waw kiek daug ir skaniu receptuku
žiauriai megstu kepenėles, ale pati nemoku jų ruošti ir vis nesiryžtu. gal galite pasidalinti receptais? aciu
Galiu pasiūlyti kaip paruošti vištienos kepenėles.
Darau taip. Būtinai verdu bulves ir sutrinu bulvių košę ( įdedu sviestuko ir karšto pieno). Kepenėles nuplaunu , apvolioju miltuose (gausiai) ir kepu aliejuje keptuvėje ( nesūdyti ). Kai kepenėlės apkepa įdedu sviesto gabaliuką, šaukštą ar porą šaukštų grietinės, pipirų ir butinai įberiu kario prieskonio. Karis labai tinka kepenėlėms.
Tuo tarpu išverda bulvės. Jas nukošiu ir tą skysti supilu į apkepusias kepenėles. Kadangi, bulvės virė sūdytame vandenyje tai kartais druskos ir užtenka. Patroškinu kokias 5 minutes. Padažas gaunasi tirštas nes kepenėlės buvo apvoliotos miltuose. Gaunasi labai skanu. Tai mėgstamiausias mano vaikų patiekalas.
Darau taip. Būtinai verdu bulves ir sutrinu bulvių košę ( įdedu sviestuko ir karšto pieno). Kepenėles nuplaunu , apvolioju miltuose (gausiai) ir kepu aliejuje keptuvėje ( nesūdyti ). Kai kepenėlės apkepa įdedu sviesto gabaliuką, šaukštą ar porą šaukštų grietinės, pipirų ir butinai įberiu kario prieskonio. Karis labai tinka kepenėlėms.
Tuo tarpu išverda bulvės. Jas nukošiu ir tą skysti supilu į apkepusias kepenėles. Kadangi, bulvės virė sūdytame vandenyje tai kartais druskos ir užtenka. Patroškinu kokias 5 minutes. Padažas gaunasi tirštas nes kepenėlės buvo apvoliotos miltuose. Gaunasi labai skanu. Tai mėgstamiausias mano vaikų patiekalas.
na ir aš parašysiu kaip skaniai moku pagaminti vištienos kepenėles .Kepenėles nuplaunu ir smulkiai supjaustau gabaliukais ,kitam inde suplaku 4 kiaušinius ,pridedu vigoros, č.druskos ,pipiriukų,supjaustau nemaža svogūną ,įdedu dvi didesnes česnako skilteles,sudedu į kiaušinius kepenėles,įdedu 3 šaukštus miltų , 2 šaukštus grietinės,majonezo taip pat dedu 3 šaukštus , ir svogūnų laiškų, į įkaitinta keptuvę dedu tokius blynukus ,tiesiog semiu su šaukštų ir dedu ,kaip pakepa pavartau iš abiejų pusių .Nu pasaka kaip skanu ,dar padarau bulvių košytės su krapukais,ir labai skaniai tinka pomidorų salotos su grietinę labai mėgsta mano šeimyna.
kepenėles vištų pirmiausiai apžiuriu ,kad nebutų su tulžies maišeliu,ir merkiu į vandenį nors 10 min. tada į įkaitintą keptuvę dedu apvoliotas miltuose kepenėles ir kepu ant didesnės ugnies nei kotletams kepti neilgai nes kietėja išimu į lėkštę ir įkeptuvę sudedu supjaustytą svoguną žiedelias kai svogunas apkepa dedu grietinės ir vėl sumetu kepenėles truputi patroškinu su viskuo.skanaus
Sveikos Aš čia naujokė, nežinau ar nepasikartosiu, bet turiu labai labai skanų kepenėlių receptą. Pati nesu kepenėlių mėgėja, bet šio patiekalo skonis vargu, ar kam nors primins kepenėles, nes gaminant, nes kvapo kepenėlių nesijaučia.
Taigi....
Blyneliai iš kepenėlių
Jum prireiks:
300g žalių paukštienos kepenėlių,
2 žalių bulvių,
2 kiaušinių,
0,3l kefyro,
arbatinio šaukštelio sodos,
druskos,
prieskonių,
2-3 svogūnų,
2-3 morkų,
miltų,
aliejaus kepimui,
majonezo ir česnako užtepimui.
Paruošimas:
Nulupti kepenėlių odą ir jas sumalti mėsmale. Sudėti stambia tarka sutarkuotas bulves. Įmušti kiaušinius. Supilti kefyrą, įdėti sodos, drusko ir prieskonių pagal skonį. Ant keptuvės pakepinti susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Kai atauš,sumaišyti su jau ruošiamu kepenėlių faršu. Galiausiai, įdėti tiek miltų, kad faršas būtų truputį tirštesnis, nei miltinių blynų mišinys.
Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pilant faršą į keptuvę su virtuviniu šaukštu. Turėtų gautis nedidukai blynukai.
Kol blyneliai dar karšti, juos aptepti, iš anksto pasiruoštu, majonezo ir česnako užtepu, uždengti ir leisti "susigerti" kvapui
Skanaus:)Tikiuosi kam nors patiks
Taigi....
Blyneliai iš kepenėlių
Jum prireiks:
300g žalių paukštienos kepenėlių,
2 žalių bulvių,
2 kiaušinių,
0,3l kefyro,
arbatinio šaukštelio sodos,
druskos,
prieskonių,
2-3 svogūnų,
2-3 morkų,
miltų,
aliejaus kepimui,
majonezo ir česnako užtepimui.
Paruošimas:
Nulupti kepenėlių odą ir jas sumalti mėsmale. Sudėti stambia tarka sutarkuotas bulves. Įmušti kiaušinius. Supilti kefyrą, įdėti sodos, drusko ir prieskonių pagal skonį. Ant keptuvės pakepinti susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Kai atauš,sumaišyti su jau ruošiamu kepenėlių faršu. Galiausiai, įdėti tiek miltų, kad faršas būtų truputį tirštesnis, nei miltinių blynų mišinys.
Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pilant faršą į keptuvę su virtuviniu šaukštu. Turėtų gautis nedidukai blynukai.
Kol blyneliai dar karšti, juos aptepti, iš anksto pasiruoštu, majonezo ir česnako užtepu, uždengti ir leisti "susigerti" kvapui
Skanaus:)Tikiuosi kam nors patiks
As irgi su obuoliais troskinu
niam niam kaip skanu
niam niam kaip skanu
Ilindau i sia tema ir susigundzius pasidariau pasteta. nu niam niam nat duonytes skanumelis tikras .Aciu uz ideja
QUOTE(ulaa @ 2004 03 23, 19:04)
as pasteta is vistienos kepeneliu darau kitaip.Kepeneles apvolioju su prieskoniais,tada iskepu keptuveje ir sumalu mesmale.pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna,kai jau baigia apkepti suverciu maltas kepeneles ir viska dar siek tiek pakepu,jei truksta iberiu prieskoniu,ipilu sultinio ir sudedu i plastikini induka su dangteliu.Kai sustingsta,gaunasi toks minkstai pjaustomas pastetas,niam...
vistienos kepeneles su dziovintais obuoliais ir svogunais
QUOTE(meskius @ 2008 03 03, 00:26)
vistienos kepeneles su dziovintais obuoliais ir svogunais
be jokio padazo?
O koki padaza galima isvis prie kepeneliu kotlietu pvz. patiekti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 03, 13:19)
O koki padaza galima isvis prie kepeneliu kotlietu pvz. patiekti
manau labiausiai tiktu grietininis (ar is grietineles, ar is pono) su svoguniukais, morkom