Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų 5-ečiai jau skaito?

QUOTE(Strazdute @ 2006 12 07, 13:46)
Na musu 5-metis tik skaiciuoti moka blush2.gif Ir tuos darzelyje ismoko ax.gif Na as taip galvojau-jei darze nemoko-gal nieko baisaus blush2.gif

Del kantrybes-jis toks nenustygstantis, o jei dar nepasiseka-irgi meta darbus salin unsure.gif Kaip ismokyti g.gif Jolanciuk, ir as atsakymo neturiu 4u.gif

Šito ir mums trūksta, jei jau kas nors neišeina, tai meta šalin ir nebebando iš naujo doh.gif . Dažnai į pagalbą ateina mažoji, taip jie kartu ir mokinasi mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sveikos mamos.Perskaičiau visus pasisakymus.Dabar noriu pasakyti apie tai, kaip mes bandome mokintis skaityti.Sūnui sausį bus 6m.,o nuo vasaros pradėjome mokytis skaityti nusipirkę skaitymo pradžiamokslį penkiamečiui Genelis.Kasdiena po puslapį bandome judėti į priekį.kartais tą patį puslapį kelias dienas, kai jau lengvai perskaito kas tame puslapyje, pereiname prie kito.Taip galima sakyti nuo nulio pajudėjome ir truputį mokame. o iki mokyklos manau pramoksime daugiau.Kantrybės reikia geležinės, osvarbiausia nieko nedaryti per prievartą.Dėl rašymo girdėjau, kad geriau raidžių nemokinti nebent spauzdintines, o geriau šiaip visokius ornamentus rašinėti, bet maniškiui tai nepatinka, o dar kairiarankis, tai išvis nežinau, kaip ten teisingai mokinti.Rašinėja tik pats, kai turi noro ir visai nekreipiu dėmesio kaip ir ką.Čia manau, tikrai pedagogai turi pamokinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kenrna @ 2006 12 10, 10:47)
Sveikos mamos.Perskaičiau visus pasisakymus.Dabar noriu pasakyti apie tai, kaip mes bandome mokintis skaityti.Sūnui sausį bus 6m.,o nuo vasaros pradėjome mokytis skaityti nusipirkę skaitymo pradžiamokslį penkiamečiui Genelis.Kasdiena po puslapį bandome judėti į priekį.kartais tą patį puslapį kelias dienas, kai jau lengvai perskaito kas tame puslapyje, pereiname prie kito.Taip galima sakyti nuo nulio pajudėjome ir truputį mokame. o iki mokyklos manau pramoksime daugiau.Kantrybės reikia geležinės, osvarbiausia nieko nedaryti per prievartą.Dėl rašymo girdėjau, kad geriau raidžių nemokinti nebent spauzdintines, o geriau šiaip visokius ornamentus rašinėti, bet maniškiui tai nepatinka, o dar kairiarankis, tai išvis nežinau, kaip ten teisingai mokinti.Rašinėja tik pats, kai turi noro ir visai nekreipiu dėmesio kaip ir ką.Čia manau, tikrai pedagogai turi pamokinti. 4u.gif

mes irgi Geneli turim bigsmile.gif , tik su mamytes kantrybe prastokai schmoll.gif . Bet judam po ciut ciut thumbup.gif
Atsakyti
kenrna,2006 12 10, 10:47]
Dėl rašymo girdėjau, kad geriau raidžių nemokinti nebent spauzdintines, o geriau šiaip visokius ornamentus rašinėti, bet maniškiui tai nepatinka, o dar kairiarankis, tai išvis nežinau, kaip ten teisingai mokinti.

Galima ir reikia mokinti rašyti spausdintinėmis raidėmis mirksiukas.gif . Negalima mokinti rašytinių, nes yra tam tikros raidžių rašybos taisyklės. Jei vaikas išmoks netaisyklingai, bus labai sunku persimokinti.
Dėl kairiarankiškumo nereikėtų labai jaudintis. Dabar požiūris į šį reiškinį kinta, kairiarankiams mokyklose leidžiama rašyti taip, kaip jiems patogu. Diskusijos apie tai vyko čia mirksiukas.gif

Oi! kaip keistai nuorodą įkėlė g.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 10 gruodžio 2006 - 12:04
Maniškis taip pat kairiarankis ax.gif . Jau buvau girdėjusi, jog gana tolerantiškai šiais laikais į tai žiūri, tik va auklėtojom sunkiau, sakė, kad sunku mokinti, bet priekaištų iki šiol jokių nebuvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Pasiskaiciau cia kad jau daugelis 5 metu pradeda mokintis skaityt turbut reiks ir mum jau uzsiimt, rasyt jau moka skaiciuot taip pat . mirksiukas.gif tai reiks pradet skaityt . thumbup.gif
Atsakyti
Susirinkimo metu auklėtoja paakcentavo, kad grupėse vaikučiai mokinasi raidžių ir skaičių žaidimo būdu. Ji sakė, kad skaityti ir rašyti vaikučiai turi išmokti paruošiamojoje, o verst mokinti nealima. blush2.gif
Per prievartą brukamas daiktas - atstumia mirksiukas.gif
Taip kad nepergyvenk, išmoks 4u.gif
Atsakyti
Iki siol maniau, kad norint ko nors pasiekti vienas is svarbiausiu dalyku yra motyvacija. Kaip jums su penkiameciu motyvacija mokintis skaityti ar rasyti? Nezinau, man Senos karves aprasyta patirtis pirmuosiuose temos puslapiuose puikiai iliustruoja, kad gabieji trimeciai -keturmeciai -penkiameciai (mokantys skaityti, skaiciuoti, per ankst einantys i mokykla) veliau visa tai isbarsto ir mokykla baigia ne taip gerai, kaip ja pradejo.
Mokejimas skaityti einant i pirma klase, manau yra niekis, palyginus su kitais dalykais. Kokiais? Tarkim, kiek savarankiskas yra vaikas. Kaip jis moka nusakyti savo busena/jausmus. Kaip jis moka isilieti i kolektyva, prisitaikyti prie nauju salygu. Pagaliau, ar jis yra laimingas.

Nepykite, bet sita tema labai primena kudikius auginanciu mamu pokalbius: taviskis jau vartosi? dar ne? vaje, kaip blogai... devyni menesiai ir dar nevaiksto? ojeee, maniskis seniai vaiksto. Maniau, kad tu lyginimu ir noro pirmauti laikai ir baigiasi su pirmaisiais vaiko metais, pasirodo, ne..
Atsakyti
Na nemanau, kad čia konkurencijos puslapis. ax.gif
Tiesiog pasidalyjimas patirtimi, juk kiekvinas vvaikas - skirtingas. Vieni anksčiau, o kiti vėliau pradeda ir tiek, o pasisakyt ar savo mintis išdėstyti galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mano penkiametė tikrai dar neskaito. Bet aš ir neturiu tokio tikslo. Ji pažįsta beveik visas raides, moka parašyti savo vardą, mama, tėtė, dar sesės vardą ir kelis darželio grupės vaikų vardus (nusižiuri nuo užrašų ant rubinėlės spintelių). Aplamai mėgsta kopijuoti nuo žurnalų pavadinimus, bet teksto tikrai nesuvokia. Bet aš dėl to tikrai nepergyvenu ir nemanau kad penkiametis turi skaityti. Mano vyresnioji dukra pradėjo lankyti mokyklą šešerių. Beje nemokėdama skaityti. Dvejojau ar leisti nuo šešerių. Bendravom su psichologe. Atlikinėjom įvairius testukus. Dukra mokyklai buvo subrendusi, o kad neskaitė, niekas nelaikė to problema.
Atsakyti
QUOTE(urtea @ 2006 12 22, 23:23)
Na mano penkiametė tikrai dar neskaito. Bet aš ir neturiu tokio tikslo. Ji pažįsta beveik visas raides, moka parašyti savo vardą, mama, tėtė, dar sesės vardą ir kelis darželio grupės vaikų vardus (nusižiuri nuo užrašų ant rubinėlės spintelių). Aplamai mėgsta kopijuoti nuo žurnalų pavadinimus, bet teksto tikrai nesuvokia. Bet aš dėl to tikrai nepergyvenu ir nemanau kad penkiametis turi skaityti. Mano vyresnioji dukra pradėjo lankyti mokyklą šešerių. Beje nemokėdama skaityti. Dvejojau ar leisti nuo šešerių. Bendravom su psichologe. Atlikinėjom įvairius testukus. Dukra mokyklai buvo subrendusi, o kad neskaitė, niekas nelaikė to problema.

Pritariu, kad skaitymas mokyklai nebūtinas pasirengimo rodiklis, brandumas- svarbiausia drinks_cheers.gif
Atsakyti
biggrin.gif Sveikutės,
Mano mažylis raides pažino 1.5 metų, dabar jau beveik skaito. Na kadangi dirbu pedagoginį darbą, tai kartais "užknisa" kai parėjusią iš darbo pasitinka su prašymu: "Einam skaityti Aušrelę". Nes to paties užtenka mokykloje. O dėl mokančių skaityti pirmokų tai nederėtų jaudintis, nes jie atlieka daug papildomų užduotėlių, atsiskaitinėja už perskaitytas namuose knygeles. Be to jie ateina nemokėdami rašyti (tikrai patariu to nemokyti per anksti) todėl pratybos tinka visiems tokios pačios.
Nesvarbu ar mokės ar nemokės jūsų mažyliai skaityti, atėję į pirmą klasę.
Yra daug vaikučių, kurie ateina neskaitydami, bet jau po pirmojo pusmečio, arba antroje klasėje pralenkia savo gebėjimais tuos kurie jau skaitė. Tad sėkmės.

Atsakyti