Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

QUOTE(dkamil @ 2010 03 29, 21:54)
Tikrai Vilniuje kiek as girdejau uz 1 val ir 1 vaiko prieziura moka 7 lt., o uz 2 vaikucius mokama apie 15 lt., tik ju prieziura. Aisku pagal kiekvieno kisene. As pati per daug pinigeliu neturedama uz sunaus prieziura mokejau tik 5 lt. uz  1 val., bet aukle buvo is reklamos, o mano pazystama pagal rekomendacijas auklytei moka 10 lt. uz virsvalandzius o men atlyginimas 1500 lt.

Vilniuje mokama nuo 5 iki 7 Lt/val., o kad uz du mokama net daugiau nei dvigubai, tai pirma karta girdziu blink.gif o kad 15 Lt/val. mokama tik uz prieziura..tai cia is kokios pasakos? lietuviskos ar airiskos?

nebijokite mamytes, samdykite auklytes, bukite kartu pirma laika, stebekite ir nepamirskite, kad net su rekomendacijom nera tobulos.
Papildyta:
QUOTE(Dodže @ 2010 03 29, 14:09)
Sveiki aš norėjau su jumis pasitarti, nes nežinau kiek lt. reiktų siūlyti auklei Kaune prižiūrėti 6mėn. berniuką, nuo 7.30 iki 12h. darbo dienom.  ax.gif

As manau, kad galite tartis uz pastovia alga, o ne valandine, panasiai kaip darbas puses etatu, pvz. 400 Lt. O jau uz virsvalandzius papildomai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2010 03 31, 21:57)

nebijokite mamytes, samdykite auklytes, bukite kartu pirma laika, stebekite ir nepamirskite, kad net su rekomendacijom nera tobulos.
Papildyta:

tobulu ir nera,nes ir ta tobuluma kiekvienas savaip suprantame 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 04 01, 13:30)
tobuluma kiekvienas savaip suprantame 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turim dabar pastovią auklę, mokam 7 lt už val (du trimečiai bernai). Į kainą įeina tik vaikų priežiūra ir lavinimas, valgyt padaryta, nieko daugiau nereikia daryt. Nuo rudens reikia valandinės auklės.(kai vaikai sirgs ir neis į daržą)
Galvoju daryt taip:
1.Mokėti mėnesinį abonementinį mokestį 300 lt, į kurį įeitų 2 val darbo kiekvieną dieną(ateit, pakelt vaikus ir nuvest į daržą)Val kaina išeina 7,5 lt(20 darbo dienų)
2. kai vaikai sirgs ir neis į daržą, atitinkamai prideti po 7 lt už val už papildomas val.
Tikriausiai aiškiai parašiau.
Kadangi , kaip rašot, valandinės auklės yra brangesnės, manau tie 300 lt ir kažkaip žmogui būt geriau žinoti, kad tikrai kažką gaus, ir man žmogų pririšt prie vietos g.gif .nes valandine aukle pasitikėt, kurios reikės kartą į mėnesį, kad ateis , kai paskambinsiu kad ir už 10 lt, niekaip negaliu. Man atrodo, paskambinsiu, o ji sakys, aš šiandien kitoj šeimoj dirbu biggrin.gif
Aišku, geriau rasti auklę tokiom sąlygom iš to pačio rajono biggrin.gif

Kaip šis pasiūlymas atrodo iš mamyčių ir auklių pusės g.gif
Atsakyti
QUOTE(joge @ 2010 04 01, 15:17)

Viskas labai logiska. Tik, kai kartais pamastau apie panasu varianta, kada ieskoma aukles, kai vaikai serga, ,,abonementinis" mokestis isties labai svarbus. Na, kad ir tam, jog aukle, noredama daugiau uzsidirbti, ,,gydytu" vaika taip, jog jis kuo ilgiau sirgtu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 01 balandžio 2010 - 18:09
QUOTE(Viktute @ 2010 04 01, 00:57)
Vilniuje mokama nuo 5 iki 7 Lt/val., o kad uz du mokama net daugiau nei dvigubai, tai pirma karta girdziu  blink.gif  o kad 15 Lt/val. mokama tik uz prieziura..tai cia is kokios pasakos? lietuviskos ar airiskos? 

Sutinku. Ir as apakau. bigsmile.gif Negirdejau tokiu kainu.
Dvynius ziuriu, dar ketvirtokelis, ir, kaip minejau - savaite - 300lt.
Papildyta:
QUOTE(charite @ 2010 04 01, 20:08)
Na, kad ir tam, jog aukle, noredama daugiau uzsidirbti, ,,gydytu" vaika taip, jog jis kuo ilgiau sirgtu  cool.gif

verysad.gif Butu tikrai nezmogiska. Nemanau...
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 04 01, 19:08)
Viskas labai logiska. Tik, kai kartais pamastau apie panasu varianta, kada ieskoma aukles, kai vaikai serga, ,,abonementinis" mokestis isties labai svarbus. Na, kad ir tam, jog aukle, noredama daugiau uzsidirbti, ,,gydytu" vaika taip, jog jis kuo ilgiau sirgtu  cool.gif

Kaip bjauru skaityt tokius pasisakymus doh.gif atrodo,kad tos auklės monstrai,o mamos -ponios tobulybės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(clarita @ 2010 03 31, 00:01)
Ne, cia ne nesamones, o realus ivykis!

Nu taip, bet kaip gali tėvai taip pasakyti, imk ir išeik namo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktute @ 2010 03 31, 23:57)

Kaip ir ne visos mamos tobulos 4u.gif tiesiog reikia rasti sau tinkantį žmogų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(joge @ 2010 04 01, 15:17)
Sveikos 4u.gif
Turim dabar pastovią auklę, mokam 7 lt už val (du trimečiai bernai). Į kainą įeina tik vaikų priežiūra ir lavinimas, valgyt padaryta, nieko daugiau nereikia daryt. Nuo rudens reikia valandinės auklės.(kai vaikai sirgs ir neis į daržą)
Galvoju daryt taip:
1.Mokėti mėnesinį abonementinį mokestį 300 lt, į kurį įeitų 2 val darbo kiekvieną dieną(ateit, pakelt vaikus ir nuvest į daržą)Val kaina išeina 7,5 lt(20 darbo dienų)
2. kai vaikai sirgs ir neis į daržą, atitinkamai prideti po 7 lt už val už papildomas val.
Tikriausiai aiškiai parašiau.
Kadangi , kaip rašot, valandinės auklės yra brangesnės, manau tie 300 lt ir kažkaip žmogui būt geriau žinoti, kad tikrai kažką gaus, ir man žmogų pririšt prie vietos g.gif .nes valandine aukle pasitikėt, kurios reikės kartą į mėnesį, kad ateis , kai paskambinsiu kad ir už 10 lt, niekaip negaliu. Man atrodo, paskambinsiu, o ji sakys, aš šiandien kitoj šeimoj dirbu biggrin.gif
Aišku, geriau rasti auklę tokiom sąlygom iš to pačio rajono biggrin.gif

Puikus pasiūlymas 4u.gif pilnai sutinku, kad auklė turi turėti kažkokį garantą, t.y. numatytą sumą kas mėnesį, net jei ir vaikai nesirgs smile.gif be to, tą vadinamą abonentinį mokestį auklytės irgi užsidirbs ateidama rytais wink.gif
Linkiu rasti puikią auklę 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(charite @ 2010 04 01, 19:08)
Na, kad ir tam, jog aukle, noredama daugiau uzsidirbti, ,,gydytu" vaika taip, jog jis kuo ilgiau sirgtu  cool.gif

Manot, kad auklės kažkokie vaikščiojantys siaubai?
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 04 01, 23:59)

Paskaicius atsiliepimus galima taip manyti. Plaukai stojasi. Nejaugi mielos mamytes geru zmoniu nera sutike ..... g.gif Gaila.
Greit zodis aukle skambes kaip keiksmazodis. verysad.gif
Atsakyti
sveiki, ir man aktualu dabar tos auklytes. bet kol kas nieko nezinau, skaitineju cia pasisakymus ir isvis pasimeciau. sakykit ar yra tokiu auklyciu, kuri galetu ateit kai man butu neatideliotina iseit valandai kitai, ar pvz. jei vaikai susirgtu( kaip dabar doh.gif ) ir daleiskim viena kuri paguldytu i ligonine , tuo tarpu netureciau kur kitu dvieju palikt, tai jau reiketu, kad kazkas man padetu, dabar dar kol vyras namuose gerai, bet nuo geguzes men. tiesiog bijau viena pasilikt. giminiu ar tevu Lietuvoje jau senai nebeturim, sedim jau kelinti metai vieni, bet kazkaip su vyru dar susitvarkom. bet kai jau jis isvaziuos tai baisu ir pagaklvot kas gali but, o as viena.kol kas reiketu tokios auklytes, o nuo rudens jau reiketu kas galetu su dickiu pabut kai jis grys is mokyklos ir kitus du parsivest is darzelio. vaikai tikrai nera problematiski.bet dar maziukai, 2;5; ir 7m.ir kaip reiketu man jai moket? valgyt nei namu kuopt tikrai neprasysiu.tiesiog noreciau zinot, kad ekstra atveju turiu kas pagelbeja su vaikais. o nuo rudens jau reiketu ilgesniam laikui. ir dar ar i amziu mamytes ziurit, kai ateina auklyte? ar turi amzius reiksmes? as tai nelabai noreciau kokios mociutes, kuri paskui ir aiskina, kodel vaikas su tokia kepure o ne su tokia ir pan. doh.gif mes aplamai vaikus auginam labai jaunatviskai, nera jokiu idealizavimu seimos, taisykliu ar nubreztu ribu. vaikai zino kas galima o kas ne ir daugiau viskas savaime plaukia.o zinau kad vyresnei auklei tikrai musu gyvenimo budas uzkliutu, nes ir uosvene kai grysta megsta mum pamokslaut, kodel vaikai 9v dar ne lovose, kodel jie televizoriu ziuri ir ka nori ir tt...aisku as nekalbu apie mazyle. bet uosvene tai savas zmogus ir gali greitai nuramint, o svetimam i akis nesoksi gi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bbbituteee: 04 balandžio 2010 - 09:07
QUOTE(aistuliaa @ 2010 04 01, 22:59)
Nemanau, bet ... paskutines trys aukles buvo tokio tipo, nors ir mokejom tikrai ne centus, o ir salygos buvo tikrai geros cool.gif
Be abejo, yra visokiu aukliu, taip pat yra ir visokiu seimininku. Patirtis labai skirtinga cool.gif cool.gif
Atsakyti
...vaikus auginam labai jaunatviskai, nera jokiu idealizavimu seimos, taisykliu ar nubreztu ribu. vaikai zino kas galima o kas ne ir daugiau viskas savaime plaukia.o zinau kad vyresnei auklei tikrai musu gyvenimo budas uzkliutu...

Esu 54-erių metų auklė, vaikelio tėvai - trisdešimtmečiai, natūralu, kad visai kitaip matantys pasaulį, nei aš, tačiau nemanau, kad mano buvimo tuose namuose tikslas turėtų būti pakeisti jų šeimos gyvenimo stilių. Jokiu būdu nesisavinu tokios teisės. Juolab, kad jaunystė visgi yra ateitis, mano amžiaus tetulei belieka tik gėrėtis, kaip jie negarbina sustabarėjusių elgesio stereotipų, dažnai žavi savo laisvumu. Džiaugiuosi, kad galiu matyti bent kraštelį jaunų žmonių gyvenimo, galiu pati įsitikinti, jog dar neesu visiškai nupušusi ir suvaikėjusi.
O dar drįstu spėti, kad kaip tik uošvienės ir anytos sau dažniau leidžia "mokyti gyventi" nei auklės. Jei mane kas klaustų - sakyčiau, kad valandinė auklė geriausia ta, kuri jau gauna pensiją, arba greit gaus, o oficialaus darbo neturi. Man regis, yra būriai tolerantiškų, išsilavinusių ,padorių ir sąžiningų bedarbių, kurios sutiktų pagelbėti, nekeldamos šeimininkams problemų. Negana to, jos gerbtų ir brangintų darbo vietą bei gerus santykius.
Atsakyti