Mano greičiausias firminis receptėlis :
Pasipjaustau svogūnų žiedeliais, pakepinu aliejuje. Sudedu vištos kepenėles, patroškinu uždengus. Įdedu grietinės, pabarstau prieskoniais ir viskas. Greita ir skanu Beje kuo daugiau svogūnų ir grietinės tuo skaniau - gaunasi daugiau padažiuko.
Dar skaniau taip paruoštos kalakutų kepenėlės
Labai skaniai paruostas vistienos kepeneles estragono padaze valgiau Vilniuje "Keistuose zenkluose" Traku g. Rekomenduoju.
Patarkit, pasidalinkit savo receptais. Gal kas žinos ką galima pataisyti.
Turiu 3 kg menkės kepenėliu. Pabandžiau truputi ju išvirti, siaubas koks baisus kvapas namie, tikrai ne šv. menkės.
Šiaip mes žuvi dažnai taisom, bet ne menkės kepenis.
Bukit geros pasiulikit kaip taisyti.
Turiu 3 kg menkės kepenėliu. Pabandžiau truputi ju išvirti, siaubas koks baisus kvapas namie, tikrai ne šv. menkės.
Šiaip mes žuvi dažnai taisom, bet ne menkės kepenis.
Bukit geros pasiulikit kaip taisyti.
Sudek i 0,5l stiklainius nevisai pilnus, įdek druskos(nepagailek),pipiru,lauro lapu.Sudek stiklainius pridengtus dangteliais(metaliniai) i skarda ir kaitink orkaiteje.Kiek laiko kaitinti nepamenu ,senai bedariau.Pati pamatysi, atsiranda daug zuvies taukų(todel ir stiklainiai pridedami nepilni), o kepenėles pakeicia spalva.
Nu ka cia pataisysi? Jei jau sugedo kepeneles tai sugedo, mest von reik, nieko nepataisysi...
QUOTE (Lija @ 2004 11 15, 22:56) |
Nu ka cia pataisysi? Jei jau sugedo kepeneles tai sugedo, mest von reik, nieko nepataisysi... |
a le tiksliai, ka ce jau taisysi... sugedo tai von
Ilonėle, o kajp jus ta zuvi sugedusia taisot???
VELNIOS SALOTOS
1 skardinė natūralių menkės kepenėlių (~260g)
200g krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
1 svogūno galva
svogūno laiškų, krapų, pertražolių (pagal skonį)
prieskonių, bet neaštrių
Į indą sudėti sutrintas menkės kepenėles (aliejaus neišpilti), sudėti susmulkintas krabų lazdeles ir įtarkuoti kiaušinius. Užpilti nuo kepenėlių likusiu aliejumi, viską gerai išmaišyti ir palikti, kol pjaustysit visą kitą, kad prisigertų aliejaus kvapo ir skonio. Susmulkinti svogūnus ir prieskoninius žalumynus ir sudėti į indą su kepenėlem, paskaninti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
galima deti ant pakepinto ar sviezio batono. man skanu ant prancuzisko batono....
o jei lauki sveciu tai galima sudeti i krepselius, as perku IKI prie saldumynu buna. jie nesaldus bet skanus labai. tik reikia truputi pramusti ju vidu kad gilesni butu.
1 skardinė natūralių menkės kepenėlių (~260g)
200g krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
1 svogūno galva
svogūno laiškų, krapų, pertražolių (pagal skonį)
prieskonių, bet neaštrių
Į indą sudėti sutrintas menkės kepenėles (aliejaus neišpilti), sudėti susmulkintas krabų lazdeles ir įtarkuoti kiaušinius. Užpilti nuo kepenėlių likusiu aliejumi, viską gerai išmaišyti ir palikti, kol pjaustysit visą kitą, kad prisigertų aliejaus kvapo ir skonio. Susmulkinti svogūnus ir prieskoninius žalumynus ir sudėti į indą su kepenėlem, paskaninti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
galima deti ant pakepinto ar sviezio batono. man skanu ant prancuzisko batono....
o jei lauki sveciu tai galima sudeti i krepselius, as perku IKI prie saldumynu buna. jie nesaldus bet skanus labai. tik reikia truputi pramusti ju vidu kad gilesni butu.
Taigi kad kepenėlės ir man kelia itarima, savo šviežumu. Bet ka aš žinau gal jos verdant taip "kvepia".
pagal kvapa panašu kad ne vien menkės kepenis o dar kitos žuvies, lig silkės.
Ai iskračiau i konteineri, gal katėm pravers.
Geriau jau aš koncervuota pirksiu, o ne turguje šviežia.
pagal kvapa panašu kad ne vien menkės kepenis o dar kitos žuvies, lig silkės.
Ai iskračiau i konteineri, gal katėm pravers.
Geriau jau aš koncervuota pirksiu, o ne turguje šviežia.
QUOTE (bea @ 2004 11 15, 21:57) |
a le tiksliai, ka ce jau taisysi... sugedo tai von Ilonėle, o kajp jus ta zuvi sugedusia taisot??? |
Dristu isiterpt:
Bea,
manau, kad Iloneles poste "taisyti zuvi"="gaminti zuvies patiekalus"...
Tai nesupratau, kiek stiklainiuose virti- 10 ar 40 min?
SVEIKUTĖS.Keletą patarimų apie kepenėlių paruošimą esu parašiusi temoje''VIŠTIENOS PATIEKALAI''.
QUOTE (*Smilga* @ 2004 09 21, 14:58) |
Mano greičiausias firminis receptėlis : Pasipjaustau svogūnų žiedeliais, pakepinu aliejuje. Sudedu vištos kepenėles, patroškinu uždengus. Įdedu grietinės, pabarstau prieskoniais ir viskas. Greita ir skanu Beje kuo daugiau svogūnų ir grietinės tuo skaniau - gaunasi daugiau padažiuko. Dar skaniau taip paruoštos kalakutų kepenėlės |
darau taip pat, tik dar morkyciu tarkuotu dedu. ir kartais dar grietine per pus su pomidoru padazu maisau