QUOTE(bbbituteee @ 2010 04 04, 10:06)
sveiki, ir man aktualu dabar tos auklytes. bet kol kas nieko nezinau, skaitineju cia pasisakymus ir isvis pasimeciau. sakykit ar yra tokiu auklyciu, kuri galetu ateit kai man butu neatideliotina iseit valandai kitai, ar pvz. jei vaikai susirgtu( kaip dabar :oh ) ir daleiskim viena kuri paguldytu i ligonine , tuo tarpu netureciau kur kitu dvieju palikt, tai jau reiketu, kad kazkas man padetu, dabar dar kol vyras namuose gerai, bet nuo geguzes men. tiesiog bijau viena pasilikt. giminiu ar tevu Lietuvoje jau senai nebeturim, sedim jau kelinti metai vieni, bet kazkaip su vyru dar susitvarkom. bet kai jau jis isvaziuos tai baisu ir pagaklvot kas gali but, o as viena.kol kas reiketu tokios auklytes, o nuo rudens jau reiketu kas galetu su dickiu pabut kai jis grys is mokyklos ir kitus du parsivest is darzelio. vaikai tikrai nera problematiski.bet dar maziukai, 2;5; ir 7m.ir kaip reiketu man jai moket? valgyt nei namu kuopt tikrai neprasysiu.tiesiog noreciau zinot, kad ekstra atveju turiu kas pagelbeja su vaikais. o nuo rudens jau reiketu ilgesniam laikui. ir dar ar i amziu mamytes ziurit, kai ateina auklyte? ar turi amzius reiksmes? as tai nelabai noreciau kokios mociutes, kuri paskui ir aiskina, kodel vaikas su tokia kepure o ne su tokia ir pan. :oh mes aplamai vaikus auginam labai jaunatviskai, nera jokiu idealizavimu seimos, taisykliu ar nubreztu ribu. vaikai zino kas galima o kas ne ir daugiau viskas savaime plaukia.o zinau kad vyresnei auklei tikrai musu gyvenimo budas uzkliutu, nes ir uosvene kai grysta megsta mum pamokslaut, kodel vaikai 9v dar ne lovose, kodel jie televizoriu ziuri ir ka nori ir tt...aisku as nekalbu apie mazyle. bet uosvene tai savas zmogus ir gali greitai nuramint, o svetimam i akis nesoksi gi. :4u:
Su jusu salygom jaunos tikrai nerasit,arba ji uzsibus neilgai,nes ieskosis geresnio varianto.Todel reiketu orentuotis i vyresne.Jeigu jus nusiteikus is anksto,kad su vyresne teks gincytis del auklejimo metodikos,tai siulyciau nusiraminti.Siuo atveju sunkiau su uosviene,nes ji jaucia,kaip ir turinti teise duoti nurodymus,o aukle yra darbuotojas.Kaip jus prasysit,taip ji ir dirbs.Man 60 m.ir problemu del vaiku auklejimo iki siol neturejau.Protingos mamos tardavosi ir klausdavo patarimo,kaip vyresnio ir su patirtimi zmogaus,jeigu pacios,ko nezinodavo.Tiesa,is vienos seimos isejau pati ir kuri laika buvau be darbo.Man netiko,kad prie vaiku keikiamasi biauriausiais zodziais ir skatinama mustis.Perauklejimas vaiku ir tuo labiau tevu i mano planus neiejo.Tokiu atveju,geriau pasitraukti,ka as ir padariau.