Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

QUOTE(zuika+ @ 2010 06 30, 13:23)
Auklytės būkite išradingesnės!

Su tėveliais galima susitarti.. Man visai priimtina būtų, jei auklytė sakytų, jog nori atėjusi per dieną/vakarą užsidirbti ne mažiau kaip 20 Lt (tarkime esame susitarę mokėti 5 Lt/val), tai gautųsi 4 darbo valandos. O man reikia išbėgti 1-2 val., bet aš auklytei vis vien moku 20 Lt.

Ką apie tokį variantą manote?  ax.gif

as manau geriau sutarti kiek mokat uz valanda,kad paskui nebutu nesusipratimu 4u.gif
Atsakyti
Na, mes taip ir sutarę, kad "už iškvietimą" mokam 20 Lt. Toliau 8 ir 10 Lt. Suprantu, kad atvykt kainuoja. Bet jei šiandien reik 1-2 val, o ryt gal ir 5 val, tai kaip ir nieko...
O šiaip man darbdavys neapmoka kelionės į darbą išlaidų. O būna kai atostogauji, o vis tiek reik nuvažiuot į darbą kokia nors priežastim, kažkaip irgi neapmoka išlaidų parazitas biggrin.gif
Daug kas gali nepatikt, bet ir renkiesi dėl to... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 06 30, 13:42)
Na, mes taip ir sutarę, kad "už iškvietimą" mokam 20 Lt. Toliau 8 ir 10 Lt. Suprantu, kad atvykt kainuoja. Bet jei šiandien reik 1-2 val, o ryt gal ir 5 val, tai kaip ir nieko...
O šiaip man darbdavys neapmoka kelionės į darbą išlaidų. O būna kai atostogauji, o vis tiek reik nuvažiuot į darbą kokia nors priežastim, kažkaip irgi neapmoka išlaidų parazitas biggrin.gif

Jusu apmokejima suprantu ir su juo sutinku thumbup.gif Labai gerai sugalvota mirksiukas.gif
Bet as parasiau kita situacia. Vat del ko kalbu ir apie keliones islaidas. Juk jei tik pora kartu per savaite, po 2-3val.(5-6lt./val), tai atemus keliones islaidas, uzdarbis... blush2.gif
Del to pries priimant pasiulyma, visada reikia apsiskaiciuot ir keliones islaidas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 06 30, 13:42)

As vaziuoju irgi kai reikia 30 km iki darbo(vilniuje) ir gristu 30.Keliones man neapmoka ,ir net nesu prasiusi ,o moka kaip sakiau uz du vaikus 6Lt/val.
Atsakyti
QUOTE(rhinos @ 2010 06 30, 12:57)
Jusu apmokejima suprantu ir su juo sutinku thumbup.gif  Labai gerai sugalvota mirksiukas.gif
Bet as parasiau kita situacia. Vat del ko kalbu ir apie keliones islaidas. Juk jei tik pora kartu per savaite, po 2-3val.(5-6lt./val), tai atemus keliones islaidas, uzdarbis... blush2.gif
Del to pries priimant pasiulyma, visada reikia apsiskaiciuot ir keliones islaidas ax.gif

Aš taip pasiūliau tik todėl, kad ji pas mus dirba jau 5 metus ir norėjosi ją išlaikyt - visgi abu vaikai ją puikiai pažįsta ir priima. Naujos valandinės auklės ieškant, abejoju ar siūlyčiau tokį variantą.
Aš ir dabar ieškau nuolatinės auklės mažyliui ir tikrai nesiruošiu apmokėt jokių kelionės į darbą išlaidų. Nepatinka, tegu nedirba. Man išvis tokie reikalavimai apmokėt kelionės išlaidas yra absurdas. Vat pvz, viena parašė, kad nori atlyginimo 1300 + apmokėt kelionės išlaidas. Tai ir rašyk, kad nori atlyginimo 1400 ar koks ten paskaičiavus viską. Nes aš ir galiu sakyt, aš moku tiek ir tiek, o iš jų 200 jūsų maistas (jei valgo pas mus).
Jūs teisi sakydama, kad pasiskaičiuoji ir žiūri kas lieka - kaip ir visi normalūs žmonės. Mano manymu, visos išlaidos kokios jos bebūtų turi būt įskaičiuotos į atlyginimą, kad yra būtent tokio dydžio atlyginimas ir viskas. O kaip tu išleidi - ar važiuoji taxi, ar eini pėsti, tavo reikalas. cool.gif
Kartais atrodo, kad auklės kaip ir mokiniai ar studentai, kurie dabar labai gerai žino savo teises, tik vat pareigas pamiršta...
Ai, išsiplėčiau truputį. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 06 30, 21:02)
Aš taip pasiūliau tik todėl, kad ji pas mus dirba jau 5 metus ir norėjosi ją išlaikyt - visgi abu vaikai ją puikiai pažįsta ir priima. Naujos valandinės auklės ieškant, abejoju ar siūlyčiau tokį variantą.
Aš ir dabar ieškau nuolatinės auklės mažyliui ir tikrai nesiruošiu apmokėt jokių kelionės į darbą išlaidų. Nepatinka, tegu nedirba. Man išvis tokie reikalavimai apmokėt kelionės išlaidas yra absurdas. Vat pvz, viena parašė, kad nori atlyginimo 1300 + apmokėt kelionės išlaidas. Tai ir rašyk, kad nori atlyginimo 1400 ar koks ten paskaičiavus viską. Nes aš ir galiu sakyt, aš moku tiek ir tiek, o iš jų 200 jūsų maistas (jei valgo pas mus).
Jūs teisi sakydama, kad pasiskaičiuoji ir žiūri kas lieka - kaip ir visi normalūs žmonės. Mano manymu, visos išlaidos kokios jos bebūtų turi būt įskaičiuotos į atlyginimą, kad yra būtent tokio dydžio atlyginimas ir viskas. O kaip tu išleidi - ar važiuoji taxi, ar eini pėsti, tavo reikalas.  cool.gif
Kartais atrodo, kad auklės kaip ir mokiniai ar studentai, kurie dabar labai gerai žino savo teises, tik vat pareigas pamiršta...
Ai, išsiplėčiau truputį. ax.gif

Beabejo, as niekada ir neprasau apmoket keliones islaidu, cia jau aukles reikalas, kaip ji atvyks mirksiukas.gif tiesiog sakau, kad reikia pasiskaiciuot paciai auklei, prie priimant, ar svarstant pasiulyma del darbo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rhinos @ 2010 06 29, 21:14)
o kaip realiai ziureti i situacia, kaip is aukliu tyciojamasi (tikraja to zodzio prasme) blush2.gif
SM mamyte iesko aukles 3-8valanom per savaite,siulomas atlygis 5-6ltval.
Arba 1-2 valados per diena,siulomas atlygis 5lt.
doh.gif
Ka Jus i tai? g.gif

bet atsiranda, kas dirba smile.gif
Kiekvienas ieško pagal savo galimybes, o auklės taip pat pasirenka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuika+ @ 2010 06 30, 13:23)
Su tėveliais galima susitarti.. Man visai priimtina būtų, jei auklytė sakytų, jog nori atėjusi per dieną/vakarą užsidirbti ne mažiau kaip 20 Lt (tarkime esame susitarę mokėti 5 Lt/val), tai gautųsi 4 darbo valandos. O man reikia išbėgti 1-2 val., bet aš auklytei vis vien moku 20 Lt.

Ką apie tokį variantą manote?  ax.gif

Neblogas variantas mano galva smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, sveikos auklytės. Neturiu laiko skaityti visos temos. Painformuokit prašau, koks galėtų būti valandinis atlygis auklei, ateinančiai per mėnesį 6 kartus po tris val. Darbo dienomis. Prižiūrėti du vaikučius, 1-erių ir trejų metukų.
Atsakyti
na, kai pastiovei aukle ateina, tai aisku, galima tartis uz mazesne kaina, nes ji uzsidirba suma gal ir nebloga, o jei ateina keliom valandom per savaite, dvi, tuomet, manau ir kaina turetu buti didesne, kad jai nors apsimoketu toki darba dirbti, galima nutarti minimuma per menesi, uz kuri ji dirbs, jei uzsidirbs daugiau-sumokesit, jei maziau, jei liks, as taip darau ir niekada nesiskundem abi, nes man rupi islaikyti ja savo namuose, nes jei puiki aukle, nei viena nenori paleisti ax.gif
Atsakyti
Šviežiausia patirtis (šių metų bėgyje), mano, kaipo valandinės auklės patirtis tokia:

šeimoje su dviem vaikais (6erių ir 1erių) gaudavau 7Lt/val, kai būdavo vienas vaikas - 6Lt/val. Dirbau šioj šeimoj du metus. Ateidavau pagal susitarimą, kai reikdavo. Kartais į savaitę penkiskart, kartais ir į mėnesį tik kartą.

šeimoje su vienu vaikiuku (1erių metukų) gaudavau 8Lt/val. Dirbdavau pagal susitarimą, keliskart per savaitę.

šeimoje su dviem vaikais (dvynukais 2 metukų) 7Lt/val.

ir dar viena šeima su dviem vaikais (5erių ir 3erių metų amžiaus) - 5Lt/val.

Kaune čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tobsita: 04 rugpjūčio 2010 - 22:54
QUOTE(Tobsita @ 2010 08 04, 23:53)
Šviežiausia patirtis (šių metų bėgyje), mano, kaipo valandinės auklės patirtis tokia:

šeimoje su dviem vaikais (6erių ir 1erių) gaudavau 7Lt/val, kai būdavo vienas vaikas - 6Lt/val. Dirbau šioj šeimoj du metus. Ateidavau pagal susitarimą, kai reikdavo. Kartais į savaitę penkiskart, kartais ir į mėnesį tik kartą.

šeimoje su vienu vaikiuku (1erių metukų) gaudavau 8Lt/val. Dirbdavau pagal susitarimą, keliskart per savaitę.

šeimoje su dviem vaikais (dvynukais 2 metukų) 7Lt/val.

ir dar viena šeima su dviem vaikais (5erių ir 3erių metų amžiaus) - 5Lt/val.

Kaune čia.

na, kainos visur vienodos tada, nes ir mazesniam miestely mokama 5 lt,
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 08 05, 10:39)
na, kainos visur vienodos tada, nes ir mazesniam miestely mokama 5 lt,

Tai kur dingo Lindre su savo skelbimu apie nemokamas aukles?Kazkokios pasakeles,kuriu as nebesuvokiu.
O kainos tikrai ne visur vienodos.Ka jau kalbeti apie mazus miestelius,jeigu Siauliuose siuloma net po 2Lt.Manau,kad yra ir sutinkanciu,nes darbu visiskai nera,nei mamoms,nei norincioms dirbti auklemis.Taip mamos ir kooperuojasi-augindama savo vaikeli dar viena kita lituka uzsidirba kartu priziuredama kita.
Atsakyti