ieškojau, ką skanesnio iš kepenėlių pagamint, o temutė taaip toli pasilikus - kilstelsiu
Gaminau ir aš gal antrą kartą gyvenime iš kepenėlių, mat iš anytos gavau receptą.
Vištienos kepenėlių paštetas
500 g. kepenėlių, 100g sviesto, viena didelė morka, vienas didelis svogūnas, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai brendžio ar degtinės (klausiau kam reikia, tai sakė kad skoniui pagerinti:) ), druskos pagal skonį (dėjau pusę šaukštelio), pipirų ant šaukštelio galo, šaukštelį muskato riešuto malto, šaukštelį maltų garstyčių, pusę stiklinės obuolių sulčių, 2 česnako skilteles.
Morką sutarkuot sūrio tarka, supjaustyt svogūna ir pakept su sviestu. Kepenėles galima pamirkyt prieš tai vandenį ar piene, tada supjaustyt nedideliais gabaliukais. Pakepinus morka su svogūnu, deti ir kepti kepenėles apie 10 min (man gavosi trumpiau kepiau kol sutrauke kepenėles), aš dar sviesto kepant dadėjau nes pasirodė mažoka, baigiant kepti, supilti jau atskirai sumaišytus prieskonius su obuolių sultim. Dar šiek tiek pakepti. Tada verčiam į indą ir sublenderiuojam. Ant galo, supilam į indą kurį dėsit į šaldytuvą ir dar ant viršaus užpilam ištirpinto sviesto, tam kad nejuoduotų.
Na man, kaip labai retai gaminančiai kepenėles pasirodė tikrai skanu ir dar net mažius ragavo ir sakė dar duok.
Vištienos kepenėlių paštetas
500 g. kepenėlių, 100g sviesto, viena didelė morka, vienas didelis svogūnas, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai brendžio ar degtinės (klausiau kam reikia, tai sakė kad skoniui pagerinti:) ), druskos pagal skonį (dėjau pusę šaukštelio), pipirų ant šaukštelio galo, šaukštelį muskato riešuto malto, šaukštelį maltų garstyčių, pusę stiklinės obuolių sulčių, 2 česnako skilteles.
Morką sutarkuot sūrio tarka, supjaustyt svogūna ir pakept su sviestu. Kepenėles galima pamirkyt prieš tai vandenį ar piene, tada supjaustyt nedideliais gabaliukais. Pakepinus morka su svogūnu, deti ir kepti kepenėles apie 10 min (man gavosi trumpiau kepiau kol sutrauke kepenėles), aš dar sviesto kepant dadėjau nes pasirodė mažoka, baigiant kepti, supilti jau atskirai sumaišytus prieskonius su obuolių sultim. Dar šiek tiek pakepti. Tada verčiam į indą ir sublenderiuojam. Ant galo, supilam į indą kurį dėsit į šaldytuvą ir dar ant viršaus užpilam ištirpinto sviesto, tam kad nejuoduotų.
Na man, kaip labai retai gaminančiai kepenėles pasirodė tikrai skanu ir dar net mažius ragavo ir sakė dar duok.
aš dažniausiai taisau vištienos kepenėles,
nuplaunu, nusausinu, tada volioju miltuose
ir kepu aliejuje, o paskui dedu troškintis
ir baigdama dedu raudoną svogūną bei grietinę
nuplaunu, nusausinu, tada volioju miltuose
ir kepu aliejuje, o paskui dedu troškintis
ir baigdama dedu raudoną svogūną bei grietinę
kai noriu kepenėlių, perku tik vištienos ir gaminu blynelius/kotletukus:
kepenėles sumalu kartu su svogūnu, dedu visus norimus prieskonius + 2 šaukštai miltų ( "iš akies" priklausomai nuo kiekio, apytiksliai 0,5 kg kepenėlių) ir šaukštu dedu į keptuvę. Šiek tiek blyneliui apsitraukus, vėl dedu ant viršaus vieną šaukštą masės - taip gaunasi storesni. Kepti, kol apsitrauks, ne per ilgiausiai. Tokius blynelius galima valgyti ir šaltus, aš dažniausiai dar trumpai patroškinu su padažu. Mums labai patinka
kepenėles sumalu kartu su svogūnu, dedu visus norimus prieskonius + 2 šaukštai miltų ( "iš akies" priklausomai nuo kiekio, apytiksliai 0,5 kg kepenėlių) ir šaukštu dedu į keptuvę. Šiek tiek blyneliui apsitraukus, vėl dedu ant viršaus vieną šaukštą masės - taip gaunasi storesni. Kepti, kol apsitrauks, ne per ilgiausiai. Tokius blynelius galima valgyti ir šaltus, aš dažniausiai dar trumpai patroškinu su padažu. Mums labai patinka