As tai darau paprastai:
kepeneles,
kiausinis,
svogunas.Viska supjaustau,sumaisau su paciu kepeneliu aliejum.Gaunas truputuka riebokos,bet uzkandziui visai nieko.
Ir dar:
Virti makaronai,
menkiu kepeneles,
kiausinis ir svogunai.Patiekti su majonezu.
Skanaus!!!
QUOTE (Pauga @ 2004 04 07, 21:17) |
As tai darau paprastai: kepeneles, kiausinis, svogunas.Viska supjaustau,sumaisau su paciu kepeneliu aliejum.Gaunas truputuka riebokos,bet uzkandziui visai nieko. |
As panasiai, taciau kepeneles stengiuosi nuvarvinti, o svoguna dedu pakepinta keptuveje + virti kiausiniai, druska ir juodieji pipirai. Cia jau uztepas ant sumustiniu gaunasi.
Pas mus kepeneles valgomos tik vienu budu:kepeneles+svogunas riekelem+juoda duona.Toks ispudis,kad nespeji atidaryti indelio o jis jau tuscias
O jus kepeneles tik skardinese perkat?
Mano mamka tai perka jas sviezias (kilogramas apie 5lt kainuoja).... Nuplauna ir deda jas i stiklainiukus, iberia ten druskos, lauro lapas, kvapnus pipirai.... NEPILA JOKIO VANDENS I STIKLAINIUKA.....
Tada sudeda tuos stiklainiukus i dideli puoda su vandeniu (ant dugno groteles padeda puode)..... Pridengia stiklainiukus.... ir taip paverda (po teisybei nzn kiek laiko)......
Ir ka jus manot? Ten issikiria tas aliejus ir kepeneles super skanios gaunasi.... apsirijimas..... mes kartais paprasciausiai imam kepenele, dedam ant batono.... ir sotus pusryciai..... Nors jusu parasyti recepteliai tai jauciu skaniau
Mano mamka tai perka jas sviezias (kilogramas apie 5lt kainuoja).... Nuplauna ir deda jas i stiklainiukus, iberia ten druskos, lauro lapas, kvapnus pipirai.... NEPILA JOKIO VANDENS I STIKLAINIUKA.....
Tada sudeda tuos stiklainiukus i dideli puoda su vandeniu (ant dugno groteles padeda puode)..... Pridengia stiklainiukus.... ir taip paverda (po teisybei nzn kiek laiko)......
Ir ka jus manot? Ten issikiria tas aliejus ir kepeneles super skanios gaunasi.... apsirijimas..... mes kartais paprasciausiai imam kepenele, dedam ant batono.... ir sotus pusryciai..... Nors jusu parasyti recepteliai tai jauciu skaniau
Kazkada pas drauge ragavau jos vyro gamintas menkiu kepeneles skonis.Nereikejo jokiu papildomu man priedu prie ju,nes skonis tikrai pasakiskas buvo ir ant duonos
Tai gal gali zuzinot kaip vyras gamino? Butu labai idomu
Pasitikslinau laika ... kai vanduo puode uzverda.... pavirti kokias 6min,,,, nu taip mazdaug iki 10minuciu....
Bandykit kas megsta kepeneles..... skonis geras.... Svarbiausia iseina daug ir pigiai
Bandykit kas megsta kepeneles..... skonis geras.... Svarbiausia iseina daug ir pigiai
O man taip skanu:
obuolys
marinuotas agurkas
kiausinis
fermentinis suris
Viska sumaisyti su nedaug majonezo
Dedu i lekste salotos lapa. Ant jo tos misraines+ salia menkes kepeneles( nemaisau ju kartu, nes labai jau patyzta) Valgom su kokia bandele ar tiesiog su batonu.
Man tai niam niam
obuolys
marinuotas agurkas
kiausinis
fermentinis suris
Viska sumaisyti su nedaug majonezo
Dedu i lekste salotos lapa. Ant jo tos misraines+ salia menkes kepeneles( nemaisau ju kartu, nes labai jau patyzta) Valgom su kokia bandele ar tiesiog su batonu.
Man tai niam niam
vilniuje sviezios maksimoj karoliniskiu, tiksliau turgelyje kainuoja apie 7Lt
darau taip:
nuplaunu, supjaustau gabaliukais+ druska+pipirai (ne kvapnieji, nors pamaistyti irgi gerai turbut butu)+ lauro lapai, ismaisau, sudedu i stiklainius ne iki visaus ,po to verdu tuos stiklainius vandenyje, kad apsemtu beveik iki kepeneliu bvirsutines ribos apie 30-40min, priklausomai nuo stiklainiu dydzio
niam niam, perku kilogramais, bet suvalgoma kazkaip labai greitai
darau taip:
nuplaunu, supjaustau gabaliukais+ druska+pipirai (ne kvapnieji, nors pamaistyti irgi gerai turbut butu)+ lauro lapai, ismaisau, sudedu i stiklainius ne iki visaus ,po to verdu tuos stiklainius vandenyje, kad apsemtu beveik iki kepeneliu bvirsutines ribos apie 30-40min, priklausomai nuo stiklainiu dydzio
niam niam, perku kilogramais, bet suvalgoma kazkaip labai greitai
QUOTE (Iva @ 2004 04 08, 19:22) |
vilniuje sviezios maksimoj karoliniskiu, tiksliau turgelyje kainuoja apie 7Lt darau taip: nuplaunu, supjaustau gabaliukais+ druska+pipirai (ne kvapnieji, nors pamaistyti irgi gerai turbut butu)+ lauro lapai, ismaisau, sudedu i stiklainius ne iki visaus ,po to verdu tuos stiklainius vandenyje, kad apsemtu beveik iki kepeneliu bvirsutines ribos apie 30-40min, priklausomai nuo stiklainiu dydzio niam niam, perku kilogramais, bet suvalgoma kazkaip labai greitai |
Tiek ilgai verdi? Mes tai nuo uzvirimo iki 10min.... Visa kita panasiai
Peržiūrėjau, bet neradau nieko apie kepenėles
Įdomu, kaip jas gaminate
Aš daugiausia darau kotletukus: sumalu, dar įmalu svogūną, porą šaukštų manų, porą kiaušinių, prieskonių ir kepu kaip blynus keptuvėje. Ypač tinka bulvių košė ir burokėlių salotos
Dabar sumaniau troškinti, bet gal turite kokių idėjų?
Įdomu, kaip jas gaminate
Aš daugiausia darau kotletukus: sumalu, dar įmalu svogūną, porą šaukštų manų, porą kiaušinių, prieskonių ir kepu kaip blynus keptuvėje. Ypač tinka bulvių košė ir burokėlių salotos
Dabar sumaniau troškinti, bet gal turite kokių idėjų?
aha,kotletukus tokius ir as darau o dar darau super toki skanu receptuka,ir bare ji turim
kepeneles apkepu,i puoda,svoguna apkepu i puoda ir viska troskinu koki 30min.gale indeli grietineles,prieskoniu...
patiekti su ryziais ir zirneliais
kol rasiau seiliu kiek prisikaupe
kepeneles apkepu,i puoda,svoguna apkepu i puoda ir viska troskinu koki 30min.gale indeli grietineles,prieskoniu...
patiekti su ryziais ir zirneliais
kol rasiau seiliu kiek prisikaupe