Nelaukiu nors ir būtų ko laukt, bet esu įpratus visko ko man reikia užsidirbt pati, ne čia ir ne dabar o po truputi bet užtikrintai
Klausimas aktualus daugumai, kas turi is ko gauti...
Musu seima jau gavo viena palikima, tai buvo dovana mums kaip naujai susikurusiai seimai, dabar palaidojom vyro mociute, palikimas vel atiteks mums, nekilnojamo turto nemazai...bet kazkaip mane nelabai dziugina, nes tai reikalauja pakankamai daug pinigu, kad ji susitvarkytume begti nera kur, reikia ji tvarkytis ir tvarkysimes, bet...as tikiuosi, kad uzteks man proto ir sudovanosiu savo turta kol dar busiu samoninga ir kitiems neuzkrausiu moekti absurdisku mokesciu tvarkantis paveldejimo dokumentus
Musu seima jau gavo viena palikima, tai buvo dovana mums kaip naujai susikurusiai seimai, dabar palaidojom vyro mociute, palikimas vel atiteks mums, nekilnojamo turto nemazai...bet kazkaip mane nelabai dziugina, nes tai reikalauja pakankamai daug pinigu, kad ji susitvarkytume begti nera kur, reikia ji tvarkytis ir tvarkysimes, bet...as tikiuosi, kad uzteks man proto ir sudovanosiu savo turta kol dar busiu samoninga ir kitiems neuzkrausiu moekti absurdisku mokesciu tvarkantis paveldejimo dokumentus
Giminė didelė, todėl nieko iš nieko nelaukiu ir net nesitikiu...Kažkada Amerikoje mirė mamos artimas giminaitis, ir jau tėvai svajojo kaip prasigyvens ir remontus pasidarys, naują volgą nusipirks... O gavo tik kelias dėžes senų daiktų (siūlų, senuko rūbų, lėkščių skirtingų, ir į arbatinuką įkištą ir pamirštą 5 dolerių kupiūrą...), o dviejų aukštų namą senukas paliko... Karitui Savo vaikų prie tokių šnekų neptarinu. Ką susikurs- tą ir turės.
QUOTE(Galvojanti @ 2011 10 16, 17:19)
Klausimas aktualus daugumai, kas turi is ko gauti...
Musu seima jau gavo viena palikima, tai buvo dovana mums kaip naujai susikurusiai seimai, dabar palaidojom vyro mociute, palikimas vel atiteks mums, nekilnojamo turto nemazai...bet kazkaip mane nelabai dziugina, nes tai reikalauja pakankamai daug pinigu, kad ji susitvarkytume
Musu seima jau gavo viena palikima, tai buvo dovana mums kaip naujai susikurusiai seimai, dabar palaidojom vyro mociute, palikimas vel atiteks mums, nekilnojamo turto nemazai...bet kazkaip mane nelabai dziugina, nes tai reikalauja pakankamai daug pinigu, kad ji susitvarkytume
Na, jei nebuvo kitų paveldėtojų ir žinojot, kad turtas atiteks Jums, kam leidot tą turtą taip nugyventi Ar čia palikimo dokumentus susitvarkyti Jūs neišgalit Nelabai supratau, kur problema Va jei, neduok Die, mano tėvų namai dabar liktų (kas mažai tikėtina), tai paveldėčiau nesibaigiančius teisminius procesus, dėl kurių negalima net paveldėti ar parduoti, ir skolų "šiek tiek". Mama kartais paguodžia, kad padavus į teismą Valstybę, per Europos teisių gynėjus galėsiu žalą išsiieškoti Va čia tai palikimas Todėl linkiu ir nuoširdžiai Jiems daug sveikatos ir ilgai ilgai gyventi...
Susidureme su tokia nemalonia problema, pries kelis metus planavome imti butui paskola, bet atkalbejo vyro tevai, gyvenantys tam paciam mieste, sako ateikit pas mus, butas 4k, vietos daug.Na atsikraustem, pasidarem remontus, nes butas buvo tikrai prastos bukles, nukarsinau vyro tevuka, kuris 2m ant lovos gulejo, liko gyva tik jo mama. Butas jos vardu, testamente parasyta, kad po jos mirties butas atiteks sunui- t.y mano vyrui. Ir staiga nei is sio nei is to atsibudo vyro brolis, atvaziaves apreke mama, kad butas turi atitekti abiem sunums per pus. Suprasciau, kad jis butu bent kazkiek teva, padejes, bet gyvena kitam mieste, nesirupino nei tevu sveikata, atvaziavo tik i tevo laidotuves ir dar komentavo, kaip jis butu viska padares daug geriau, isnuomaves geresne sarvojimo sale, grazesni karsta nupirkes ir t.t., nors nei pirsto nepajudino, kad kas butu kitaip! Jau seniai jis buvo pasakes, kad tevu nekarsins, kad jam nieko nereikia, gyvena pas zmonos tevus sodyboj ir jam tas butas neidomus, o dabar kitaip sneketi pradejo... Vyro mama nenori pyktis su kitu savo sunum, planuoja perrasyti testamenta ir buta palikti abiem, mano vyras tam grieztai pries, nes visa laika viskuo rupinosi, slauge teva, remontavo buta. Kol jis buvo nusiures ir apleistas, niekam jo nereikejo, o kai sutvarkytas, jau prireike.. Kaip manot, kaip pasielgti sitoj situacijoj?
QUOTE(Merguzele @ 2006 09 25, 20:53)
Kurį laiką teko padirbėti viename JAV banke. Man atvykėlei iš Lietuvos ir pratusiai prie minties, kad lietuviai pensininkai beveik oru gyvi (juk aplinkui visi taip skųsdavosi) pradžioje didelę nuostabą kėlė apvalios sumelės senučiukų amerikiečių sąskaitose. Jie ne tik kad tų pinigų neliesdavo, bet visaip stengdavosi pasinaudoti mokesčių spragom, kad tuos pinigėlius apsaugot ir perleist savo palikuonims. Suprantu, kad negalima lyginti Lietuvos su JAV, nes svajonių šalis niekada nepatyrė perversmo ir pinigų nuvertėjimo bei keitimo, tačiau įdomu, kokia yra situacija su mūsų tėvų pinigais ir ar galvojate, kad kažkas liks jums įskaitant ir nekilnojamąjį turtą?
Aš tai žinau, kad jokio palikimo nesulauksiu, nes turiu labai išlaidžią mamą.
Beje, ši tema yra tik apie pinigus, o ne apie su palikimu susijusius moralinius niuansus.
Aš tai žinau, kad jokio palikimo nesulauksiu, nes turiu labai išlaidžią mamą.
Beje, ši tema yra tik apie pinigus, o ne apie su palikimu susijusius moralinius niuansus.
Mums jau tevai pasake,kad sulauke pencijos testamenta rasys mums 3vaikam paliks visa savo nekilnojama turta nama ir du butus
Manau visi tikisi gauti. Is zinomu ar nezinomu giminaiciu. Tik cia ateje lauzosi kaip jaunamartes: oj, nu ne, nu ka jau, geriau uzsidirbsiu.... Taigi neklausiama, ar lauki artimo zmogaus mirties, klausiama, ar tikites sulaukti palikimo
Laukt nelaukiu... Artimi žmonės brangiau nei palikimas....
O kad palikimas bus tai jisai bus. Bet tikiuosi, kad negreit dar.
O kad palikimas bus tai jisai bus. Bet tikiuosi, kad negreit dar.
QUOTE(Violettta @ 2012 08 03, 14:57)
jusu situacija kebli, nes neapgalvojot visko is anksto. testamentai keiciami, o ir uzprotestuojami. Jums pries isikraustant reikejo nueit pas notara ir surasyt atitinkama sutarti, gal renta tai vaidinama, na negarantuoju, dabar neprisimenu tiksliai Nes testamenta galima bet kada pakeist bet kieno naudai. Aisku, galima bylinetis, jei perrasys testamenta, bet tai laikas ir pinigai. O ir niekas negarantuos, kad jusu naudai bus. Ir dar. Darant remonta reikejo bent jau visus cekius ir saskaitas rinkti. Irgi pliusas jusu pusej butu. Dabar juk brolis teisime gali aiskint, kad va kaip jums pasiseke, gyvenot ten nemokamai, uz nuoma moket nereikejo, remonta tai neaisku kas ir uz kieno pinigus dare......
O dabar broliui gal pasiulykit, kad jis mama pas save pasiimtu ir priziuretu, tada turta lygiai dalintis butu teisinga
Kitoms ateiciai: nepasitikekit nei savo, nei uosviu zodziais, nes viskas keiciasi.
O dabar broliui gal pasiulykit, kad jis mama pas save pasiimtu ir priziuretu, tada turta lygiai dalintis butu teisinga
va sita vieta man ziauriausia, kai tevus pradeda ,,stumdyt" kaip daiktus.
I tema, palikima gausiu, nes esu vienintelis vaikas
va sita vieta man ziauriausia, kai tevus pradeda ,,stumdyt" kaip daiktus.
I tema, palikima gausiu, nes esu vienintelis vaikas