Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

Skaiciau skaiciau Jūsų temą, bet vistiek noriu paklausti Jūsų: kiek ima valandinės auklės jei vaikutį reikia pasiimti iš mokyklos,pora kartu per savaite,(veliau gali tekti keturis kartus) grįžt su juo į jo namus, pamaitinti, padėti paruošti pamokytes jei galimas darbas yra pakankamai toli, net galima sakyti kitoje raj puseje...? ir ta pati situacija tik plius dar mazesnyji priziureti ligos atveju...? 6 lt/val tinkama suma? Ir kaip geriau tartis ar kad kiekviena valanda praleista su vaikiuku skaiciuotusi, bet tada jo pasiemimas is mokyklos, mano kelione iki mokyklosieina, skaiciuojasi ar ne? Ar visdelto geriau tartis del menesines sumos, pvz 400lt ir viskas, nereik tu valandeliu skaiciuoti. Aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif Vilnius
Atsakyti
Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...? smile.gif is anksto aciu uz atsakymus. Lauksiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 04, 19:00)
Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...? smile.gif is anksto aciu uz atsakymus. Lauksiu 4u.gif

Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo..
Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu).
Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 04, 21:52)
Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo..
Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu).
Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai wink.gif

aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53)
aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... :)  :geda2:

Teko dirbti keliose seimose vienu metu.Tokiu atveju susiderindavau ir susitardavau jau pries pradedama dirbti,kad tevams nebutu jokiu staigmenu.Visada tariuosi ir tokiu klausimu:ar bus kam palikti su vaiku,jeigu man iskiltu kazkokiu neatideliotinu reikalu(pvz.vizitas pas gydytoja,juk aukle irgi gyvas zmogus).Pradedant dirbti reikalinga aptarti visus reikalavimus,visas teises ir pareigas.Del apmokejimo irgi turi buti viskas aisku.Dazniausiai prasau,kad moketu savaites pabaigoje,jeigu tai yra pastovus darbas.Jeigu dirbu ne kiekviena diena,tai tariames,kad moketu atidirbus diena.Tada nei auklei,nei mamom nereikia prisiminti ir skaiciuoti,kiek ir uz kiek.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53)
aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... smile.gif  blush2.gif

Pagrindinis mano darbelis yra nuolatiniu pastoviu grafiku (kinta nebent plius/minus val.), tai tuo laiku žinau, kad jau būnu ten ir kitur negaliu. Tai čia būna 4-5 valandos per dieną po pietų.
Tada vienoje šeimoje būnu reikalinga tik vakarais iki vėlumos, su pagrindiniu darbu nesikerta.
Ir dar yra 2 šeimos, kuriose anksčiau dirbau ir kurios, esant reikalui skambina. Bet jose mes nesame nieko konkretaus susitarę, kai turiu laiko ir galiu, pabūnu su vaikučiu, negaliu, tada ne wink.gif
Dėl studijų keblumų nekyla, nes mano pagrindinis darbelis popiet, o jei būnu reikalinga kur kitur ryte, pati žiūriu, ar galiu praleisti tą dieną paskaitas ir padirbėti, ar ne smile.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
pasisakysiu biggrin.gif

Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda.

Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. ax.gif darbas visa diena.kalba ejo tik apie vaikuciu prieziura,ir maisto gaminima(tik jei mamyte nespeja).
bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru smile.gif ax.gif

jei tai butu tik valandinis darbas,man butu mazokai pinigeliu unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(BEVEIK TOBULA @ 2010 10 23, 16:25)
pasisakysiu biggrin.gif

Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda.

Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. ax.gif darbas visa diena.kalba ejo tik apie vaikuciu prieziura,ir maisto gaminima(tik jei mamyte nespeja).
bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru smile.gif  ax.gif

jus tai darote savo noru, o alga normali, kalba ejo apie prieziura ir maista, kai negali mama, o skalbiniu tvarkyti ir siurbti nebuvo prasoma
Atsakyti
QUOTE(BEVEIK TOBULA @ 2010 10 23, 16:25)

Taip, man irgi atrodo, kad mažoka, todėl manau, kad šis darbas studentėms, kurios negali dirbti pilną dieną ar kokioms pensininkėms močiutėms, kurioms čia papildomi pinigėliai keli smile.gif
Atsakyti
nezinau, bet realios kainos tokios, as moku 5 lt..kambariu tvarkyti neprasau tikrai, tik pabuti su mergytems, maista palieku, jei ne, blynu issikepa ir t.t ir zinau, kad uz toki darba gauna tik 3 lt..per menesi gaunasi 500 lt, jei isbuvo maziau, niekada neatimu biggrin.gif palieku ir kito menesio pr biggrin.gif dzioj vel sumoku sutarta suma...skaiciuojamos valandos, jei daugiau-primokam
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 25, 23:50)
Taip, man irgi atrodo, kad mažoka, todėl manau, kad šis darbas studentėms, kurios negali dirbti pilną dieną ar kokioms pensininkėms močiutėms, kurioms čia papildomi pinigėliai keli smile.gif

Sutinku drinks_cheers.gif Todėl man keista, kai skelbime nurodo, kad ieško valandinės auklės, o amžius tarkim būtinai 30-40. Ir kaip sykis, dažniausiai pasitaiko, kad moka kokius 4-6Lt/val. Tai man labai keista, iš kur tokio amžiaus moterų-auklių išlįst gali g.gif Juk tikrai dažniausiai jos yra turinčios pastovius darbus ir galinčios lygiai taip pat ne visada, kaip tos pačios studentės. Nors įsivaizduojama, kad suaugusi moteris, tai jau bet kada atbėgs, kai tik reikės... smile.gif Čia reiškiu nuomonę būtent apie valandinės auklės darbo principą, pastovios - ne 4u.gif Tada jau kitas reikalas, kai moteris gauna pastovų atlyginimą.
Atsakyti