ir as parashysiu kaip salotytes gaminti su vishtienos kepenelemis - jos labai sochios gaunasi ir lengvutes
pirmiausia reikia ishvirti kepeneles, paskui jas ishvirtas supjaustyti gabaleliais - ne labai mazuchiais, bet ir ne dideliais.
ant alyvu aliejaus pakepinti shiek tiek svoguno pjaustyto (pagal skoni), sudeti kepeneles pjaustytas ir nuplikintus verdanchiu vandeniu ir 3-4 minutes palaikytus graikishkus rieshutus (ir pagal skoni - kam jie labiau patinka - galima deti daugiau) ir aishku prieskoniuku - shiek tiek druskytes, pipiriuku ir provanso zoleliu - alima improvizuoti, kaip kam patinka. Pakepinti viska kelias minutes - as, kad nepilti daugiau aliejaus ipilu kelis shlakelius vandens.
tuo metu kol verda kepeneles, smulkiai smulkiai supjaustau kinishka kopusta.
tada i lekshte dedu kelias saujas kopusto pjautyto, ant jo kepeneliu su rieshutais shiltu ir viska aplaistau citrinos sultimis.
jau kai valgai, tai susimaishai visa lekshtutes turini
su juoda duona skanu, jei kam daugiau norisi