Mire mano mociute pries du menesius ir paliko savo sodyba vaikams ju yra sesi tad pardave pasidalins gautus pinigelius.Mano tevai ir sneka juk mes s aule negyvensime,o ka turime uzgyvene per tiek metu liks ne kam kitam o jums musu vaikams.Bet man tas nesvarbu,noriu,kad mano tevai dar ilgai, ilgai gyventu
Pries 3 metus mire senelis. Paliko Nama vilniuje ir 22 hektarus zemes prie vilniaus.
O kas is to,ka man su tuo slamstu veikti? Mokesciais uzmete valstybe ir viskas. Uz zemes mokek, uz turta mokek,nes dar buta turiu.
O dar motina nori 4 hektarus zemes padovanoti.
Atrodo viska turiu,o istiesu nors nusisauk,o dar privalomas sveikatos draudimas smaugia. Parduociau viska,nes su lietuva niekas nesieja, bet dabar sh... Geriau laikyt,nros ir nereik,o viskas todel,kad uzsienyje gyvenima pasistates ir su lietuva niekas nesieja..Tai ir turtas tas nereikalingas visiskai.
Stai jums ir palikimas. Ir zinau ne viena ir ne du atvejus kai ir sumos pinigu neblogos figuravo. Zinau ne viena atveji kai ir iki pjautyniu yra daeja del net griuvanciu trobu.. Lietuva dar nepribrendus prie ''palikimu''. O ir istatymai musu nevisai tobuli,tiek popierizmo ir tiek galvos skausmo,o apie mokescius tai patylekim... gaves palikima dar liksi skolingas valstybej...
Gal todel ir nera laikomi tie pinigai bankuose... Pas musu senolius,nors ju ir turi ir dar kaip turi, tik ne visi juos perduoda anukams, kiti i grabus nusinesa.
O kas is to,ka man su tuo slamstu veikti? Mokesciais uzmete valstybe ir viskas. Uz zemes mokek, uz turta mokek,nes dar buta turiu.
Atrodo viska turiu,o istiesu nors nusisauk,o dar privalomas sveikatos draudimas smaugia. Parduociau viska,nes su lietuva niekas nesieja, bet dabar sh... Geriau laikyt,nros ir nereik,o viskas todel,kad uzsienyje gyvenima pasistates ir su lietuva niekas nesieja..Tai ir turtas tas nereikalingas visiskai.
Stai jums ir palikimas. Ir zinau ne viena ir ne du atvejus kai ir sumos pinigu neblogos figuravo. Zinau ne viena atveji kai ir iki pjautyniu yra daeja del net griuvanciu trobu.. Lietuva dar nepribrendus prie ''palikimu''. O ir istatymai musu nevisai tobuli,tiek popierizmo ir tiek galvos skausmo,o apie mokescius tai patylekim... gaves palikima dar liksi skolingas valstybej...
Gal todel ir nera laikomi tie pinigai bankuose... Pas musu senolius,nors ju ir turi ir dar kaip turi, tik ne visi juos perduoda anukams, kiti i grabus nusinesa.
QUOTE(ron_olivera @ 2010 07 16, 10:09)
Pries 3 metus mire senelis. Paliko Nama vilniuje ir 22 hektarus zemes prie vilniaus.
Sakai, pasvajojai Nedraudžiama gi.
Papildyta:
Kaip tik šiandien einu pas notarę tvarkyti palikimo reikalų. 6 ha žemės už 200 km, dar bendra nuosavybė. Tačiau iš pagarbos a. a. vyrui tvarkysiuos, nors kainuotų brangiau nei ta žemė .
QUOTE(ron_olivera @ 2010 07 16, 10:09)
Parduociau viska,nes su lietuva niekas nesieja, bet dabar sh... Geriau laikyt,nros ir nereik,o viskas todel,kad uzsienyje gyvenima pasistates ir su lietuva niekas nesieja..Tai ir turtas tas nereikalingas visiskai.
Nelabai supratau, o tai kas trukdo ta paveldeta turta parduot? Cia ta prasme situacija NT rinkoje tureta omeny ar kazkokie istatymu niuansai nukreipti pries uzsienyje gyvenancius?
Papildyta:
Mes gyvenam paveldetam bute is MB tevu. Bet jau tas gyvenimas "ant bendros virtuves" ir ypac paskutiniai pora metu anytos Alzheimerio.... Na man kaip svetimam zmogui tai kartais atrodydavo geriausiai spjaut i viska, iseit sau, o tiedu (uosviai) lai pasisiunta. Bet vyrui taip neatrode. Visgi tevai, kad ir kokie bebutu.
O is mamos palikimo nelaukiu. Viskas, t.y. butas uzrasytas vyriausiam broliui. Jis su ja gyvena, ja priziuri
QUOTE(Brigitte @ 2010 07 17, 09:20)
Nelabai supratau, o tai kas trukdo ta paveldeta turta parduot? Cia ta prasme situacija NT rinkoje tureta omeny
Butent tai ir turejau aumenyje,kad dabar nieko negausi uz ta turta. Aisku ir taip jis ten nelabai ko vertas tas namukas ne kokioje zuvedroje
ir zeme 30km nuo vilniaus. Tai ten pasakisku turtu nesusikrausi,bet kiek paziurejau internete kiek viskas nuverteja, tai net neverta bandyti pardavineti.
QUOTE(Tora 5 @ 2010 07 23, 11:16)
Sveiki, gal kas zino, kaip,kur reikia suzinoti,(kur kreiptis),ar turiu man palikta palikima (apskritai).
gal pirmiausia i tuos, kurie galetu palikti (jei dar gyvi).
o jei jau mire - kiekvienu atveju uzvedama byla, perduodama rajona kuruojanciam notarui ir.. notaras informuoja paveldetojus. jei paveldetoju nerandama - turtas perduodamas valstybei.
Nesitikiu. Ka paliks tevai, mums jau nebelabai ir reiks...
Iš a.a močiutės gavau palikimą. Bet nenoriu apie tai nei galvoti, nei jo turėti.
Vienintelis dalykas ką pasiėmiau - tai jos žiedus, vestuvinį ir paprastą ir turiu pasidėjusi. O buto, žemių - man nereikia.
Vienintelis dalykas ką pasiėmiau - tai jos žiedus, vestuvinį ir paprastą ir turiu pasidėjusi. O buto, žemių - man nereikia.
QUOTE(agnite @ 2010 09 04, 18:02)
Iš a.a močiutės gavau palikimą. Bet nenoriu apie tai nei galvoti, nei jo turėti.
O kodel, taip gerai gyvenate ?