Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

o kiek mokate uz dvieju vaikuciu prieziura?
Atsakyti
Jei auklyte yra mama su vaikuciu, savo namuose priima dar viena uz 5-6lt/val, jei atvaziuoja, tai 7-8lt/val be maitinimo. bet juk nesedi vien su mano vaiku ir neskiria viso demesio vien jam, kai manau normalu kad siek tiek mazesni ikainiai.
Atsakyti
QUOTE(inguse86 @ 2008 09 09, 11:00)
o kiek mokate uz dvieju vaikuciu prieziura?

Prie iprastos kainos prisideda tik po viena lituka, bent jau daugiausia tokiu variantu esu girdejusi as ax.gif Tai tarkim Kaune 6-7Lt. Nors pati sia vasara dirbau su dvynukem uz 5Lt, ir dar kitoje seimoje, kur mergaite 1metuku ir berniukas 4metu, taip pat uz 5Lt. Taigi, visokiu kainu yra.
Atsakyti
Pati rašiau, kad reikėtų mokėt nuo 5 lt. Mūsų auklytei nereikia nei vaiko maitinti, nei valgio ruošti, nei dar ką nors daryti, tik būti su vaiku ir ieiti į lauką. Už 2-3 val. moku 20 lt, tai gaunasi 7-10 lt.
Atsakyti
gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune.
Is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuska13 @ 2008 10 14, 10:42)
gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune.
Is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif

Gal cia priklauso kiek siaip mokate savo auklei.
Mes tai paprastai kai isvykstam auklei uz para mokam 70 Lt. (vaikui nera dar 2 metu, aukle buna pas mus) Skaiciavau sitaip : 5 Lt*12 val+10 Lt uz nakti.
Paprastai moku uz 8 d.val.po 5 Lt.=40
Dar manau nuo vaiko priklauso. Maniskis pvz labai ramiai visa nakti ismiega.
Ir nuo pacios aukles. Pas mus vienisa pensininke, namie nei vyras nei vaikai nelaukia, tai ji net dziaugiasi kai mes isvaziuojam.
Cia Klaipedoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tai keitos kai kuriu mamyciu pasisakimai...Kam eiti dirbti uz 900 lt per menesi ir ieskoti auklytes uz puse savo uzdarbio,jei normalios uz tokius pinigus nerasi,ar ne geriau paciai savo angeleli globuoti??? unsure.gif

As manau kad jei eini dirbti,tai reiskia kad labai gerai uzdirbi,reiksia gali ir savo vaikuti priziurinciai auklytei nepagaileti pinigeliu,juk ji ne namus priziuri o vaika...su juo reikai zaisti,reikia ji lavinti,reikia jam valgyt daryt na ir dar kai kurios praso lygint,skalbti,namus patvarkyti...

Kai mano maziukui sukako metukai,as priziurejau pazistamos berniuka tokio pat amziaus,ji pas mane atvesdavo vaikuti,ziurejau ne visa diena,po pietu paimdavo,mokejo man po 4 lt uz val,+dar kartais maisto kokio is kaimo atnesdavo,tai buvo pries keleta metu,manau dabar imciau daugiau,net jei ir ziureciau kartu susaviskiu 4u.gif
Atsakyti
Juk auklytes samdosi ne tik dirbančios mamytės, kitos dar studijuoja ir nemanau kad galima auklėj atiduoti 900 litų, jeigu dirba tik vienas šeimos asmuo.
Manau kad 5 litai kitiem atrodo taip pat dideli pinigai.
Juolab norėčiau paminėti, kad dirbdama mokytoja (baigusi universiteta), normalų darbą, kartais neuždirba 1000 litų, o čia auklė tiek gauna namie vaiką prižiūrėdama.
Reikia realiai mąstyti, o neužsikelti kainas nerealias. Juo labiau kad tų auklių pilna ir yra kurios tikrai sutiks už 5 litus per valandą dirbti, nes konkurencija tikrai didelė. Be to dabar Lietuvoje krizė ir tikrai yra žmonių kurie džiaugsis ir 4, ir 5 litus už valandą gavę, o čia dabar ima ir užsiprašo net iki 10 lt. Nerealu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės mama: 23 kovo 2009 - 12:08
mokytoja, gaunanti 1500 Lt, gauna ir ligos, sveikatos draudimą, mokamas atostogas, tad nėra ko lyginti su auklės uždarbiu. be to, tikrai norėčiau, kad mano auklė jaustųsi vertinama, o jos darbas teisingai atlyginamas. 10 valandų su mažu žmogeliuku, pilnu įvairiausių poreikių, - tą net ne kiekviena mama pakelia. o ne mama??

kitas dalykas- labai keista, kai įsivaizduojama, kad auklė turi ir grindis prašluoti ir skalbinius išlyginti. kokia tada bus jos bendravimo su vaiku kokybė? daugių daugiausia, ko prašydavau -išvirti valgyti vaikeliui ir išplauti indus (sudėti į indaplovę). rezultatas - vaikelis mokėjo daugybę eileraštukų, skaičiuočių, dainelių, pasakų siužetų, žinojo, kuo skiriasi balandis nuo žvirblio, ąžuolas nuo beržo ir t.t.

tiesa, aš savo auklei mokėjau už atostogas - už tiek dienų, kiek pati gaudavau, dovanodavau dovanėles gimtadienio, varduvių, šv. Kalėdų proga. iki šiol bendraujame, ir vaikelis ją atsimena.
Atsakyti
susidurem ir mes aukles problema, idejom skelbima internete, skambina daug kandidaciu, taciau kazkokios arba studentes arba 50 metes. ir kainos sakyciau 5-7lt/val. bet taip baisu imti zmogu is gatves, mes ieskom klaipediskes , gal kas ka gali parekomenduoti
Atsakyti
Pradejome ir mes ieskotis aukles ir vat man iskilo toks klausimas smile.gif Nuolatinei auklei atostogos apmokamos, o kaip su valandinemis? g.gif Prasyciau pasidalinti patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2009 04 04, 17:31)
Pradejome ir mes ieskotis aukles ir vat man iskilo toks klausimas smile.gif Nuolatinei auklei atostogos apmokamos, o kaip su valandinemis?  g.gif Prasyciau pasidalinti patirtimi smile.gif

Valandinėms manau ne.

O su Saulės mama pasisakymu visai nesutikčiau schmoll.gif Pabandykit padirbti aukle bent savaite svetimoj šeimoje - greit nuomone pasikeis. Auklės darbas tikrai nėra lengvas.
Atsakyti