Įkraunama...
Įkraunama...

Palikimas - Ar tikitės tokio sulaukti?

Tikrai nesitikiu. man svarbiausia,kad mano artimieji butu kuo ilgiau salia manes.

Geriausia zmogui tureti nedaug,nes po to kai mirsta tai tokios pestynes kartais buna,jau neberupi zmogus. Rupi tik jo turtai...Baisu kai zmones ateina i gedulingus pietus ir pradeda gincytis kad daugiau laiko su tuo zmogum praleido kas turetu ta ir ana gauti. Klaiku...Noreciau viska uzsidirbti pati.
Atsakyti
QUOTE(BrandNewSmile @ 2011 06 02, 21:55)
Tikrai nesitikiu. man svarbiausia,kad mano artimieji butu kuo ilgiau salia manes.

Geriausia zmogui tureti nedaug,nes po to kai mirsta tai tokios pestynes kartais buna,jau neberupi zmogus. Rupi tik jo turtai...Baisu kai zmones ateina i gedulingus pietus ir pradeda gincytis kad daugiau laiko su tuo zmogum praleido kas turetu ta ir ana gauti. Klaiku...Noreciau viska uzsidirbti pati.

Būna, kad dar ir gulinčio ligos (mirties) patale gimdytojo turtus jau dalinasi ir pešasi doh.gif
Atsakyti
Keistas klausimas smile.gif
jeigu artimieji turi turto, tai aišku, kad sulauksiu ir palikimo, nėr čia ko tiėktis/nesitikėti. bet 1) tėvai, tikiuosi, dar bent 40 mėtų gyvens, 2) turiu savo pajamų, tai nė karto rankų netryniau galvodama "ooo, gausiu namą, gausiu butą" smile.gif
beje, niekaip nesuprantu, kaip galima susipešti dėl palikimo. tarkime, vieni seneliai turi butą, sodą, kito nekilnojamo ir kilnojamo turto, ir tris galimus paveldėtojus: mamą ir mane su broliu. Neįsivaizduoju, kaip galėtume susirieti dėl to turto - juk bet kokiu atveju, jeigu man kažko reikia - mama ir taip duoda, jeigu broliui - aš niekad neatsisakau ir t.t. Ir ne apie skolinimus kalba eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BrandNewSmile @ 2011 06 02, 22:55)

Įstatymas neanalizuoja tokių dalykų - kas daugiau ko kam davė, buvo ar prižiūrėjo, dalina viską lygiom dalim palikimo gavėjams, jei tas palikimas nebuvo padalintas velionio kitaip.
Atsakyti
QUOTE(šviesi lapė @ 2011 06 09, 16:41)
Keistas klausimas smile.gif
jeigu artimieji turi turto, tai aišku, kad sulauksiu ir palikimo, nėr čia ko tiėktis/nesitikėti. bet 1) tėvai, tikiuosi, dar bent 40 mėtų gyvens, 2) turiu savo pajamų, tai nė karto rankų netryniau galvodama "ooo, gausiu namą, gausiu butą" smile.gif
beje, niekaip nesuprantu, kaip galima susipešti dėl palikimo. tarkime, vieni seneliai turi butą, sodą, kito nekilnojamo ir kilnojamo turto, ir tris galimus paveldėtojus: mamą ir mane su broliu. Neįsivaizduoju, kaip galėtume susirieti dėl to turto - juk bet kokiu atveju, jeigu man kažko reikia - mama ir taip duoda, jeigu broliui - aš niekad neatsisakau ir t.t. Ir ne apie skolinimus kalba eina smile.gif

oi jus net neisivaizduojat kaip pesasi.tiek broliai su seserim tiek gimines kiti.as dirbu toki darba,kur matau tai kasdien.baisiausia kai zmogus dar nemire,pvz yra siunkioj buklei.,o prie jo lovos vyksta didziausios dalybos,barniai kodel tau tiek o man tik tiek.
Atsakyti
QUOTE(lorus81 @ 2011 07 07, 16:51)
oi jus net neisivaizduojat kaip pesasi.tiek broliai su seserim tiek gimines kiti.as dirbu toki darba,kur matau tai kasdien.baisiausia kai zmogus dar nemire,pvz yra siunkioj buklei.,o prie jo lovos vyksta didziausios dalybos,barniai kodel tau tiek o man tik tiek.

na yra 2 pusės:
1. Morališkai žiūrint taip, baisu.. BET...
2. Kai ligonį prižiūrėti, valgydinti, slaugyti ir kitaip kaip karšinti, tai niekas nenori, o jei kas apsiima, tai svaime supranatama, kad ir tikisi dižiausio atlygio...
3. Tėvus PRIVALO karšinti VISI vaikai, tačiau realybėje būna kitaip...
4. Kodėl dukra, kuri 10 metų neatsitraukė nuo tėvo lovos, turi dalintis turtą su broliu, kuris nieko nedarė, o tik savo malonumui gyveno???
5. Todėl ir yra tam įstatymai ir pan tvarkos, kai galima ir testamentus užginčyti...
------------------------
O ir kai seneliai ar tėvai, giminės sako, kad po mirties kažką gausiu, tai visada sakau, kad duotų dabar, nes dabar man reikia gyventi, o ne po 10-20 ar 50 metų...
va tap va
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agarmis: 12 rugsėjo 2011 - 11:30
QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 11:28)
3. Tėvus PRIVALO karšinti VISI vaikai, tačiau realybėje būna kitaip...
4. Kodėl dukra, kuri 10 metų neatsitraukė nuo tėvo lovos, turi dalintis turtą su broliu, kuris nieko nedarė, o tik savo malonumui gyveno???

3 drinks_cheers.gif
4 o kiek buna tveju, kai karsina ne tas kas gavo, .t.y viska sukisa vienam vaikui, o kai reikia jau karsinti tas prasiplauna ir lieka tie kurie tuo metu buvo nuskriausti blink.gif
Atsakyti
Esu sulaukusi močiutės palikimo - ji man paliko savo užgyventą turtą.
Atsakyti
Nesitikiu tikrai.
Atsakyti
Žinau, kad sulauksiu, bet tikiuosi dar negreit smile.gif
Atsakyti
Zinau kad sulauksiu,ir labai daug,tiek is savo tevu,tiek is vyro tevu.
Atsakyti
Nelaukiu, nes nelabai yra iš ko sulaukti ax.gif
Atsakyti