reikaliukui tete parode o jis mokesi ant tetes bato smile.gif ir ka kai ismoko,pareiske,kad jam batu reik su raisteliais,nes jis nebe mazius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2007 01 15, 19:19)
Manau kiekvienam vaikui - savas laikas.
Vyresnelis budamas 1metu ir 8 men. pazinojo visas raides, o budamas 5 metu skaite ir rase. Gal kad nuo mazens l. patikdavo knygeles ( jom negailedavom pinigu), galedavo ilgai sutelkti demesi. g.gif Na o musu mazelis tikra brolio priesingybe biggrin.gif

Visai, kaip pas mus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 09 26, 07:56)
Tai va, tai tik įrodo, kad ir 2 metų vaiko veikloje galima įžiūrėt lavėjimo procesą........
Šešerių galės žingsniuoti į mokyklą.... Beja, ankstesniameviename savo poste rašiau, kad Vyresnis vaikas kai lankė darželį, tik vienas vaikas penkiametis mokėjo skaityti, tai tas vaikas ir rašyt jau bandė. O tame darželyje pavasary didesniems vaikams buvo atliekami testai psichologiniai ir loginiai( na žodžiu kažkokie ten) ir pagal juos spręsdavo ar vaikasau pasiruošęs eiti į mokyklą...... Tai tas penkiametis, pagal testus, galėjo drąsiai žingsniuot į pirmą klasę......

Mano mergytė raides išmoko pažinti vos suėjus 3 metams, dabar jau ketveri, bet mokslai toliau nejuda schmoll.gif . Žaisdama dėlione- kilimėliu labai greit išmoko pažinti raides, bet skaityti net neprisileidžia mokytis. Jos tėvelis laisvai skaitė ir skaičiavo būdamas 4 metų, tad nori, kad ir dukra to išmoktų. Tačiau kol kas nerodo noro, tad ir nespaudžiu labai. Lauksim kol susidomės iš naujo g.gif .
Atsakyti
prisiskaiciau cia ,kad vienos vaikas raides pazysta nuo 1,8, o kitas nuo 5-6,.
as savo vaiko niekaip negalejau namie ismokyt raidziu,nes jam buvo neidomu.ir pykdavau nu visko buvo.nu galvojau viskas fool.gif pradejom leist i mokyklele ir ten ismoko raides.jam ten idomiau sukitais vaikais kartu mokinasi.
Atsakyti
Viena mano dukrutė išmoko skaityti 4,5 metukų. O antroji jau trijų metų pažinojo raides ir kompiuteriu parašydavo šeimos narių vardus, o va skaityti išmoko kai suėjo penkeri metukai. Viskas prasidėjo nuo to, kai vyriausias sūnus ėmė lankyti mokyklą tai vieni iš kitų ir mokėsi.
Atsakyti
QUOTE(ungrida @ 2007 01 17, 07:36)
as ir pirkdavau batus su lipdukais,nes darzeli patogiau vaikui,o kai nuejo i priesmokykline buvo namu darbas ismokti ,matyt jau buvo subrendes tam reikaliukui tete parode o jis mokesi ant tetes bato smile.gif ir ka kai ismoko,pareiske,kad jam batu reik su raisteliais,nes jis nebe mazius thumbup.gif

Na, as bandziau ji mokintis pries pora menesiu tuos batus ristis.. niekaip jam neiseina, nors ir kaip vaikas stengiasi.. Tai taip visam gyvenimui ir liksim su lipukiniais batais smile.gif doh.gif
Atsakyti
Mano vaikinas kartais mėgsta su kompiuteriu parašinėti. "Moka" savo, mano vardą užrašyti. Vieną kartą pareiškia, kad rašys žodį ŽIRNELIAI (mes taip vitamino C dražetes vadinam). Na, sakau, rašyk (o pati sau galvoju: o, kaip faina, Ž raidę išmoksim). Pasiruošiu diktuoti paraidžiui, o jis man pareiškia - ne, aš pats moku. Ir, atsinešęs buteliuką su vitaminais, nurašo: Askorbo rūgšties dražetės biggrin.gif
Ir dar man garsiai perskaito: ŽIIIIIRNEEEEEELIAIIIIII biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2007 01 18, 01:08)
Mano vaikinas kartais mėgsta su kompiuteriu parašinėti. "Moka" savo, mano vardą užrašyti. Vieną kartą pareiškia, kad rašys žodį ŽIRNELIAI (mes taip vitamino C dražetes vadinam). Na, sakau, rašyk (o pati sau galvoju: o, kaip faina, Ž raidę išmoksim). Pasiruošiu diktuoti paraidžiui, o jis man pareiškia - ne, aš pats moku. Ir, atsinešęs buteliuką su vitaminais, nurašo: Askorbo rūgšties dražetės  biggrin.gif
Ir dar man garsiai perskaito: ŽIIIIIRNEEEEEELIAIIIIII  biggrin.gif

smile.gif smile.gif smile.gif Čia geras. Perskaičiau ir juokiuosi. Šiaip mano mergina irgi mėgsta nurašįinėt iš visokių žurnalų pavadinimus, o perskaito pagal savo fantaziją.
Atsakyti
saulala,2007 01 17, 23:08
Pasiruošiu diktuoti paraidžiui, o jis man pareiškia - ne, aš pats moku. Ir, atsinešęs buteliuką su vitaminais, nurašo: Askorbo rūgšties dražetės  biggrin.gif
Ir dar man garsiai perskaito: ŽIIIIIRNEEEEEELIAIIIIII  biggrin.gif

Čia tai bent pavyzdys!
Jei vaikui sakysi "katė" ir nuolat rodysi kortelę su užrašu "šuo", tai vaikas, tardamas žodį katė taip ir parašys - ŠUO. Toks vaiko suvokimas thumbup.gif .
Atsakyti
[quote=vivjana,2006 09 21, 21:18]
Mano penkemete skaityt nemoka, ir darzely is 22-ieju penkiameciu nei vienas nemoka skaityt...

O kaip jūsiškiai?

Mano 5 metuku dukryte skaito. jau budama 4 su puse skaite didziosiomis spausdintinemis raidemis biggrin.gif
Atsakyti
Mano tai didziukei jau 7 metai bet ejo i mokykla tai mokejo ir skaityti ir rasyti thumbup.gif 5 metuku inai jau skaite rasyti pradejo veliau tongue.gif
Atsakyti
na mano pupa raides pažysta ir parašo žodžius paraidžiui jei susakai,bet kai reikia 2raideles sudėt į skiemenį -tai schmoll.gif
Atsakyti