Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

QUOTE(PA-ry-žius @ 2010 03 23, 22:22)
Na, tai koks  valandinis aukles uzmokestis Vilniuje? vaikai, ne pampersiniai smile.gif

Manau, zmoniskumo ir susitarimo reikalas: kas kiek gali, kas uz kiek sutinka ir t.t.
As mielai paimciau 2metuku vaikuti valandai ar dienai, tik jei tiktu Marcinkeviciaus g Vilniuje, nes as pati auginu dukryte 2m, i darba dar nesiruosiu, butas erdvus, svetaine 55kv. , zaislu daug, uzdaras kiemas.Ir dukrytei kompanija ir man malonu kazkam pagelbet, ir visai kartais ne piniguose esme.Saulytes jums , mamytes ir teigiamu emociju!
Jei kam tikrai beda su auklytem, tai mielai prasom i svecius.
8 652 47039
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 03, 07:54)

labai teisingai parasyta thumbup.gif .As pati pries keleta metu dirbau aukle ir galeciau jums mielosios papasakoti tokiu "bajeriu" kas liecia atlyginima ir darbo valandas, kai tevai pradeda piknaudziauti tavo gerumu, vietoj 10darbo valandu(nuo 9iki 19h.paprastai), kartais sededavau su vaiku ir po 14h., nors mano atlyginimas nuo to praktiskai nekito. Vaikas 2kartus per savaite lankydavo mokyklele, tai, kad suspeti i pirma pamokele, as su vaiku turedavau vaziuoti mikroautobusu uz 3lt.aisku is savo kisenes, na, bet man atrodo, juk as ne i darba vaziuodavau, kad tureciau moketi is savo kisenes. Mokyklelej as kazka uzkasdavau,bet gi ir vaikas uzsimanydavo, tai atsigert, tai dar ko, o as gi negalejau pasakyti, kad negalima, kadangi tavo mamyte, nedave ne lito, ne tik kelionej, bet ir tokiom smulkmenom. Na,zodziu, man ten nepatiko, vaikas buvo problematiskas labai, as buvau, berods 5 aukle jam ir tai tik istveriau 6men.
Atsakyti
Piktnaudziavimas blogai is abieju puses. Bet turbut kiekviename darbe gali pripasakoti kruvas istoriju apie bloga elgesi, as irgi jei skubu i darba ir jei reikia i kelias vietas, kad ir darbo reikalais turiu vaziuoti su mikriuku....kainuoja...kolegu gimtadieniai..visi metasi, negi busi balta varna... ir t.t.t.t.t. Kiek istoriju is vis zinau, kad dirba vos ne nemokamai ir dar is savu pinigu kavas darbdaviams perka doh.gif
Gal nereiketu taip susireiksminti ir isskirti aukles darbo, netinka salygos keiti darbdavi, visi iesko kur geriau...naturalu.
P.S. drauge dirbo amerikoje aukle pas labai turtinga seima, skalbe rankomis seimininkes bliuzele ale vardine , nubyrejo blizguciai....seimininke apreke ir isskaiciavo is atlyginimo, kiek jai tai kainavo nedrisau klausti rolleyes.gif
O Vilniuje vidtuniska 6 lt uz valanda jei dirbama visa diena, manau normali vidutine kaina. Valandine 8-10 lt.
Papildyta:
QUOTE(clarita @ 2010 03 26, 00:12)
labai teisingai parasyta thumbup.gif .As pati pries keleta metu dirbau aukle ir galeciau jums mielosios papasakoti tokiu "bajeriu" kas liecia atlyginima ir darbo valandas, kai tevai pradeda piknaudziauti tavo gerumu, vietoj 10darbo valandu(nuo 9iki 19h.paprastai), kartais sededavau su vaiku ir po 14h., nors mano atlyginimas nuo to praktiskai nekito. Vaikas 2kartus per savaite lankydavo mokyklele, tai, kad suspeti i pirma pamokele, as su vaiku turedavau vaziuoti mikroautobusu uz 3lt.aisku is savo kisenes, na, bet man atrodo, juk as ne i darba vaziuodavau, kad tureciau moketi is savo kisenes. Mokyklelej as kazka uzkasdavau,bet gi ir vaikas uzsimanydavo, tai atsigert, tai dar ko, o as gi negalejau pasakyti, kad negalima, kadangi tavo mamyte, nedave ne lito, ne tik kelionej, bet ir tokiom smulkmenom. Na,zodziu, man ten nepatiko, vaikas buvo problematiskas labai, as buvau, berods 5 aukle jam ir tai tik istveriau 6men.

Mazai turbut belike darbu, kur virsvalandziu nebutu... kiek pamenu tai mama nuo mazens matydavau su kruva popieriu is darbo, savaitgali sedincia. Niekas nepateisina isnaudojimo, bet kiek is dirbanciuju gali pasakyti, kad nesinesa darbo namo ir niekada nenukrenta kokie nors paskutiniuju minuciu darbai ant galvos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabute: 26 kovo 2010 - 11:00
QUOTE(clarita @ 2010 03 25, 23:12)
.. Mokyklelej as kazka uzkasdavau,bet gi ir vaikas uzsimanydavo, tai atsigert, tai dar ko, o as gi negalejau pasakyti, kad negalima, kadangi tavo mamyte, nedave ne lito, ..

Isties niekas neprivalo nieko pirkti vaikui (ar mama, ar aukle) vien tik todel, kad tuo metu vaikas to uzsinorejo. Uztektu pavalgyti namie pries mokyklele (ir auklei, ne tik vaikui), o po pamokeliu pasaiulyti kuo greiciau skubeti namo, nes ten laukia skanus pietus ir sultys (ar pan.). Beje, aukle turetu buti solidari su vaiku. Jei neketina nieko jam pirkti, tai tegul ir sau neperka, matant vaikui. Galima atsinesti sumustiniu ir pries mokyklele arba po jos aukletinio namuose skaniai suvalgyti.
Na o kas del "vaikas buvo problematiskas"... tai isvis patylesiu, na nebent, jei jis jau paauglys, tai tada sunkiau. Manau, del to, kad daznai sioje seimoje keitesi aukles, tai ne del vaiko, o tevu nesupratingumo.
Papildyta:
QUOTE(clarita @ 2010 03 25, 23:12)
As pati pries keleta metu dirbau aukle ir galeciau jums mielosios papasakoti tokiu "bajeriu" kas liecia atlyginima ir darbo valandas, kai tevai pradeda piknaudziauti tavo gerumu, vietoj 10darbo valandu(nuo 9iki 19h.paprastai), kartais sededavau su vaiku ir po 14h., nors mano atlyginimas nuo to praktiskai nekito.

Visada su darbdaviu, ypac tokiame darbe, kai gali daznai pasitaikyti virsvalandziu arba nesuplanuotu is anksto atvykimu, reikia aptarti virsvalandziu apmokejima. Tabeli gali vesti ir pati aukle, o menesio pabaigoje pateikti skaiciavimus darbdaviui. Nebent yra sutarta, kad nepriklausomai ar aukle bus reikalinga kokia diena, ar ne, del to jos alga uz ta diena nemazes (nei 50, nei 100 proc.), tada galima ir virsvalandzius neskaiciuoti. Bet, manau, norint isvengti nesutarimu ar kazkokiu "nutyletu pykciu", geriau butu zymetis ir virsvalandzius, ir neatidirbtas valandas, o menesio pabaigoje pagal tai ir skaiciuotis. 4u.gif
Atsakyti
[quote=gabute,2010 03 26, 11:59]
Gal nereiketu taip susireiksminti ir isskirti aukles darbo, netinka salygos keiti darbdavi, visi iesko kur geriau...naturalu.
O Vilniuje vidtuniska 6 lt uz valanda jei dirbama visa diena, manau normali vidutine kaina. Valandine 8-10 lt.

As tikrai nesusireiksminu, tiesiog esu ikimokyklinio ugdymo pedagoge, tuo metu dar studijavau, todel ir nusprendziau padirbeti pagal specialybe, na, ir, aisku pakeiciau, as ta darbdavi. As isvykau i uzsieni, kur ir dabar esu. Aisku visur apgaudineja, tiek Lietuvoj, tiek ir cia, bet Anglijoj nemoka tokiu grasiu, kokius as gaudavau dirbdama ta aukle. O vidutiniskai man valanda gaudavosi, gal 3lt., jei paskaiciavus kiek as ten valandu dirbdavau. Ir tevai nevisada pranesdavo, kad veluos, as pati kartais turedavau rasyti ir klaust kada gi gris, na, juk ir as turiu savo asmenini gyvenima, ar aukle ne zmogus ir gali parom dirbt, o tevai tik sugeba pasakyt, na, jei jau vaikas miega( 23h. ka jis daugiau gali veikt tokiu metu, gal galima jusu paklaust) g.gif , tai uzrakink duris ir eik namo, o vaikas tegul sau vienas miega, na, as taip ir padariau, nes juk nesitarem, kad atejau dirbt parom. Na, tai ar tai nera paprasciausias isnaudojimas, na, gal man cia tik jaunai ir kvailai taip atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(clarita @ 2010 03 26, 21:20)
Na, tai ar tai nera paprasciausias isnaudojimas, na, gal man cia tik jaunai ir kvailai taip atrodo g.gif

taip, tai yra visiskas nesiskaitymasis su zmogumi. del tokiu tevu ir buvote penkta aukle. gal del tokiu tevu ir vaikas buvo "pasimetes" (bet ne "probleminis") 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(clarita @ 2010 03 26, 22:20)
o tevai tik sugeba pasakyt, na, jei jau vaikas miega( 23h. ka jis daugiau gali veikt tokiu metu, gal galima jusu paklaust) g.gif , tai uzrakink duris ir eik namo, o vaikas tegul sau vienas miega, na, as taip ir padariau, nes juk nesitarem, kad atejau dirbt parom.

Nu tokios nesąmonės dar negirdėjau doh.gif
Atsakyti
Sveiki aš norėjau su jumis pasitarti, nes nežinau kiek lt. reiktų siūlyti auklei Kaune prižiūrėti 6mėn. berniuką, nuo 7.30 iki 12h. darbo dienom. ax.gif
Atsakyti
Tikrai Vilniuje kiek as girdejau uz 1 val ir 1 vaiko prieziura moka 7 lt., o uz 2 vaikucius mokama apie 15 lt., tik ju prieziura. Aisku pagal kiekvieno kisene. As pati per daug pinigeliu neturedama uz sunaus prieziura mokejau tik 5 lt. uz 1 val., bet aukle buvo is reklamos, o mano pazystama pagal rekomendacijas auklytei moka 10 lt. uz virsvalandzius o men atlyginimas 1500 lt.
Atsakyti
Na taip kiek kas gali tiek moka, bet tokiais laikais kai pačių darbo užmokestis 50% sumažintas kažin ar daug kas moka po 1500lt./mėn. Aišku aš kalbu tik už vaiko priežiūros darbą, ne už jokio maisto gaminimą ar kambarių tvarkymą. smile.gif Kiek domėjausi bent jau Kaune už darbo dienas 4-5 lt/val.
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 03 28, 19:25)
Nu tokios nesąmonės dar negirdėjau  doh.gif

Ne, cia ne nesamones, o realus ivykis!
Atsakyti
QUOTE(dkamil @ 2010 03 29, 23:54)
Tikrai Vilniuje kiek as girdejau uz 1 val ir 1 vaiko prieziura moka 7 lt., o uz 2 vaikucius mokama apie 15 lt., tik ju prieziura. Aisku pagal kiekvieno kisene. As pati per daug pinigeliu neturedama uz sunaus prieziura mokejau tik 5 lt. uz  1 val., bet aukle buvo is reklamos, o mano pazystama pagal rekomendacijas auklytei moka 10 lt. uz virsvalandzius o men atlyginimas 1500 lt.

Sveiki. Priziuriu dvynukus.Vyresnelis ketvirtokas. Savaite - 300lt.
Pagaminu maista visiems,kiek speju, aptvarkau. Bet to primygtinai nereikalaujama mirksiukas.gif
Tevai tikrai dekingi.
Papildyta:
QUOTE(dkamil @ 2010 03 29, 23:54)
Tikrai Vilniuje kiek as girdejau uz 1 val ir 1 vaiko prieziura moka 7 lt., o uz 2 vaikucius mokama apie 15 lt., tik ju prieziura. Aisku pagal kiekvieno kisene. As pati per daug pinigeliu neturedama uz sunaus prieziura mokejau tik 5 lt. uz  1 val., bet aukle buvo is reklamos, o mano pazystama pagal rekomendacijas auklytei moka 10 lt. uz virsvalandzius o men atlyginimas 1500 lt.

Tik uz prieziura 15 lt! Kas gi gali tiek moketi!!! Tai tureciau VAU kiek uzdirbt!!! thumbup.gif
Atsakyti