Taigi va, buvau Santariškėse onkologų konsultacijos. Apgamėlį apžiūrėjo, pasakė, kad nieko tokio, tik kartą metuose reikia tikrintis, o jei prasideda pakitimai - lėkti nedelsiant. Bandžiau kamantinėti, kokios galimybės pašalinti, bet aiškaus nieko nesužinojau, kiekvieną žodį teko pešte pešti. Kiek supratau, lazeriu tokio didelio naikinti nepataria, nes greičiausiai neišnaikintų iki galo, o jei tada imtų piktybėti - būtų sunkiau nustatoma. Jei šalint - tai chirurgiškai. Taigi, kol kas liksiu su savo apgamu...
QUOTE(Miaška @ 2006 09 28, 09:52)
Taigi va, buvau Santariškėse onkologų konsultacijos. Apgamėlį apžiūrėjo, pasakė, kad nieko tokio, tik kartą metuose reikia tikrintis, o jei prasideda pakitimai - lėkti nedelsiant. Bandžiau kamantinėti, kokios galimybės pašalinti, bet aiškaus nieko nesužinojau, kiekvieną žodį teko pešte pešti. Kiek supratau, lazeriu tokio didelio naikinti nepataria, nes greičiausiai neišnaikintų iki galo, o jei tada imtų piktybėti - būtų sunkiau nustatoma. Jei šalint - tai chirurgiškai. Taigi, kol kas liksiu su savo apgamu...
Nu vo...

QUOTE(maripe @ 2006 09 24, 13:46)
Norėjau paklausti jūsų visų, ar čia tik man vienai ar ir daug kam tokia problema: pastoviai atsiranda apgameliu, tokiu mazyciu taskuciu, bet ziuriu kad ju vis daugeja ir daugeja pas mane su kiekviena diena
nu jie šiaip į akį nekrenta, bet mane nervuoja tai baisiai, ir atrodo kuo daugiau nervuojuos tuo ju daugiau...
gal žinot kaip pristabdyt ir nuo ko čia taip? i soliariumus neinu, saulėj šiemet irgi beveik nebuvau... 

Senatvė prasidėjo, pigmentuoja oda

(aš pokštauju, jeigu ką

QUOTE(maripe @ 2006 09 24, 13:46)
Norėjau paklausti jūsų visų, ar čia tik man vienai ar ir daug kam tokia problema: pastoviai atsiranda apgameliu, tokiu mazyciu taskuciu, bet ziuriu kad ju vis daugeja ir daugeja pas mane su kiekviena diena
nu jie šiaip į akį nekrenta, bet mane nervuoja tai baisiai, ir atrodo kuo daugiau nervuojuos tuo ju daugiau...
gal žinot kaip pristabdyt ir nuo ko čia taip? i soliariumus neinu, saulėj šiemet irgi beveik nebuvau... 

Man lygiai tas pats, bet aš neimu į galvą

Kažkada, seniai buvau pas gydytoją, kad pažiūrėtų į mano tuos apgamus (ypač didžiuosius, o jų irgi yra nemažai). Ir pažiūrėjo, ir nieko blogo nepasakė.
As va pries menesi irgi issinaikinau apgama.Pas Bloznelyte.....Esu ziauriai patenkinta pagaliau atikraciusi savo didziausio komplekso nuo pilvo...
tikrai negalvojau kad, tai daroma taip greitai, ir visai neskausmingai, o ruosiausi tam ne vienerius metelius, vis atidedavau kitam rudeniui
liko dar vienas ant pilvo is didesniu tai ne uz ilgo vel eisiu
taip kad nera ten nieko baisaus.

QUOTE(Diksė @ 2006 09 20, 12:40)
Joa.. laukti tai ten mėnesiais..
Nieko jie ten netiria..
Tiria jau išpjautą..
Paguldo ant operacinio stalo.. aptepa kažkokiu kosmosu tą apgamą ir plotą aplink jį.. duria adatą.. na tipo nuskausmina.. ir tada pjauna... bet jausmas toks.. kaip mėsą pjautumėt per pusę..
Na su peiliuku brūžina taip..
Tada tą apgamą metą į slojnikėlį su tavo pavarde.. ten tokiam skystį jis plaukioja.. nu ir liepia ateit po dviejų savaičių atsakymo.. 
Aš kažkaip ir nenuėjau...
O gal reikėtų... 

Nieko jie ten netiria..

Aš kažkaip ir nenuėjau...

vis dėl to gal pasiteirauk dėl rezultatų...
O pas mane atrodo kol kas viskas gerai

Jau rašiau, kad išpjovė apgamą. Jis kelis metus keitėsi, didėjo. Pjovė Klaipėdos onkologinėje ligoninėje, labai malonu gydytojas Donatas Petrauskas. Rezultatai tik po 3 savaičių turėjo būti. O Klaipėdoje tokia kvaila tvarka, vieną mėnesį vienas gydytojas priima, kitą kitas. Taigi prisiregistravau pas tokį Dementjevą. Ne gydytojas, o atsipašant, beširdis. Įeinu. Jis su kažkuo linksmai plepa telefonu. Pas mane akys jau beveik pilnos ašarų , nes koridoriuje perskaičiau kortelėje "karcinoma". Ne kvaila esu , suprantu ką tai reiškia. Tai va... įeinu i kabinetą, jis plepa, plepa. Po 5 minučių. sako: prisėskit. Pavarto mano kortelę ir tokiu linksmu balseliu " nu ka, jums vėžiukas, vėžys". "eikit ir nusirenkit" pamaigė , "atvažiuokit po 3 mėnesių". Ir daugiau nieko neaiškina. Aš klausiu, gal vaistų, gal dar ko nors. Sako: "jums jį išpjovė". Ir nieko neaiškina. Išėjau aš iš tos onkologinės ir pradėjau , aišku bliauti, kaip beprotė. Galvojau - viskas, pasibaigė mano laimingas gyvenimas. Tą pačią dieną dar turėjau grįžti į darbą, visa nusibliovusi. Galvoje tokia neviltis, nežinia, kas čia per vėžys, melanoma ar kas kita. Prisiminiau, kad šalia "karcinoma" dar buvo žodis iš "b" raidės. Pradėjau per internetą ieškoti kas per velnias. pasirodo tai bazaliarinė karcinoma (kitaip bazalioma). Tai pati nepikčiausia odos vėžio forma. T.y. neplinta į kitus organus. Išgyvena 99% žmonių, jei auglys iki 1 cm. Na negi negalėjo man gydytojas to pasakyti? Gerai, kad pati susiradau informaciją. Bet vis tiek galvoje mintys, o gal man pasirodė, gal visai ten ne tas žodis buvo, gi koks tas raštas pas gydytojus neaiškus. Vargais negalais susiradau (vėl gi per internetą) kur dar dirba operaciją daręs gydytojas. Pasirodo Nefridos klinikoje. Užsiregistravau, nuvažiavau. Gydytoją jau buvo perspėję, kad aš atvyksiu. Viską paaiškino, nuramino. Esu jam labai dėkinga. Dabar turiu keletą metų kas 3 mėn. važiuoti pasitikrinti ar neatauginėja (pasitaiko, kad vėl išauga).
Na ir stresą išgyvenai. Nenormalūs jie ten ar kas.Siaubas, negi negali žmogui paaiškinti kas kaip.
O aš šiandien po "operacijos" lazeriu.Šalinau du apgamus nuo veido.Dabar vaizdas tai klaikus, duobės tokios.MB kai pamatė net persigando, kad nebūtų kas blogai.Nejauku ir man. Nes neliepė nei užklijuoti, nei kokiu tepaliuku tepti, tik valyti spiritu ir laukti kol susidarys šašiukai, o kai jie nukris, tepti Contatubeks ar pan. Pati procedūra visai neskausminga ir trumpa, o ir kaina nesikandžiojo.Žiūrėsiu kaip bus toliau.
O aš šiandien po "operacijos" lazeriu.Šalinau du apgamus nuo veido.Dabar vaizdas tai klaikus, duobės tokios.MB kai pamatė net persigando, kad nebūtų kas blogai.Nejauku ir man. Nes neliepė nei užklijuoti, nei kokiu tepaliuku tepti, tik valyti spiritu ir laukti kol susidarys šašiukai, o kai jie nukris, tepti Contatubeks ar pan. Pati procedūra visai neskausminga ir trumpa, o ir kaina nesikandžiojo.Žiūrėsiu kaip bus toliau.
benux, cia kokiam mieste?
tikrai neskaudejo?
o netyre, nieko neziurejo?
ar dideli ar maziukai buvo? nu mazdaug kokio dydzio ar skermens...
tikrai neskaudejo?
o netyre, nieko neziurejo?
ar dideli ar maziukai buvo? nu mazdaug kokio dydzio ar skermens...
veiksmas vyko Kaune.Prieš procedūrą gyd. pažiūrėjo paprastai ir pasakė, kad apgamai iš tų, kurie nesupiktybėję, t.y. nebūtina jų nei šalinti, nei ką nors daryt.Klausinėjo ar tikrai noriu ir kodėl. Kai paaiškinau, kad jau nuo vaikystės tie apgamai man nemieli, tai tada papasakojo apie procedūrą ir pradėjo.Skausmo nejutau, tokį tik dilgčiojimą, nors prieš tai jau buvau išsigandus, kad skaudės, nes ji padavė servetėlę ašaroms
Užtruko keliolika minučių ir viskas. Šalinau du apgamus, tokius nelabai didelius.Žiūrėsiu kaip gys ir jei viskas gerai dar eisiu pašalinti du.

QUOTE(Miaška @ 2006 09 28, 11:52)
Aš tai savo apgamus tyriausi privačioje GK Klinikoje, pas dr Karapet Babajan, tai labai maloniai aptarnavo, viską paaiškino. Toje klinikoje yra naujas aparatas- Siaskopas, kurio pagalba ivertina apgamą ir iškarto pasako ar galima pašalinti lazeriu ar reikia operuoti

QUOTE(medituk @ 2006 10 08, 21:31)
Aš tai savo apgamus tyriausi privačioje GK Klinikoje, pas dr Karapet Babajan, tai labai maloniai aptarnavo, viską paaiškino. Toje klinikoje yra naujas aparatas- Siaskopas, kurio pagalba ivertina apgamą ir iškarto pasako ar galima pašalinti lazeriu ar reikia operuoti 

O kiek tas malonumas kainuoja?

QUOTE(Miaška @ 2006 09 28, 08:52)
o tu gal buvai pas reklaiti ar tai rekelaiti?toky senyvo amziaus gydytoja?bo as ir buvau konsultacijoj kur irgi preis du menesius teko registruotis ir sake kad geras mano apgamas(pas man virs pilvo toks kaip didele karpa ir dar ruda siaip netrukdo tik negrazu,tiuriu nuo mazens)..tai va ir kadangi neonkologinis tei jei noriu salint reik 30lt moket, nes atseit jis ten ta aparatira uz savo pinigus pirko...kadangi pinigu sakiau kita kart ateisiu...sake registruotis nereik nes ten 10min trunka..tiesiog ateit ir viskas....bet bijau..gal dar kas buvo pas ta gydytoja(Reklaiti)?gal salinot ka nors?kokie atsiliepimai?