horos - tiesa, dabar auklės darbo ieškosi galybė moterų Ir nepaisant norimo jų užmokesčio, pirmoji užduotis iš tos galybės išsirinkti tinkamą auklę - misija neįmanoma tampa Ne taip jau ir paprasta, su kiekviena tiktis, kiekvienos išklausyti, įvertinti... O ir vaiko netraumuosi keitinėdamas aukles. Žodžiu, nors ir pasiūla didelė, tai nėr vien pliusas
QUOTE(Tobsita @ 2010 01 19, 16:05)
horos - tiesa, dabar auklės darbo ieškosi galybė moterų Ir nepaisant norimo jų užmokesčio, pirmoji užduotis iš tos galybės išsirinkti tinkamą auklę - misija neįmanoma tampa Ne taip jau ir paprasta, su kiekviena tiktis, kiekvienos išklausyti, įvertinti... O ir vaiko netraumuosi keitinėdamas aukles. Žodžiu, nors ir pasiūla didelė, tai nėr vien pliusas
Sita jau pajutau. Turiu virs 60 atsiliepusiuju, o skambinti ... beveik ner kam. Kai paskambiju, paaiskeja, kad aukles ir mano lukesciai nesutampa. O jei pasikvieciu, vaikas ima klykti kaip velnia pamates. Arba populiariai kalbant ,,biolaukai nesueina".
Daug, o ner is ko rinktis.
Kita vertus, tiek tos, kur uz 4/5, tiek tos, kur uz 8 - vienodos. Ir renkiesi ne pagal kaina pirmiausia, ziuri i kitus dalykus. o kai juos pamatai, neretai ir kaina pasirodo isties per didele
Ilgai dirbu su vaikais ir pastebėjau, kad mažiukams labiau patrauklūs tie žmonės, kurie fiziškai labiau panašūs į jų tėvus. O kad vaikas apsiverkia pamatęs vis naują tetulę - gali ir nieko ypatinga nereikšti, gali būti, kad jam jau kalbėjot, jog ateis kažkas su kuo teks pasilikti, kad mama išeis... Ne taip ir svarbu, kad vaikas pats gal dar nekalba, bet supranta tokius žodžius kaip labai didelę grėsmę...Ir, suprantama, junta mamos nerimą susitinkant su vis nauja kandidate. Kai samdžiausi aukle, mama kartu su manim buvo kelias dienas, vaikas zirzė, mačiau mamos veide susirūpinimą. bet vos iškeliavom su vaiku pasivaikščiot - visos problemos nublanko.
QUOTE(horos @ 2010 01 19, 22:17)
Sita jau pajutau. Turiu virs 60 atsiliepusiuju, o skambinti ... beveik ner kam. Kai paskambiju, paaiskeja, kad aukles ir mano lukesciai nesutampa. O jei pasikvieciu, vaikas ima klykti kaip velnia pamates. Arba populiariai kalbant ,,biolaukai nesueina".
Kita vertus, tiek tos, kur uz 4/5, tiek tos, kur uz 8 - vienodos. Ir renkiesi ne pagal kaina pirmiausia, ziuri i kitus dalykus. o kai juos pamatai, neretai ir kaina pasirodo isties per didele
Aš jokių lukesčių neturėjau, pas mane atrankai vadovavo mano mažė: pasikalbu su aukle kelias min, atsinešu vaiką (8,5 mėn) žiūriu reakciją. Klykia: ačiū, viso gero. Prašosi ant rankų? Pirmoji, pas kuria mažė noriai ejo ir gavo darbą, ir dzin man visos rekomendacijos ir patirtys. Ta auklė su mumis jau antrus metus Kam ta patirtis? Juk niekas nėra su mamos patirtim, o gi visos pasirūpinam savo vaikais, kas tos rekomendacijos- kas tiko kažkam gali netikt man.
QUOTE(Mergiona @ 2010 01 20, 16:48)
Aš jokių lukesčių neturėjau, pas mane atrankai vadovavo mano mažė: pasikalbu su aukle kelias min, atsinešu vaiką (8,5 mėn) žiūriu reakciją. Klykia: ačiū, viso gero. Prašosi ant rankų? Pirmoji, pas kuria mažė noriai ejo ir gavo darbą, ir dzin man visos rekomendacijos ir patirtys. Ta auklė su mumis jau antrus metus Kam ta patirtis? Juk niekas nėra su mamos patirtim, o gi visos pasirūpinam savo vaikais, kas tos rekomendacijos- kas tiko kažkam gali netikt man.
Labai teisingai pasakyta
Aš jokių lukesčių neturėjau, pas mane atrankai vadovavo mano mažė: pasikalbu su aukle kelias min, atsinešu vaiką (8,5 mėn) žiūriu reakciją. Klykia: ačiū, viso gero. Prašosi ant rankų? Pirmoji, pas kuria mažė noriai ejo ir gavo darbą, ir dzin man visos rekomendacijos ir patirtys. Ta auklė su mumis jau antrus metus :wub: Kam ta patirtis? Juk niekas nėra su mamos patirtim, o gi visos pasirūpinam savo vaikais, kas tos rekomendacijos- kas tiko kažkam gali netikt man.
Visiskai sutinku su jumis.Kai darbinausi aukle pries 13 metu neturejau to darbo patirties.Pirmas susitikimas su aukletine buvo malonus ir siltas.Sekancia diena jau dirbau.Todel dabar mamom visada rekomenduoju iskart leisti susitikti su vaiku.Paciai nesinori dirbti seimose,kurios susitikima paskiria kavineje,arba savo darbovieteje su ta mintimi,kad svetimo zmogaus bijau isileisti i namus.Nestebina,kad susipazinti nori mano namuose.Sutinku,tegu susipazista su mano gyvenimo aplinka,bet tai labai reti atvejai mano praktikoje.Suprantama,kad dabartiniu krizes laiku auklem nera didelio pasirinkimo,bet ir mes ziurime,i kokia seima einame dirbti ir kokia atmosfera,bei poziuris i samdoma zmogu toje seimoje.
Rekomendaciju niekada nepateikinejau,nes tai laikau visiskai nereikalingu dalyku.Norint,gali paprasyti,kad pazisami zmones tiek saldziu zodziu apie tave prirasytu,ar prikalbetu,jog galvosi angela i namus isileides.Gyvenimo patirtis rodo,kad buna ir "puolusiu angelu".Todel linkiu mamytem pasikliauti savo intuicija,vaiko jausmais ir geranoriskumu.
As irgi panasiai atsirinkau - is pradziu perkalbejau su visom telefonu, keleta atsirinktu pasikvieciau ir su vaiku pabendravom. Pirmiausia ziurejom, kaip maziukas reaguoja, kaip elgiasi ir reaguoja pati aukle. O uzduotys, reikalavimai ir uzmokestis buvo antraeilis dalykas, musu atveju visiskai neturejes itakos atsirinkimui.Dabar neatsidziaugiam
sveiki
As pritariu nuomonei. As atrinkau sau aukle per SM ir esu patenkinta jau priziuri musu antra vaikeli i su dviem lieka be problemu. Nors buvo davusi kur paskambinti del rekomendaciju, bet esme kaip vaikai su ja bendrauja.
QUOTE(Anamaze @ 2010 02 24, 09:35)
sveiki
As pritariu nuomonei. As atrinkau sau aukle per SM ir esu patenkinta jau priziuri musu antra vaikeli i su dviem lieka be problemu. Nors buvo davusi kur paskambinti del rekomendaciju, bet esme kaip vaikai su ja bendrauja.
Dar norejau pasiteirauti. Mums nuo rudens reikes ieskotis valandines aukles ligos atveju nes abu vaikai varys i darzeli, biliutenio siais laikais daug nepaimsi. Kokie mazdaug ikainiai Vilniuje, ar imanoma rasti auklytes aplamai, nes cia paskaicius kai kurios komentarus idomu pasidaro. Aukles gi nemoka mokescius
QUOTE(Anamaze @ 2010 02 24, 10:54)
Dar norejau pasiteirauti. Mums nuo rudens reikes ieskotis valandines aukles ligos atveju nes abu vaikai varys i darzeli, biliutenio siais laikais daug nepaimsi. Kokie mazdaug ikainiai Vilniuje, ar imanoma rasti auklytes aplamai, nes cia paskaicius kai kurios komentarus idomu pasidaro. Aukles gi nemoka mokescius
Sveiki. Man mokejo 6 lt. Normalu.
QUOTE(gitanule @ 2010 01 18, 17:03)
na aš esu dirbusi aukle vakaro valandomis beveik naktis sakykim,tai man kaip tik daugiau mokėjo,nes visur naktinis darbas daugiau apmokamas.Ir nors auklė ne taip sakykim nuvargsta ,bet vistiek yra budėjimo rėžimas tai man keista,kad mažiau jums moka...
Papildyta:
o kodėl per daug.Manau jei žmogus nuoširdžiai dirba savo darbą tai vertas net ir daugiau.Ir dar kainą manau turėtu priklausyti ir nuo darbo pobūdžio,ką auklei reikia daryti,ar tik pabūti prižiūrėri,pamaitinti,ar dar plius valgyti pagaminti ir į lauką išeiti,kokios sąlygos į lauką išeiti š viską reikia kreipti dėmesį,ir dar jei žiūri aštuonias valandas per dieną manau ir šeši litai gal gerai,bet jei atvažiuoja tik dviem trim valandom ir gautu po penkis litus... tai talonėliam tik ir išeitų...Visada geriausias atvejis žiūrėti į kiekvieną vaiką individualiai ir tartis tiek su tėvais tiek jiems su aukle,o ne kaip kažkas minėjo "ne su supermamomis'
Papildyta:
o kodėl per daug.Manau jei žmogus nuoširdžiai dirba savo darbą tai vertas net ir daugiau.Ir dar kainą manau turėtu priklausyti ir nuo darbo pobūdžio,ką auklei reikia daryti,ar tik pabūti prižiūrėri,pamaitinti,ar dar plius valgyti pagaminti ir į lauką išeiti,kokios sąlygos į lauką išeiti š viską reikia kreipti dėmesį,ir dar jei žiūri aštuonias valandas per dieną manau ir šeši litai gal gerai,bet jei atvažiuoja tik dviem trim valandom ir gautu po penkis litus... tai talonėliam tik ir išeitų...Visada geriausias atvejis žiūrėti į kiekvieną vaiką individualiai ir tartis tiek su tėvais tiek jiems su aukle,o ne kaip kažkas minėjo "ne su supermamomis'
Teisingai sakai.Kartais kviecia 2 val padaboti vaikucio,sumoka 8-10 litu ir galvoja,kad cia jau dave milijona....Cia mano draugei vienai taip pasiule,tai ta veliau tik spjaudesi...